Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

«Χρυσά στεφάνια της Μακεδονίας» στη Φλώρινα (video)

Δύο εξαιρετικές διαλέξεις δόθηκαν χθες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Φλώρινας, σχετικές με τη φωτογραφική έκθεση του Ορέστη Κουράκη «Χρυσοί στέφανοι εκ Μακεδονίας», η οποία θα φιλοξενείται έως τις 30 Ιουνίου.
Η πρώτη ήταν της Διευθύντριας του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Δρ. Πολυξένης Αδάμ-Βελένη με θέμα «Χρυσά Στεφάνια της Μακεδονίας από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης». Ήταν μια λεπτομερής αναφορά στα αριστουργήματα της αρχαίας μακεδονικής μεταλλοτεχνίας, σύμβολα κύρους, πλούτου και αξιωμάτων και συνάμα αντικείμενα απαράμιλλης αισθητικής αξίας.
Η δεύτερη ήταν του φωτογράφου Ορέστη Κουράκη με θέμα «Η λάμψη του χρυσού μέσα από τον φωτογραφικό φακό». Ήταν μια παρουσίαση πρωτοποριακών τεχνολογικών επιτευγμάτων στον τομέα της φωτογραφίας που αξιοποιούνται για να αναδειχθούν λεπτομέρειες των σύνθετων αυτών δημιουργημάτων, προς όφελος της επιστημονικής γνώσης και προς τέρψη του θεατή.
Στο video μιλούν οι δύο εισηγητές, καθώς και οι Χριστίνα Ζιώτα, προϊσταμένη ΕΦ.Α. Φλώρινας και Γεώργιος Παπαθανασίου, πρόεδρος Αρχείου Ιστορίας και Τέχνης.

1 σχόλιο:

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.