Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Θ. Τσάπανος: «Η σεισμικότητα της περιοχής δείχνει να φθίνει» (video)

Καθησυχαστικός ήταν ο καθηγητής σεισμολογίας του Α.Π.Θ. Θεόδωρος Τσάπανος, παρουσιάζοντας την έρευνα για τη σεισμικότητα της Φλώρινας, καθώς τόνισε πως η σεισμικότητα φθίνει, ωστόσο επισήμανε πως σεισμοί θα εξακολουθήσουν να γίνονται, μικρής πάντως έντασης, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Σύμφωνα με τον κ. Τσάπανο, το ρήγμα που έδωσε το Φεβρουάριο το σεισμό των 4.1 R περνά μέσα από την πόλη της Φλώρινας, ενώ βρέθηκε και ένα δεύτερο ρήγμα στον άξονα Σκοπιάς – Πολυποτάμου.



Δείτε όλη την ομιλία στα video του Ράδιο Φλώρινα




5 σχόλια:

  1. Κώστας Νομικός5 Μαΐου 2014 στις 9:28 π.μ.

    Μιά ωραία ανάλυση του "σεισμικού προβλήματος" της Φλώρινας και της γύρω περιοχής της από τον πλέον αρμόδιο συμπολίτη μας. Θόδωρε, σε ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συνεπής και υπεύθυνος . Τέτοιους ανθρώπους έχει ανάγκη η κοινωνία στο συνολό της και ακόμα περισσότερο ο τόπος μας.
    Β.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι οι άλλοι που φώναζαν και καταφέρονταν κατά πάντων πριν από 15 μήνες που ήταν εχθές; Ξαφνικά σταμάτησαν να ανησυχούν; Οι επίσημοι - πλην αιρετών, λόγω εκλογών - που έχουν την ευθύνη της ασφάλειας του πληθυσμού που ήταν; Δεν προσκλήθηκαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλός, λιτός, χωρίς περιστροφές και ναι μεν αλλά, όπως πρέπει να είναι ο κάθε επιστήμονας, μας μετέφερε τα ευρήματά του από την έρευνα που έκανε η ομάδα του. Δυστυχώς η Φλώρινα είναι ο Κρόνος που τρώει τα παιδιά του. Που ήταν όλοι οι κραυγάζοντες πριν 15 μήνες??? Μα φυσικά στα τραπεζάκια του πεζόδρομου γιατί εκεί είχε περαντζάδα πολιτικών. Δυστυχώς ο κ. Τσάπανος δεν είναι πολιτικός. Και μία παρένεση ας μείνει έτσι.

    Π.Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ευχαριστούμε!
    Μία απορία όμως. Γιατί η σελίδα του σεισμογράφου της Φλώρινας δεν ενημερώνεται και έχει κολλήσει στις 8/2;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.