Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Μήνυμα του δημάρχου Φλώρινας για την ανακοίνωση των βάσεων

Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων των πανελλαδικών εξετάσεων ως Δήμαρχος του Δήμου Φλώρινας θέλω να εκφράσω τα θερμά μου και ειλικρινή συγχαρητήρια σε όσους μαθητές και όσες μαθήτριες κατάφεραν να εισαχθούν σε Ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας μας.
Είναι πραγματικά σημαντική ικανοποίηση για όλους ότι οι κόποι τόσων χρόνων δεν πήγαν χαμένοι και επιτεύχθηκαν οι στόχοι στο έπακρο για τον καθένα και την καθεμία. Αυτό τους δίνει το έναυσμα για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή με μεγαλύτερες δυνάμεις και περισσότερες προσπάθειες για το μέλλον.
Εύχομαι λοιπόν καλή επιτυχία στον κάθε μαθητή και στην κάθε μαθήτρια σε αυτή τη νέα τους ζωή ως φοιτητές πια και καλή σταδιοδρομία στο υπόλοιπο της ζωής τους.
Πρέπει όμως να συγχαρώ τόσο τους γονείς όσο και τους εκπαιδευτικούς που στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες με υπομονή και επιμονή, για να μπορέσουν τα παιδιά μας να ανταπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη μαθητική δοκιμασία και τελικά να κατακτήσουν τον στόχο τους σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό.
Οι επιτυχίες των μαθητών και των μαθητριών δείχνουν ότι οι εκπαιδευτικοί μας είναι πιστοί στο λειτούργημά τους, κατανοούν την αγωνία των παιδιών μας και προσπαθούν να ικανοποιήσουν τους στόχους τους, όσο αυτό εξαρτάται από αυτούς.
Από την άλλη Σε όσους μαθητές και σε όσες μαθήτριες δεν κατάφεραν να επιτύχουν την εισαγωγή τους σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θέλω να τους πω ότι δεν πρέπει να απογοητεύονται. Αρκεί να έχουν πείσμα, δύναμη και υπομονή για αυτό που πραγματικά θέλουν να πετύχουν.
Άλλωστε η ζωή δεν σταματά εδώ, ούτε και τα όνειρα. Υπάρχουν τόσα ακόμα πράγματα που μπορούν να θέσουν ως στόχο για τη ζωή τους και να τα επιτύχουν.
Συγχαρητήρια λοιπόν σε όλους τους μαθητές και σε όλες τις μαθήτριες για το αποτέλεσμα της δύσκολης δοκιμασίας που πέρασαν.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.