Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Απάντηση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης στην ερώτηση Αντωνιάδη για την στρεμματική αποζημίωση ροδακινοπαραγωγών

Η χορήγηση αποζημιώσεων στους παραγωγούς ροδάκινων και νεκταρινιών που επλήγησαν από την κρίση στην Ουκρανία, έγινε δυνάμει του Καν. (ΕΕ) 1408/2013 που επιτρέπει τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα παραγωγής γεωργικών προϊόντων όταν προκύπτει ανάγκη στήριξης των παραγωγών σε περιόδους ειδικών δυσχερειών.
Το ύψος του κατά αποκοπή ποσού ενίσχυσης για κάθε Π.Ε καθορίστηκε με την αρ. 23/7686/22- 1- 2015 ΚΥΑ (ΦΕΚ 131/ τ. Β'/22- 1- 2015), στην οποία μεταξύ των άλλων καθορίστηκαν οι δικαιούχοι, το πεδίο εφαρμογής, η πηγή και το ύψος χρηματοδότησης καθώς και η διαδικασία και ο έλεγχος της χορηγούμενης ενίσχυσης.
Ο προσδιορισμός του ύψους της απώλειας εισοδήματος των παραγωγών έγινε και με την επεξεργασία στατιστικών στοιχείων παραγωγής, τιμών παραγωγού και εξαγωγών.
Το ύψος επιδότησης της απώλειας εισοδήματος, ο καθορισμός του συνολικού ποσού της χορηγούμενης ενίσχυσης και η κατανομή του είναι απόφαση που ελήφθη από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Η όλη διαδικασία και σε κάθε περίπτωση, το ύψος του ποσού ενίσχυσης για κάθε Π.Ε., όπως έχει καθοριστεί στην ανωτέρω ΚΥΑ (για την Π.Ε. Φλώρινας 1850 € /εκτάριο), είναι δεσμευτικό.

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.