Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Κατερίνας Κετσίδου «Το κορίτσι που χαμογελούσε χελιδόνια»

Οι Εκδόσεις Μολύβι παρουσιάζουν το βιβλίο της Κατερίνας Κετσίδου με τίτλο «Το κορίτσι που χαμογελούσε χελιδόνια» σε συνεργασία με την Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας και την Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 5 Ιουνίου 2016 και ώρα 19:00, στο café «Οδός Ονείρων».

«Το κορίτσι που χαμογελούσε χελιδόνια», είχε ένα τριαντάφυλλο για στόμα και μαύρα καράβια στα μάτια. Ήρθε από το Τζιμπουτί για να συναντήσει, τυχαία, στο πάρκο τον Πέτρο που μεγάλωσε πια. Εκεί, μαζί τους, είναι και ο Δωρομύστρας, ένα αδέσποτο σκυλί που μεταμορφώνεται σε κέρβερο για να προστατέψει τους φίλους του.
Τον Δεκέμβρη του 2014 το μυθιστόρημα της Κατερίνας Κετσίδου τιμήθηκε με το πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά: «Πρόκειται για μυθιστόρημα που θίγει το κοινωνικό πρόβλημα του ρατσισμού και της διαφορετικότητας. Με τρυφερότητα και χιούμορ η συγγραφέας μας παρουσιάζει τη φιλία του Πέτρου και της Μύστρας από το Τζιμπουτί. Το αλλοδαπό κορίτσι δεν αντιμετωπίζεται με οίκτο αλλά ως ισότιμο μέλος σε μια παρέα που προσφέρει και δέχεται. Το έργο είναι καλογραμμένο. Διαβάζεται ευχάριστα και δίνει μηνύματα χωρίς διδακτισμό….»

Ομιλητές:
Άννα Πολατίδου – Φιλόλογος
Δανάη Τσουλιά – Φιλόλογος
Αντωνιάδης Γιώργος – Πρόεδρος της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας
Σοφία Ζαχαροπούλου – Πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Φλώρινας

Φωνή και κιθάρα:
Χριστιάνα Τσουμίτα

Το βιβλίο διατίθεται στον χώρο των Εκδόσεων Μολύβι (Λ.Ιασωνίδου 10, 55132 Καλαμαριά / 2311284046 / ekdoseis_molybi@yahoo.gr), στο e-shop κάνοντας κλικ στην διεύθυνση: http://www.ekdoseis-molybi.gr/category.php?id_category=2 και στα βιβλιοπωλεία. Τιμή: 8 ευρώ.

Η Κατερίνα Κετσίδου γεννήθηκε στη Φλώρινα. Έχει υπάρξει καθηγήτρια σχεδίου σε Τεχνικά Λύκεια, κάνοντας το μάθημα του σχεδίου. Πάντοτε όμως, την έλκυε η παιδική ηλικία. Πατώντας στα ίχνη της πραγματικότητας και της φαντασίας των παιδιών, γράφει γι’αυτά. Γράφει και για μεγάλους. Δοκίμια και άρθρα στον τοπικό τύπο, όπως επίσης ποιήματα, διηγήματα και μυθιστορήματα.
Ασχολήθηκε με τη ζωγραφική (ομαδικές εκθέσεις και σχολικές) καθώς και με τη φωτογραφία, όπου, με την ομάδα των μαθητών της, τιμήθηκαν με την Ειδική Διάκριση σε Διεθνή Διαγωνισμό Φωτογραφίας. (Υπουργείο Πολιτισμού – Διεθνής Φωτογραφική Εμπειρία Μνημείων)
Η Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά, της απένειμε το Βραβείο Παιδικής Λογοτεχνίας για το 2014. Ήταν ο 59ος Διαγωνισμός Συγγραφής Παιδικού Βιβλίου, για το μυθιστόρημα με ελεύθερο θέμα: «Το κορίτσι που χαμογελούσε χελιδόνια».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.