Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Αφιερωμένες στο Θόδωρο Αγγελόπουλο οι φετινές «Πρέσπες»

Εκδηλώσεις αφιερωμένες στο σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο, που τόσο άδικα έφυγε από τη ζωή, θα είναι οι φετινές «Πρέσπες 2012», σύμφωνα με τα όσα δήλωσε σήμερα ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Λιάνης.
Όπως είπε χαρακτηριστικά «η Φλώρινα έχει χρέος να τιμήσει τον μεγάλο απόντα της φετινής χρονιάς, που λέγεται Θόδωρος Αγγελόπουλος. Είναι ένας άνθρωπος έχει κάνει παγκόσμια γνωστή τη Φλώρινα. Από τις 14 ταινίες του, οι 7 έγιναν στη Φλώρινα και οι τρεις είναι εμβληματικές».
Και συνέχισε: «Θα έρθουν εδώ οι πάντες, για την κεντρική βραδιά του Αγ. Αχιλλείου και για την πνευματική εκδήλωση που θέλουμε να κάνουμε στο Μουσείο. Και όταν λέω οι πάντες εννοώ η οικογένεια του, οι άνθρωποι που συμμετείχαν στην τελευταία του ταινία, η κόρη του που έχει τα τελευταία γυρίσματα σε κόπια που θα φέρει μάλλον εδώ. Η οικογένειά του προσκάλεσε μάλιστα έναν από τους μεγαλύτερους σκηνοθέτες του κόσμου, τον Βιμ Βέντερς, που θα είναι ομιλητής στη βραδιά του Αγγελόπουλου. Πρώτοι εμείς θα τιμήσουμε ένα τέκνο της Ελλάδας, έναν άνθρωπο που η Φλώρινα θα πρέπει να τιμάει πάντα. Μπορεί επίσης να έρθει η κα Καραϊνδρου, η Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής, η Καμεράτα, και μάλιστα δωρεάν, όπως και άλλοι καλλιτέχνες Μπάσης, Μακεδόνας κ.ά.».

7 σχόλια:

  1. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΠΡΕΠΕΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. [..η Φλώρινα έχει χρέος να τιμήσει τον μεγάλο απόντα της φετινής χρονιάς, που λέγεται Θόδωρος Αγγελόπουλος...]

    Σώπα ρε Λιάνη που έχει χρέος η Φλώρινα!!
    Ωραία λογική!...μωρέ μπράβο!

    Τελικά ρε Λιάνη είσαι αριστερός ή καραμπινάτος συγχυσμένος αστούλης!
    Από πότε ρε οι μικρές κοινωνίες χρωστάνε για την όποια "προβολή" τους;
    Τι ήμασταν ρε κανένα άβγαλτο μοντέλο πασαρέλας και γίναμε γνωστοί σε όλο τον κόσμο ώστε να "χρωστάμε" στον μοντελίστα μας;Τι αντιλήψεις ρε είναι αυτές;

    Το μόνο χρέος που έχει η Φλώρινα είναι το χρέος από τα τόσα χρόνια των "ΛιανοΠρέσπιων" που γίνονταν με κρατικό ΔΑΝΕΙΚΟ χρήμα για να κάνεις εσύ το κομμάτι σου!...
    Εκεί ναι έχουμε χρέος!!!!

    Ο Αγγελόπουλος μας χρωστά...εμείς δεν του χρωστάμε τίποτα!
    Εμείς όμως του χαρίζουμε το χρέος!...έτσι γιατί είμαστε μάγκες!
    Και το άλλο χρέος από την πάρτη σου θα το πληρώσουμε!!...μη φοβάσαι!
    Πάντα οι Φλωρινιώτες καθαρίζουν με τις υποχρεώσεις τους!
    ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΡΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!
    ΕΣΥ "ΧΡΩΣΤΑΣ" ΠΟΥΘΕΝΑ;....ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΩΣΤΑΣ....ΠΩΣ "ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ" ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙΣ;

    ΚΟΙΤΑΤΕ ΡΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΑ ΧΡΕΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΙΜΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟΣ!
    ΣΕ ΠΟΙΑ "ΑΦΡΙΚΗ" ΗΣΟΥΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΕ ΓΙΩΡΓΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MH ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΤΩΡΑ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ.
      ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΟ ΕΧΘΡΟ ΠΙΣΩ ΣΟΥ,
      ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΞΕΘΑΡΕΨΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΟΡΜΗΣΕΙ ΞΑΝΑ...

      ΣΑΚΚΑ, Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΩΝ ΖΟΥΛΟΥ

      Διαγραφή
  3. Οι μόνοι που δεν θα είναι προσκεκλημένοι σε αυτήν την σημαντική εκδήλωση στην Βασιλική του Αγίου Αχιλλείου προς τιμή του Θ. Αγγελόπουλου, θα είναι όλοι οι "αφορισμένοι οπαδοί" του Αυγουστίνου Καντιώτη. Ή μήπως θα υπάρχει ειδική σκηνή για να υποδεχθεί τις πομπές των κατα άλλα οπιστοδρομικών Φλωρινιωτών.
    Ποιός Βιμ Βέντερς,Ποιός Εμιρ Κουστουρίτσα. Αυτό το σκηνικό ποιός το έχει σκεφτεί; Δεν είναι δύσκολο να μεταφερθεί το σκηνικό του ποταμού, στην πεζογέφυρα της Μικρολίμνης.
    Όχι όμως απαραίτητα με την παρουσία των πιστών των προυγούμενων δεκαετιών, αλλά όλων των αγανακτισμένων κομπάρσων Φλωρινιωτών που τόσα χρόνια ο κόσμος γύρω μας έκτιζε τον νέο κόσμο για να κυριαρχήσει στην περιοχή, και εμείς κοιτούσαμε το φεγγάρι.
    DEAD MEN WALKING

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι εσείς ψηφίστε ΝΔ που θα σώσει τη Φλώρινα και ρίξτε όλη σας τη μιζέρια σε αυτούς που τουλάχιστον δεν σας έβλαψαν.

    Εγώ θα ντρεπόμουν να γράψω τέτοιες αηδίες, έστω και ανώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ 01:26 ψήφισε ΠΑΣΟΚ ποιος σε εμποδίζει;
      Και πήγαινε και στις φετινές Πρέσπες!
      Αστούλικο σοσιαλιστάκι!
      Εγώ θα ψηφίσω Κ.Κ.Ε.!

      Διαγραφή
  5. /..η Ορχήστρα του Μεγάρου Μουσικής, η Καμεράτα../
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
    ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΗ ΑΥΤΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!
    ΑΦΗΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΠΑΘΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΕΝΤΑΓΡΑΜΜΑ Ο ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΗΧΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ!
    ΦΤΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΥΣΙΚΑ ΗΘΗ ΤΩΝ ΛΙΠΑΡΩΝ ΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΗΜΙΑΙΜΩΝ ΑΠΟΓΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΙΜΑΤΟΔΙΑΙΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ!
    ΑΣ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΟΙ ΗΧΟΙ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟΝ ΔΡΕΠΑΝΙΣΤΗ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑΣ ΓΗΣ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΕΣΠΑΣ!

    ΗΧΟΙ ΣΑΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΤΥΠΟΥ "CAMERATA" ΔΡΟΣΙΖΑΝ ΣΑΝ ΘΗΛΥΚΟ ΕΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟ ΧΑΔΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΚΛΑΔΕΥΤΗ,ΣΒΑΡΝΙΣΤΗ,ΛΙΧΝΙΣΤΗ,ΠΟΤΙΣΤΗ,
    ΑΡΜΕΧΤΗ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΥΓΡΑ ΛΑΣΠΩΜΕΝΑ ΠΕΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΖΕΣΤΟ ΙΔΡΩΤΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΟΥ!
    Ο ΗΧΟΣ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΩΝ ΤΩΝ ΟΜΠΟΕ ΤΩΝ ΒΙΟΛΙΩΝ ΤΩΝ ΚΛΑΡΙΝΕΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΟΜΠΕΤΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΑΝ ΤΗΝ ΚΟΥΡΑΣΗ ΚΑΙ "ΠΛΗΡΩΝΑΝ" ΤΟ ΚΕΝΟ ΤΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΜΕΝΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΥΡΗΛΑΤΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ,ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!... ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΧΟ!

    "ΠΕΤΑΕΙ" Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΠΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΛΥΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ!
    ΘΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΘΟΥΝ FINALLY!..ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΝΕΥΡΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΥ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΟΥΝ ΞΑΝΑ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΗΧΟΙ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΔΕΥΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ !... ΣΤΑ ΠΕΔΙΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΜΕ ΜΟΥΡΜΟΥΡΗΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΥΠΟΥΛΑ ΟΙ ΜΠΟΥΡΖΟΥΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΛΗΘΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ!
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ!!
    ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΠΑΓΙΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ "ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ"...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!
    ME THN ΦΥΓΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΩΡΓΟ* ΜΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΔΩΡΟ!

    ΑΜΗΝ!

    *ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 2 ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΤΟ "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ" ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΦΥΓΗΣ!

    ΚΕΕP WALKING GEORGE!..GO HOME AND STAY ΕΚΕΙ!

    Φτάνει η κισσοπερπατησιά πάνω στην φήμη του Αγγελόπουλου ρε Λιάνη!
    Αμάν δηλαδή!Το ξεφτυλίζεις το θέμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.