Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Η άνοιξη ήταν αφιερωμένη σε δράσεις για μικρούς και μεγάλους birdwatchers

Φέτος, για 1η χρονιά, η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών (ΕΠΠ) σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία διοργάνωσε δύο δράσεις ειδικά για παρατηρητές πουλιών. Η μία απευθυνόταν σε έμπειρους birdwatchers και η δεύτερη σε μικρούς και εκκολαπτόμενους.
Στις 1-2 Μαΐου 2015, οργανώσαμε διήμερο εκδηλώσεων για παρατηρητές πουλιών και φωτογράφους άγριας φύσης. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν καταγραφές ορνιθοπανίδας, τον 1ο διαγωνισμό παρατήρησης πουλιών (birdrace) που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην περιοχή της Πρέσπας, καθώς και ομιλίες και συζητήσεις. Συμμετείχαν 20 άτομα από ολόκληρη την Ελλάδα -από τη Βέροια μέχρι την Κέρκυρα και από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα- οι περισσότεροι από τους οποίους επισκέφτηκαν για πρώτη φορά την περιοχή και έμειναν ενθουσιασμένοι από τις εναλλαγές του τοπίου και την ποικιλία της χλωρίδας και της πανίδας. Οι συμμετέχοντες κατέγραψαν τις ευχάριστες στιγμές που έζησαν με τις φωτογραφικές τους μηχανές και στιγμιότυπα μπορείτε να δείτε στη σελίδα μας στο Facebook.
Τον Μάιο, όμως, ανέλαβαν δράση και οι μικροί παρατηρητές πουλιών μέσω του Spring Alive, μιας διεθνούς δράσης που στόχο έχει να εμπνεύσει σε παιδιά το ενδιαφέρον για την προστασία της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.