Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015

Συνεργασία δήμου Φλώρινας - ΚΚΕ για την ανέγερση μνημείου στο χώρο ταφής των μαχητών του Δ.Σ.Ε.

Με αντιπροσωπεία του πολιτικού γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ συναντήθηκε ο Δήμαρχος Φλώρινας, κ. Γιάννης Βοσκόπουλος την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 στο γραφείου του.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν μέλη του πολιτικού γραφείου και της Κεντρικής Επιτροπής κ.κ. Αβραμόπουλος Κώστας και Κωνσταντινίδης Θεοδόσης, το μέλος της επιτροπής περιοχής Δυτικής Μακεδονίας κ. Σταμπουλίδης Κώστας, ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Μακεδονίας της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Καραντζίδης Βασίλης και το στέλεχος της ΚΝΕ κ. Βέρτκας Ορέστης.
Σκοπός της επίσκεψης της αντιπροσωπείας ήταν η ανέγερση μνημείου στον χώρο ταφής μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.
Συζητήθηκε η σημασία της ύπαρξης αυτού του μνημείου στην περιοχή μας, οι παροχές που δύνανται να δοθούν από την πλευρά του Δήμου, τα διαδικαστικά του στησίματος του μνημείου και όποιες διευκολύνσεις μπορούν να υπάρξουν από τον Δήμο για την ανέγερση του μνημείου.
Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος θα συμβάλλει με όποιον τρόπο μπορεί προς τον σκοπό αυτό.

17 σχόλια:

  1. χαχαχαχαχα...σιγα μην δωσει παραδάκι ο ΔΕΞΙΟΣ Βοσκος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΕΟΣ
    ΑΥΤΗ ΗΧΩΡΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΝΑΝΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΜΝΗΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΤΖΙΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι απλά αξιολύπητος, 1:23. Το μυαλό σου δεν είναι άρρωστο. ΔΕΝ είμαι αριστερός αλλά θεωρώ ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας να τιμήσει τους νεκρούς και των δύο πλευρών

      Διαγραφή
    2. ποιους να τιμησει αυτους που δωσανε την μακεδονια στους σκοπιανους;

      Διαγραφή
    3. Τι λες ρε αμορφωτε γιδοβοσκε 3:08,μπορω να κραζω το ΚΚΕ ολη μερα αλλα την μακεδονια στους σκοπιανους την δωσανε τα "γαλαζια παιδια" της δεξιας.

      Διαγραφή
    4. 4;57 γιδοβοσκούς προσπάθησε να μας κάνει το Κ.Κ.Ε. Η ΕΛΛΑΔΑ σώθηκε χάρις στον αγώνα των Ελλήνων πατριωτών ενάντια στων ξενοκίνητων κομμουνιστοσυμμοριτών. Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

      Διαγραφή
  3. 4;57 Είσαι τενεκές ξεγάνωτος και πολύ μικρός για να μιλήσεις για τα γαλάζια παιδιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. νιετ γαλάζια παιδιά αλλα γαλάζια σφυροδρέπανα είναι και μάλιζτα με πατέντα ελευθέρας βοσσσσσκής .....εδώ ο κόσμος πεινάει και οι του καπακαπα αιτούντε μνημεία για να το γιορτάζουν...΄έρε φλώρινα ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ πίσω έμεινες... εδώ ο κόσμος καίγεται και τ...... νιά μνημεια χτενίζουν...

      Διαγραφή
  4. Ο κ. Δήμαρχος δήλωσε ότι ο Δήμος θα συμβάλλει με όποιον τρόπο μπορεί προς τον σκοπό αυτό.Ο Δήμαρχος γνωρίζει εάν θέλουν οι δημότες με λεφτά του Δήμου να γίνει το εν λόγω μνημείο ;;;; Το ΚΚΕ καλά θα κάνει να κατασκευάσει με ΔΙΚΑ ΤΟΥ λεφτά μνημεία και ΟΧΙ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ δηλαδή λεφτά των δημοτών .

    Κύριε Δήμαρχε με εκείνο το μνημείο που σας ζήτησε να γίνει ο ΡΩΣΟΣ Πρέσβης τι γίνεται ; Τι αποφασίσατε σήμερα; Κι αυτό με λεφτά των δημοτών ;;; ή της Ρώσικης Πρεσβείας θα κατασκευαστεί; αν ναι και σε ποιο σημείο σκέφτεστε να το τοποθετήσετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ το χαβά σου... Βρήκες θέμα να κάνεις αντιπολιτευση!!!
      Με σχόλια δεν πολιτεύεσαι....

      Διαγραφή
    2. αν νομίζεις ότι "πολιτεύομαι" κάνεις μέγα λάθος .Άλλοι με λεφτά των δημοτών κάνουν πολιτική πολιτεύονται και σε τελική ανάλυση πέφτουν από την μία μαλ...ία στην άλλη . Τελικά είσαι και πολύ χαλβάς 249 να μην πώ και πολύ μ@@@@@@ς

      Διαγραφή
    3. ΣΕ ΒΡΊΣΚΩ ΠΟΛΎ ΖΟΡΙΣΜΕΝΟ! ΣΕ ΖΟΡΊΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΊΡΝΕΙΣ Ή ΜΉΠΩΣ ΌΤΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ;;; Ή ΚΑΙ ΤΑ ΔΎΟ;;
      ΗΡΈΜΗΣΕ ΈΧΕΙΣ ΠΟΛΎ ΧΡΌΝΟ ΜΠΡΟΣΤΆ ΣΟΥ... ΘΑ ΤΟ ΧΩΝΈΨΕΙΣ.

      Διαγραφή
  5. προς 3.08. Ανιστοριτε, και στην Γαλλια εγινε εμφηλιος αλλα οι Γαλλοι εκανα μνημειο ΕΝΑ για ολα τα θυματα τους. Εμεις εδω αλλοι θαμενοι με τιμες και αλλοι ημιθανεις σε λακους. Ακομα και σημερα δεν μπορεις να ξεπερασης το μησος σου. ΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΩΠΑΙΝΑΝ ΟΙ ΛΥΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Εσυ ποτε θα σωπασης????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ότα σταματήσεις να λες και να κάνεις μ- - - - - ες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δήμαρχε να κάνεις μνημείο για αυτούς που θυσίασαν την ζωή τους για να σώσουν την Φλώρινα από την σφαγή που ετοίμαζαν οι αναρχοκομουνιστές. Η 12 Φεβρουαρίου να γιορτάζεται πάλι από τον δήμο Φλώρινας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο ελευθερος σκοπευτής3 Δεκεμβρίου 2015 στις 7:01 μ.μ.

      Νομίζω ότι την άποψη σου 620 την έχουν υιοθετήσει κάποιοι πρίν χρόνια. Για όσους δεν γνωρίζουν στην κορυφή του υψώματος 1033 υπάρχει σχετικό μαρμάρινο μνημείο. Το μόνο που απομένει είναι να χτιστεί ένα μικρό εκκλησάκι εκεί πάνω για να κάνουν τα μνημόσυνα και τα τρισάγια τους΄όσοι θέλουν να τιμήσουν τους νεκρούς τους . Αν όμως θέλει ο Δήμαρχος με το κκε να διχάσουν κι άλλο τους δημότες , φυσικά με λεφτα των δημοτών και όχι των ιδιων , άς το "πράξει" αλλα μετά να γνωρίζει τόσο ο ίδιος όσο και αυτοί που υποκινούν το θέμα ότι θα υποστούν αργά η γρήγορα τις συνέπειες της πράξεως τους αυτής από τους ίδιους τους Φλωρινιώτες αν φυσικά το μνημείο που θέλουν δεν γλιτώσει με κατεδάφιση κάποιες μεταμεσονύχτιες ώρες

      Διαγραφή
  8. ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΘΑ ΔΙΔΑΧΘΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ.
    Πρώτον: Το Κ.Κ.Ε. υπονόμευσε, με συγκεκριμένες αποφάσεις του και πράξεις του, όλους τους αγώνες του ελληνισμού στη Μικρά Ασία. Στη συνέχεια υπονόμευσε σταθερά και κατ” εξακολούθηση όλη τη στρατιωτική ετοιμότητα της εθνικής άμυνας μέχρι το Β” Παγκόσμιο Πόλεμο.

    Δεύτερον: Υπονόμευσε όλο το εθνικό, προοδευτικό και αναγεννητικό έργο των κυβερνήσεων των Φιλελευθέρων υπό τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Χαρακτήρισε εκείνον, που κατά κοινή συνείδηση είναι ο Δημιουργός της Νεωτέρας Ελλάδος και ο θεμελιωτής των πιο προηγμένων δημοκρατικών και κοινωνικών θεσμών, σαν «Βενιζέλο-Πόλεμο» και σαν «πράχτορα των ξένων ιμπεριαλιστών», τις δε δημοκρατικές φιλελεύθερες κυβερνήσεις του σαν «φασιστική κυβέρνηση» και σαν «όργανο της πλουτοκρατίας».

    Τρίτον: Υπονόμευσε, στην κρισιμότερη φάση του, τον εθνικοαμυντικό και εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του Έθνους εναντίον της φασιστικής επιδρομής του Μουσσολίνι και αντιτάχθηκε στην απελευθέρωση της Βορείου Ηπείρου.

    Τέταρτον: Διέσπασε την Εθνική Αντίσταση κατά την Κατοχή εξαπολύοντας πόλεμο εναντίον όλων ανεξαιρέτως των άλλων δυνάμεων της Εθνικής Αντιστάσεως, τις οποίες και εξόντωσε — με εξαίρεση τον ΕΔΕΣ (που δεν το κατόρθωσε), αιματοκυλίοντας τον ελληνικό Λαό, κάτω από τη φασιστική μπότα της τριπλής εχθρικής Κατοχής.

    Πέμπτον: Εξαπέλυσε, στη συνέχεια της αιματηρής τρομοκρατίας, τα Δεκεμβριανά στην Αθήνα εναντίον της Κυβερνήσεως της Απελευθερώσεως και, στη συνέχεια, το συμμοριτοπόλεμο (ή, όπως τον ονομάζει, «εμφύλιο») σωρεύοντας επί των ερειπίων και των πτωμάτων της Κατοχής σωρούς εθνικών ερειπίων και μυριάδων νεκρών σε αμφότερες τις πλευρές του πυρός.

    Έκτον: Προχώρησε στην ένοπλη αναμέτρηση, κατά τα Δεκεμβριανά και κατά το συμμοριτοπόλεμο, ενώ η ηγεσία του Κόμματος τελούσε εν πλήρει συνειδήσει εκ των προτέρων ότι ο αγώνας της ήταν εκ των προτέρων χαμένος — διότι το Κ.Κ.Ε. είχε εκχωρηθεί από τον Στάλιν στο δημοκρατικό, κοινοβουλευτικό, πολυκομματικό στρατόπεδο της Δύσεως. Και, όταν τα πάντα είχαν κριθή στον πόλεμο και στην πολιτική σκακιέρα, απέκρουσε στο Γράμμο τη συμφιλιωτική πρόταση εθνικής ενότητος το 1948 προκαλώντας έτσι τον αποδεκατισμό των μαχητών του Κ.Κ.Ε. και την αυτοεξορία τους στις Ανατολικές Χώρες.

    Έβδομον: Με σειρά αποφάσεών του, μετά από εντολή της Κομμουνιστικής Διεθνούς και της Κομμουνιστικής Βαλκανικής Ομοσπονδίας, εφήρμοσε την πολιτική «ενιαία και ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη», εκχωρώντας έτσι ένα τμήμα της Ελλάδος στους Σλάβους.

    Όγδοον: Οργάνωσε, σε συνεργασία με Ξένες Δυνάμεις, το διαμελισμό της Ελλάδος σε δύο χωριστά κράτη. Και εφήρμοσε υπέρ των Ξένων Δυνάμεων το σχέδιο διαμελισμού της χώρας κατά τον ανταρτοπόλεμο 1946-1949.

    Ένατον: Έφαγε όλα τα παιδιά του. Και για μεν τους ηγέτες του κομμουνιστικού ένοπλου αγώνα επενήργησε ως Νέμεσις, για δε τους μαχητές και τον βίαια επιστρατευμένο στρατό του ΔΣΕ επενήργησε ως εχθρική σφύρα, που έθραυσε τη ραχοκοκκαλιά του ολιγάριθμου Έθνους και βύθισε τον ελληνισμό στον ατέρμονα μιας τριακονταετούς εθνικής τραγωδίας. Θέρισε το άνθος της ελληνικής Φυλής.

    Δέκατον: Μετά τη νομιμοποίηση του το 1974 συνεχίζει να ακολουθεί τα βήματα προς το παρελθόν και να καλή τους κομμουνιστές και τους άδολους νέους της Ελλάδος να ακολουθήσουν τα λάθη του κηρύσσοντας με όλα τα μέσα έναν άγριο «ρεβανσισμό».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.