Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Σε κακό χάλι το μνημείο της πλατείας Γ. Μόδη

Η μπροστινή όψη του μνημείου που βρίσκεται στην πλατεία Γεωργίου Μόδη και είναι το επίκεντρο όλων των εκδηλώσεων, καθώς εκεί γίνεται η κατάθεση στεφάνων, είναι απολύτως φυσιολογική.
Οι πλαϊνές πλευρές όμως και κυρίως η πίσω όψη είναι σε μαύρο χάλι ή καλύτερα σε… χρωματιστό. Συνθήματα διαφόρων ειδών και αποχρώσεων μας εκθέτουν ως Φλωρινιώτες και δημιουργούν την χειρότερη δυνατή εικόνα.
Οι υπεύθυνοι για το μνημείο καλό θα είναι να το προσέξουν και να δράσουν άμεσα, αποκαθιστώντας την εικόνα του.

3 σχόλια:

  1. Γιατί λέτε ‘‘οι υπεύθυνοι του Μνημείου‘‘; το μνημείο αυτό δεν ανήκει σε όλους μας... όλοι δεν είμαστε υπεύθυνοι για την εικόνα που έχει; δηλαδή μόνα τους γράφτηκαν εκεί πίσω όσα γράφτηκαν; Αυτά είναι παραδείγματα των καιρών όπου κανείς δεν σέβεται τίποτα και κανείς δεν τολμάει να πει κάτι σε κάποιον όταν πράττει απρεπώς. Ας είναι εκεί να φαίνονται, να μας θυμίζουν την κατάντια μας … γιατί να σβηστούν… για να πάνε κάποιοι άλλοι να γράψουν σε καθαρό μάρμαρο;
    Ντροπή σε όσους τα γράψανε και ακόμα περισσότερο ντροπή σε όσους τυχών τους είδαν να βεβηλώνουν το μνημείο και δεν έκαναν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιατί λέτε ‘‘οι υπεύθυνοι του Μνημείου‘‘; το μνημείο αυτό δεν ανήκει σε όλους μας... όλοι δεν είμαστε υπεύθυνοι για την εικόνα που έχει; δηλαδή μόνα τους γράφτηκαν εκεί πίσω όσα γράφτηκαν; Αυτά είναι παραδείγματα των καιρών όπου κανείς δεν σέβεται τίποτα και κανείς δεν τολμάει να πει κάτι σε κάποιον όταν πράττει απρεπώς. Ας είναι εκεί να φαίνονται, να μας θυμίζουν την κατάντια μας … γιατί να σβηστούν… για να πάνε κάποιοι άλλοι να γράψουν σε καθαρό μάρμαρο;
    Ντροπή σε όσους τα γράψανε και ακόμα περισσότερο ντροπή σε όσους τυχών τους είδαν να βεβηλώνουν το μνημείο και δεν έκαναν τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βουνίσιος ακτιβιστής20 Νοεμβρίου 2011 στις 1:53 π.μ.

    συγχαρητηρια ποντικε . Το θέμα το είχα εντοπίσει φωτογραφήσει και αναρτήσει εδω κι έναν μήνα στο μπλόγκ μου μα δυστυχώς κανένας σίφουνας οδοκαθαριστής δέν πήγε να το καθαρίσει.Ευχομαι μέσα και απ το μπλόγκ σου να ¨φιλοτημεί κανένας. Τους τάφους των προγόνων μας δέν πρέπει να τους έχουμε σε τέτοιο ΧΑΛΙ ποσό ένα μνημείο ΗΡΩΩΝ που καταθέτουμε όλοι φόρο τιμης και ευγνωμοσύνης. Και πάλι μπράβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.