Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Σ. Σαπαλίδης: Προωθούμε τη συνεργασία μεταξύ των βαλκανικών Επιμελητηρίων (video)

Λεπτομέρειες για την 1η Βαλκανική Συνάντηση Επιμελητηρίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Φλώρινα, έδωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Σάββας Σαπαλίδης.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Σαπαλίδης τόνισε μεταξύ άλλων πως το Επιμελητήριο Φλώρινας έχει προχωρήσει την τελευταία διετία στην διοργάνωση ή στην συμμετοχή μιας σειράς δράσεων διεθνοποίησης των τοπικών επιχειρήσεων και προώθησης της εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου.
Κορύφωση των παραπάνω πρωτοβουλιών αποτέλεσε η διοργάνωση του Αναπτυξιακού Συνεδρίου της Φλώρινας τον περασμένο Δεκέμβριο, το οποίο κατέληξε στο βασικό συμπέρασμα ότι η Φλώρινα μπορεί να μετατραπεί από μια ακριτική και μειονεκτική περιοχή στην πύλη της Ελλάδας στα Δυτικά Βαλκάνια.
Αναφορικά με το διήμερο 6 και 7 Νοεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί η Συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και η 1η Βαλκανική Συνάντηση Επιμελητηρίων, ο κ. Σαπαλίδης επισήμανε πως σκοπός της διακρατικής συνάντησης είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των βαλκανικών Επιμελητηρίων σε διάφορους τομείς.
Να τονιστεί πως στη Συνάντηση θα συμμετάσχουν αντιπροσωπείες Ενώσεων Επιμελητηρίων ή Κεντρικών Επιμελητηρίων διαφόρων βαλκανικών χωρών (Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία, Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας), καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Διμερών Επιμελητηρίων και άλλων φορέων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.