Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Άλμα τετράδας για τον Αμύντα

Ο Αμύντας με καλό χάντμπολ στο ημίχρονο και συντήρηση δυνάμεων στην επανάληψη, επικράτησε εύκολα 25-19 του μαχητικού Μέγα Αλέξανδρου Γιαννιτσών, κάνοντας καθοριστικό βήμα για τη συμμετοχή του στα play off του πρωταθλήματος.
Το κενό της Ουκρανής Χόπνισκα, ήταν ιδιαίτερα αισθητό για τις φιλοξενούμενες που αδυνατούσαν να διασπάσουν, με διεισδύσεις, την καλά οργανωμένη 6-0 άμυνα του Αμύντα που αγωνίστηκε χωρίς την Ρακοπούλου.
Η περιφερειακή γραμμή του Αμύντα λειτούργησε άψογα, απέναντι στην 5-1 άμυνα των Γιαννιτσών, με καλά ποσοστά ευστοχίας από τα 9 μέτρα ( Μίλασιτς 9γκ. Τσιομπάνου 6γκ. και Βαφειάδου 4γκ.) και την τερματοφύλακα Κόρρα να αποδίδει τα μέγιστα κάτω από τα δοκάρια, οι γηπεδούχες προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 14-7, βάζοντας γερά θεμέλια για τη νίκη.
Στην επανάληψη η εικόνα των παικτριών του Αμύντα δεν ήταν ανάλογη μ΄ αυτή του πρώτου, μετά την προσωρινή απόσυρση της Βαφειάδου στο πάγκο λόγω τραυματισμού, τα Γιαννιτσά μετέτρεψαν την άμυνα τους από 5-1 σε 4-2, εγκλωβίζοντας επιθετικά τις γηπεδούχες και με διαδοχικά σερί τέρματα (Αναστασίου 6γκ.) έριξαν τη διαφορά στο -4 19-15 στο 50λεπτό.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτριες του Γιώργου Γιουλβανίδη υπέπεσαν σε πολλά λάθη, η Βαφειάδου επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, Μίλασιτς και Τσιομπάνου συνέχισαν το επιθετικός τους κρεσέντο και ο Αμύντας έφτασε, υπό τα θερμά χειροκρότημα των φιλάθλων του, στο 2ποντο της νίκης.
Η Μαυροβούνιου παίκτρια του Αμύντα και πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης, Άννα Μίλασιτς δήλωσε: « Η σημερινή νίκη έχει διπλή σημασία για μας, καταφέραμε να κάνουμε ακόμα ένα βήμα για τα πλει-οφ και αποδείξαμε ότι η μεγάλη αποχή δεν μας επηρέασε σε μεγάλο βαθμό.
Έχουμε σημαντικές αναμετρήσεις, μέχρι την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και είμαι αισιόδοξη ότι στο τέλος της, η ομάδα θα δώσει το παρόν στα πλει-οφ».

Διαιτητές: Λινάρδος Ν. –Κυριακού Ζ.

5λεπτα: 2-2, 5-3, 7-3, 11-4, 12-6, 14-7ημίχρονο, 16-10, 17-11, 19-12, 19-15, 22-16, 25-19.

Αμύντας Αμυνταίου (Νίκος Γιώσκος): Κόρρα (τφ), Τσουτσουλάκη, Μπάντη, Γεωργιάδου, Γαλμπάδη, Μίλασιτς 9, Τσιομπάνου 6, Ταϊρίδου (τφ), Σκόδρα Τ. 3, Συζίνου 2, Βαφειάδου 4, Νούσια 1, Κωτσοπούλου, Παπαβασιλείου, Πάνου.
Δίλεπτες Αποβολές: 3 Πέναλτι: 1/2

Μ. Αλεξ. Γιαννιτσών (Γιώργος Γιουλβανίδης): Παρασκευαίδου, Παπαδοπούλου Α., Τσαλουκίδου, Μπατζαρακούδη 1, Ιωαννίδου 3, Παπαδοπούλου Ι. Τρελοπούλου, Αναστασίου 6, Ανδρίτσου 3, Φράγκου 1, Παναγιωτίδου 1, Τροχίδου, Γιάντση 4.
Δίλεπτες Αποβολές: 2 Πέναλτι: 3/5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.