Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ο Όμιλος Ενεργών Νέων για την αυριανή συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Η σημερινή οικονομική κρίση πλήττει την οικονομική και κοινωνική ζωή της πατρίδας μας.
Δυστυχώς όμως τα τραγικά αποτελέσματα της κρίσης γίνονται ακόμη εντονότερα στην περιοχή μας καθώς η εγκληματική αδιαφορία της πολιτείας έχει επιφέρει το τελειωτικό χτύπημα.
Με θερμοκρασίες που άγγιζαν τους -28 βαθμούς επί 3 και πλέον εβδομάδες, με τα έξοδα θέρμανσης να ξεπερνούν τα 5500 ευρώ ετησίως για μια μέση οικογένεια, με ανεργία να ξεπερνά σε όλο το νομό το 40%, δεν μπορούμε να ελπίζουμε πουθενά, παρά μόνο στις δικές μας δυνάμεις και στην δικιά μας φωνή.
Ο κάθε νέος άνεργος, ο ελεύθερος επαγγελματίας, ο μισθωτός, ο υπάλληλος, ο αγρότης το κάθε νοικοκυριό της Φλώρινας βρίσκονται σε απόγνωση.
Έχουμε βρεθεί στην ώρα ΜΗΔΕΝ και οι αντοχές μας έχουν εξαντληθεί.
Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί γιατί είναι πρωτόγνωρη η αδυναμία της πολιτείας να προσφέρει την ουσιώδη και βασική στήριξη σε έναν τόπο όπως είναι Φλώρινα που αιμορραγεί και χάνει μέρα με την μέρα, ώρα με την ώρα το μεγάλο της πλούτο.
Αυτός ο πλούτος δεν είναι άλλος από την νεολαία και την δυναμική των νέων επιστημόνων, των νέων αγροτών, όλων των νέων που έχουν όνειρα που θέλουν να ζήσουν στον τόπο τους.

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00

13 σχόλια:

  1. Με θερμοκρασίες που άγγιζαν τους -28 βαθμούς επί 3 και πλέον εβδομάδες, με τα έξοδα θέρμανσης να ξεπερνούν τα 5500 ευρώ ετησίως για μια μέση οικογένεια, με ανεργία να ξεπερνά σε όλο το νομό το 40%, δεν μπορούμε να ελπίζουμε πουθενά, παρά μόνο στις δικές μας δυνάμεις και στην δικιά μας φωνή.

    Από που τα βγάζετε τα παραπάνω στοιχεία. Ο λαικισμός έχει και τα όρια του και ειδικά από νεους θα περιμέναμε σοβαρότερη προσέγγιση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα ΠΑΣΟΚια της συμφοράς παριστάνουν και τους επαναστάτες? ΟΙ κομματάρχες δεν έχουν τσίπα ρεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με τα στοιχεία του Εργατικού Κέντρου η Ανεργία ξεπερνά το 35%, ενώ για τους νέους από 18 έως 25 ξεπερνά το 40%. Ανφορικά με στοιχεία που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η Ελλάδα βρίσκεται στις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά νεανικής ανεργίας (23%).
    Αυτά τα στοιχεία είναι προσβάσιμα σε όλους.Έχουν δημοσιοποιηθεί και βέβαια μπορεί ο καθένας να τα αναζητήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ante na vgite ke fotografies gia na harite

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. η μιζερια δεν ταιριαζει σε κανεναν ποσο μαλλον σε νεους ανθρωπους...

      Διαγραφή
  5. Η γενική ανεργία είναι πάρα πολύ μεγάλη, μεγαλύτερη από τον εθνικό μέσο όρο αλλά δεν είναι στο 40%. Αντίθετα η ανεργία των νέων που πανελλαδικά ήταν το Νοέμβριο στο 48% τοπικά πρέπει να είναι πάνω από 50%.

    Οι θερμοκρασίες είναι πολύ μικρότερες επίσης από τον εθνικό μέσο όρο αλλά δεν άγγιζαν για 3 βδομάδες τους -28, τους άγγιξαν όμως άπαξ. Ο μέσος όρος θερμοκρασίας στη Φλώρινα τους Χειμερινούς μήνες είναι κοντά στο μηδέν. Αυτό είναι αρκετό για να δαπαναται για το ίδιο σπίτι με την ίδια εγκατάσταση 2-3 φορρές περισσότερο καύσιμο από τον εθνικό μέσο όρο. Τα 5500 ευρώ είναι ένα ανώτατο όριο (αμόνωτη κατοικία 120 τετραγωνικών με βάση την ανάλυση του ΤΕΕ ΤΔΜ) για το κόστος θέρμανσης ενός σπιτιού. Είναι ας πούμε στο άνω όριο της πραγματικότητας αλλά όχι εκτός πραγματικότητας.

    Γενικά σε αυτή τη χώρα ανθούν οι υπερβολές αλλά οι ενεργοί νέοι δεν είναι τόσο υπερβολικοί και άλλωστε έχουν το ελαφρυντικό του νεανικού ενθουσιασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. στον φιλο 11:26
    ok οταν μας ρωτησουν οι Αθηναιοι πως τα πατε πανω θα τους πουμε ολα μια χαρα.Δουλειες εχουμε,λιγο κρυακι εχουμε αλλα δεν μας ενοχλει ιδιαιτερα,λεφτα εχουμε για να ζεσταθουμε οποτε ναι στην εξισωση του πετρελαιου...
    τι και αν εχω καψει μεχρι τωρα 3800λιτ πετρελαιου ενω ο Αθηναιος 800 λιτ?
    τι να κατσω να διεκδικω μειωση των φορων(δε βαριεσαι)
    γιατι να παω αυριο στη συγκεντρωση διαμαρτυριας(δε βαριεσαι)
    ...ας κατσω στην καναπεδαρα μου να δω κανα σηριαλ να γουσταρω!
    ...νεος ειμαι,εχω καιρο μπροστα μου για διαμαρτυριες...ασ παει κανενας αλλος!!!
    ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο αθηναιος ομως εχει διπλασια εξοδα απο σενα, γιατι οσα γλυτωνει απο το κρυο, τα βαζει στη βενζινη για μετακινηση, γιατι οταν ο αθηναιος πηγαινε και ετρωγε χημικα συνταγμα, εσυ ησουν στο πεζοδρομο. και χαζευες φοιτητριουλες και επινες μπυρονια, εξυπνο-επαρχιωτη

      Διαγραφή
    2. Μην κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια ψευτοπρωτευουσιάνε...

      Διαγραφή
    3. Άσχετη απαντηση...σε αφηνω να συνεχισεις τον υπνο σου τώρα να σαι ξεκουραστος για τα προβατα..

      Διαγραφή
  7. Δηλαδή θέλετε να μας πείτε ότι ο ενας στους τρεις είναι άνεργος!!!!
    Μήπως υπολογίζετε και τα παιδιά και την τρίτη ηλικία;
    Υπεύθυνος για τη δημοσίευση στοιχείων για την ανεργία είναι ο ΟΑΕΔ. Οσο για τα στοιχεία του εργατικού κέντρου από που προέρχονται και βάση ποιάς διαδικασίας συλλογής στοιχείων έγινε η καταγραφή του 40% των ανέργων.
    Σε νέους επιστήμονες αρμόζει η τεκμηρίωση με στοιχεία και όχι με γενικόλογες αναφορές χωρίς τεκμηρίωση.

    Και ένα τελευταίο ερώτημα: ποιά οικογένεια στην περιοχή μας χρησιμοποιεί 5 τόνους πετρελαίου για την κάλυψη των ετήσιων αναγκών της. Οι αναγνώστες του Blog γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε 2- 3 τόνους το έτος.

    Γενικότερα υπάρχει ένα θέμα: δεν θα μας λυπηθεί κανείς αν υπερβάλλουμε και κλαψουρίσουμε αλλά θα μας υπολογίσουν αν τεκμηριωμένα και με επιχειρήματα διεκδικήσουμε εφικτές λύσεις. Και στη περίπτωση μας η μόνη λύση στον ορίζοντα που μου φαίνεται εφικτή για το θέμα της θέρμανσης είναι η Τηλεθέρμανση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι αναγνώστες του Blog γνωρίζουν πολύ καλά ότι η μέση κατανάλωση ανέρχεται σε 2- 3 τόνους το έτος.Πλάκα μας κάνεις? Που ζεις?
    αν έχεις τον θερμοστάτη στους 15 μπορεί...
    Μέσα στο Μήνα Φεβρουάριο έκλεισαν επίσημα 30 επιχειρήσεις και ακολουθούν πολλές ακόμη...αυτό σου λέει κάτι? ...και μη ξεχνάς οι έμποροι χρειάζονται πετρέλαιο και για το μαγαζί τους και για το σπίτι τους...δεν βγαίνουν πια!!!
    εσύ μάλλον ζεις στο δικό σου αγαστό κόσμο και δεν έχεις πάρει χαμπάρι τι γίνεται και τι έρχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.