Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015

«Καζάνι που βράζει» η Αχλάδα

Άμεση ήταν η αντίδραση των κατοίκων μετά την άδικη απόφαση των λιγνιτωρυχείων να θέσουν σε διαθεσιμότητα 14 Αχλαδιώτες εργαζόμενους, ενώ συνολικά φτάνουν τους 35.
Σύσσωμοι λοιπόν οι κάτοικοι Αχλάδας ,Μελίτης και Σκοπού άνοιξαν σήμερα την αυλαία των κινητοποιήσεων με παράταση διαμαρτυρίας σε σημείο του ορυχείου και συμβολική παύση λειτουργίας του (ορυχείου), μετά την απαράδεκτη αντιμετώπιση των εκπροσώπων , ύστερα από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία τους. Μετά την προχθεσινοβραδινή λοιπόν συγκέντρωση των κατοίκων όπου παρόν ήταν τα 3 τοπικά συμβούλια και εκπρόσωποι του Δήμου, αποφάσισαν να προβούν σε αποδοτικό διάλογο με τα λιγνιτωρυχεία και χθες (17-11-2015) στις 12 το μεσημέρι μαζί με πλήθος κόσμου κατέληξαν στα γραφεία.
Ακολούθησε έντονος διαξιφισμός και σκληροί χαρακτηρισμοί των εκπροσώπων που υποτιμούσαν εργαζόμενους και κάτοικους. Έφτασε η στιγμή που τα πνεύματα οξυνθήκαν και οι τόνοι υψώθηκαν μετά από δηλώσεις τους, όπως ‘’θα προσλάβουμε Ευρωπαίους’’, ‘’σας θέσαμε σε διαθεσιμότητα γιατί είστε μη παραγωγικοί’’, κλπ . Ωστόσο αμετάκλητη ήταν η απόφαση τους χωρίς περιθώρια διαπραγμάτευσης, όπου και ήταν η αιτία για το ξεκίνημα ΜΑΖΙΚΩΝ,ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ. Η μαζικότητα σηματοδοτεί και την αποφασιστικότητα των κατοίκων να αγωνιστούν μέχρι τέλους, ενώ αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά και δεν αποκλείουν ακόμα και κινητοποιήσεις σε δρόμους του νομού και της Περιφέρειας απέναντι στην επερχόμενη απόλυση των εργαζομένων.

Νεολαία Τ.Κ. Αχλάδας

10 σχόλια:

  1. Με ποία κριτήριο τέθηκαν σε διαθέσιμοτητα; Και ποιος έφτιαξε την λίστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι ρουφιανοι την εφτιαξαν παμε αχλαδα να κλεισουμε τους δρομους!!!

      Διαγραφή
    2. Ονόματα δεν υπάρχουν; Για αυτό κάνουν πάρτι γιατί δεν τους αναφέρεται πουθενά! !!

      Διαγραφή
    3. Αυτά όλα που γίνονται στην ΑΧΛΑΔΑ ας τα βλέπουν οι ΒΕΥΙΩΤΕΣ τι τους περιμένει με αυτήν την εταιρεία ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ.θα σας καταστεψουν.

      Διαγραφή
    4. Η βευη όλο ανοίγει και ακόμα κλειστή είναι το 2030 μπορεί!

      Διαγραφή
  2. Ειναι ανηθικο να γραφονται ηθελημενα ανακριβειες και ψευδη ,ανυπαρκτοι διαλογοι και κατα φαντασια εμφυλιοπολεμικο κλιμα. η εν λογω κυρια που υπογραφει το καταπτυστο ανωτερω κειμενο μονο τη νεολαια αχλαδας δεν εκφραζει και μονο νεα δεν ειναι .Παρακαλω τους αχλαδιωτες να την απομονωσουν γιτι μονο ζημια κανει στο δικαιο αγωνα τους. Τελος ,ας πονηρευτουμε επιτελους και ας στρεψουμε την οργη μας στην αθλια τακτικη που ασκειται απο παραγοντες των υπευθυνων ορυχειων της δεη στο θεμα της τιμης του λιγνιτη. Μηπως τα φεσια απο τους λογαριασμους της δεη , οδηγουν την Αθηνα να καταστησει ασυμφορη για την κοινοπραξια εκμεταλευση του λιγνιτη ? Νομιζω πως εκει ειναι το προβλημα και προς αυτη την κατευθυνση πρεπει να πειεσουμε . Να μη αφησουμε να οδηγηθει στο κλεισιμο , το ορυχειο Αχλαδας , λογω ασυμφορης εκμεταλευσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έκανες σέρβις την τζιπαρα σου ?? Έβαλες λάστιχα χειμερινά ?? Άσε ρε θείο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξυπνα φιλαρακο 12.58. Μαθε να σκεφτεσαι και να χρησημοποιης σωστα την Ελληνικη γλωσσα.Με ψευτομαγκές και οχι θεσεις πας κατ ευθειαν στους ανθρωπος των σπηλαιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν γνωρίζω αν έγιναν έτσι τα πράματα, δεν γνωρίζω τι θελει να κάνει η ΤΕΡΝΑ και τι θέλει να κάνει η ΔΕΗ. Το μόνο που γνωρίζω είναι πως οι κάτοικοι της περιοχής εργαζόμενοι και μη στα ορυχεία, έχουν κατεβάσει τα βρακιά τους (συγγνώμη κιόλας) και έχουν αφήσει κάθε μεγαλοκεφαλαιούχο να έρθει στον τόπο μας και να κάνει ό,τι γουστάρει, μη τηρώντας βασικούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόμενους (εγκληματικη αδιαφορία) και βέβαια τι να πει κανεις για την περιβαλλοντική καταστροφή, τι να πει κανείς για την παραβίαση ιδιωτικών εκτάσεων χωρίς την ενημέρωση του ιδιοκτήτη (θα πρέπει να είσαι σε εγρηγορση για να δεις πότε θα μπουν να σκάψουν στο χωράφι σου και να πας να διεκδικήσεις με το ζόρι την αυτονόητη αποζημίωση). Κοινώς ό,τι θέλουν κάνουν. Τελευταία φορά που επισκεφθηκα το ορυχείο Μελίτης δεν υπήρχε ούτε μια πινακίδα,ουτε μια κόκκινη κορδέλα σε σημεία που ειναι πολύ ευκολο να φτάσει και ενα παιδάκι και να πεσει μέσα στο χαος. Αυτά όλα που περιγράφω αν και έχουν καταγγελθεί από συλλογικότητες της περιοχής κατά καιρούς, να μην ξεχνάμε πως οι πρώτοι που αντέδρασαν ήταν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στα ορυχεία (φοβούμενοι πως θα κλείσουν τα ορυχεια) χώρια που υπήρχαν σχόλια πως αυτοί που καταγγέλουν είναι βολεμένοι με τις δουλίτσες τους. Το λοιπόν παλικάρια... ναι δικαιωμα στην εργασία, μαζί σας είμαι, αλλά τους όρους εργασίας τους θετουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνεννοείστε μεταξύ σας και να πηγαίνετε όλοι μαζί να διεκδικείτε από το κάθε άθλιο "αφεντικό" και τα ρουφιανάκια που έχουν βάλει να σας παρακολουθούν και να μεταφέρουν πληροφορίες. Εσεις τους δωσατε τον αερα να συμπεριφέρονται έτσι. Οσο ο καθένας θα κοιτάει μόνο το δικό του πισινό αυτό θα γίνεται και ακόμα χειρότερα θα γίνονται. Αλλά τι λέω...η συγκεκριμένη περιοχή είναι ίσως η μοναδική περιοχή που τα ανταποδοτικά οφέλη που έχουν διεκδικηθεί από την λειτουργία των ορυχείων και της ΔΕΗ είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Η Αχλάδα, ο Σκοπός και η Μελίτη θα έπρεπε μετά την καταστροφή που έχουν υποστεί, να είχαν σούπερ δρομους, σούπερ αθλητικές εγκαταστάσεις, σουπερ δίκτυο άρδευσης και ύδρευσης (εδώ γελάμε από την ανυπαρξία), δίκτυο θέρμανσης....και δεν ξερω εγώ τι άλλο...και όμως οι ξεπουλημένοι προυχοντες δεν εχουν διεκδικήσει τίποτα...τόσα χρόνια. Απογοήτευση από όλες τις πλευρες. Α, να μην αναφέρουμε τους "τεράστιους" μισθούς και τις καθυστερήσεις πληρωμων. Από την άλλη ωρε παλικάρια, έχετε σκεφτεί πόσο έχουν αυξηθεί τα κρουσματα καρκίνων τα τελευταία χρόνια;;Και σε τι περιβάλλον θα μεγαλώσουν τα παιδάκια σας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πες τα ρε φιλε, εδω λεμε οτι αναπνεουμε σκατα , θα αρρωστησουμε και μας λενε οι ιδιοι οι συγχωριανοι σιγα ρε πως κανεις ετσι?.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.