Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Και τι κάνει επιτέλους ο κ. Τσίπρας;

Από την 25η Ιανουαρίου του έτους 2015 την διακυβέρνηση του ελληνικού κράτους διαχειρίζεται η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, διαδεχόμενη την Κυβέρνηση Σαμαρά, με αρχηγό κόμματος και πλέον Πρωθυπουργό τον κύριο Αλέξη Τσίπρα σε συνεργασία με την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών (151 έδρες) για τον ‘’αυτοδύναμο‘’ σχηματισμό Κυβέρνησης παρά την ανάδειξή του σε πρώτο κόμμα με 149 έδρες. Μήνες πριν από την εκλογή του, μεγάλο μέρος του ελληνικού κόσμου ήταν πεπεισμένο πώς ο εν λόγω νεαρός πολιτικός θα αποτελούσε την απόλυτη ηγετική φιγούρα, τον άνθρωπο που θα άλλαζε τα σκληρά δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας, τον ‘’σωτήρα‘’ της Ελλάδας. Πολλοί θεωρούσαν πως μια αριστερή Κυβέρνηση θα ήταν ικανή να βοηθήσει και να ανατρέψει τα δεδομένα του μνημονίου και του ΔΝΤ (Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου) τα οποία επέβαλλαν προηγούμενες κυβερνήσεις (Παπανδρέου, Σαμαρά) και η κατά κύριο λόγο, μέσω των προαναφερθέντων, Ευρωπαϊκή Κοινότητα. Οι σκέψεις αυτές επικράτησαν στην επιλογή, η οποία οδήγησε στην εκλογή αυτή, καθώς η οικονομία και η πορεία της χώρας ήταν και είναι το βασικότερο ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Από την άλλη, κάποιοι άλλοι θεωρούσαν πως η εκλογή ενός πολιτικού κόμματος όπως αυτό, δεν θα επέφερε παρά μόνο την ‘’ολοκλήρωση’’ των προηγούμενων πολιτικών πρακτικών – σκοπιμοτήτων με αποτέλεσμα την πλήρη εξαθλίωση των Ελλήνων και τον κίνδυνο εξόδου από το νόμισμα του ευρώ και την επάνοδο της δραχμής. Ας μην ξεχνάμε και το γεγονός ότι ένας ανερχόμενος πολιτικός αρχηγός είναι αδύνατον να διαθέτει την κατάλληλη πολιτική εμπειρία και πόσο μάλλον για ένα τέτοιο αξίωμα όπως αυτό του Πρωθυπουργού μιας χώρας και συγκεκριμένα της Ελλάδας με έντονα προβλήματα πάσης φύσεως και αναδυόμενη την επιτακτική ανάγκη επίλυσής τους.
Ο Κύριος Τσίπρας και οι ακόλουθοί του - δεν αναφερόμαστε στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝ.ΕΛ καθώς τυπική φαίνεται να είναι η συμβολή της στην τρέχουσα Κυβέρνηση στα οικονομικά κυρίως ζητήματα - πριν ακόμα από τις τελευταίες εκλογές και εν έτη 2014 ζήτησαν την ισχυρή εντολή επιθετικής διαπραγμάτευσης με στόχο αρχικά την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ρήτρα ανάπτυξης στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, περίοδο χάριτος για την άμεση εξοικονόμηση πόρων και συνεπώς περαιτέρω ανάπτυξη, εξαίρεση του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, συμφωνία για δημόσιες επενδύσεις και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τέλος ποσοστική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων. Ο ονειροπόλος(;) αυτός πολιτικός, είχε τονίσει ότι - το βράδυ της εκλογής του (αξιοσημείωτη η προνοητικότητα του) - το μνημόνιο θα ήταν άκυρο ανεξάρτητα από την έκβαση της διαπραγμάτευσης για το ελληνικό χρέος .
Είχε επίσης την πρόθεση να παράσχει δωρεάν ρεύμα σε 300.000 νοικοκυριά τα οποία διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας καθώς και πρόγραμμα σίτισης με κουπόνια σε ίδιο αριθμό άπορων οικογενειών, πρόγραμμα εξασφάλισης στέγης με επανίδρυση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, δραστική αύξηση της κρατικής συμμετοχής στις φαρμακευτικές δαπάνες των ασφαλισμένων, δωρεάν ιατρική περίθαλψη στους αναξιοπαθούντες, αύξηση μισθών και συντάξεων, επαναφορά κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αποκατάσταση – επαναχορήγηση του δώρου των Χριστουγέννων, μείωση της τιμής του πετρελαίου, ειδική κάρτα μετακίνησης σε μακροχρόνια άνεργους και όσους διαβιώνουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτά είναι και τα κύρια κριτήρια βάση των οποίων πείστηκε η πλειονότητα των Ελλήνων και εξέλεξε την συγκεκριμένη πολιτική παράταξη.
Έξι μήνες αργότερα , οι μόνες ίσως προθέσεις – υποσχέσεις που υλοποιήθηκαν ήταν αυτές της ελεύθερης εισόδου και κατάργησης του εισιτηρίου στις δημόσιες ιατρικές μονάδες και η επαναλειτουργία της Κρατικής Τηλεόρασης. (Οι καλές προθέσεις έχουν σημασία)
Την ίδια στιγμή προκλήθηκε πλήθος προβλημάτων, τα οποία όχι απλά οξύνουν την ανθρωπιστική κρίση την οποία βιώνουμε χρόνια τώρα αλλά εντείνουν το σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα της χώρας με την νέα Κυβέρνηση κατά τα πρότυπα της επανάστασης - ας μην ξεχνάμε ότι ο αρχηγός της Κυβέρνησης ξεκίνησε από την Κουμουνιστική Νεολαία - και σωματοφυλακής να ‘’αντιστέκεται ‘’ σθεναρά στους μνημονιακούς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πλημμυρίζοντας με τυφλές ελπίδες τον Ελληνικό λαό . Άλλωστε ο Κύριος Βαρουφάκης έγινε από τους πιο διάσημους Ευρωπαίους Υπουργούς Οικονομικών κατά την επαφή και αντίσταση του στους εταίρους μας , μέχρι και στάμπα σε μπλουζάκι έγινε ! Κατά την διάρκεια των επίπονων προσπαθειών της Ελληνικής Κυβέρνησης τα αποθεματικά των Ελληνικών Κρατικών Ταμείων εξαντλήθηκαν , με μια πρώτη ένδειξη την καθυστέρηση πληρωμών των συνταξιούχων , οι οποίοι αδίκως περίμεναν για να εισπράξουν τα λιγότερα από αυτά που τους αναλογούσαν , καθώς οι συντάξεις μέχρι και σήμερα κάθε άλλο παρά αυξήθηκαν όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά η κυβερνώσα παράταξη . Ταυτόχρονα οι μισθοί παραμένουν ως έχουν και ήδη γίνεται λόγος για περαιτέρω μείωση , νέες φορολογικές επιβαρύνσεις , αυξήσεις σε είδη πρώτης ανάγκης , στο Φ.Π.Α , σε είδη ένδυσης και σίτισης . Νέα δόση δεν παραλείφθηκε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα , αντιθέτως απαιτείται η αποπληρωμή του χρέους ως έχει από τον ελληνικό λαό , το μνημόνιο παραμένει μαζί με πλήθος κοινωνικών – πολιτισμικών προβλημάτων , τα οποία σε καμία περίπτωση δεν αντιμετωπίζονται .
Από τον Φεβρουάριο του νέου έτους χιλιάδες πρόσφυγες κατέφυγαν στο Ελληνικό Κράτος είτε με είτε χωρίς την θέληση τους (συνθήκη του Μάαστριχτ για τους ακούσιους προσερχόμενους μετανάστες) λόγω δυσμενών συνθηκών που οφείλονται στον ψυχρό πόλεμο στα εδάφη της Συρίας και των βιαιοπραγιών των τζιχαντιστών . Δεν παρατηρήθηκε καμία προσπάθεια ένταξης , περίθαλψης των προσφύγων καθώς και καμία κίνηση βοήθειας προς τους γηγενείς κατοίκους των πρώτων χώρων ‘’ υποδοχής ‘’ των ταλαίπωρων αυτών ανθρώπων . Ίσως ο Κύριος Τσίπρας όντας προνοητικός αναφερόταν στην ανέγερση κτιρίων! Μολαταύτα οι κυνηγημένοι της Ανατολής διαμένουν σε υπόγεια , πάρκα και δρόμους αναγκαζόμενοι να βιώνουν όπως και πολλοί της ενδοχώρας σε συνθήκες έσχατης εξαθλίωσης .
Με την πάροδο των μηνών της διακυβέρνησης παρατηρείται αλαζονεία από μέλη της κυβερνητικής παράταξης , όμως η διαπίστωση τούτη αποτελεί ελάχιστης σημασίας ζήτημα συγκρινόμενο με την ελαττωματικότητα των οχημάτων του ΕΚΑΒ , των ελάχιστων παρεχομένων μέσων και αναλώσιμων υλικών στον βασικό τομέα της δημόσιας περίθαλψης , της μη χρηματοδότησης στον τελευταίο καθώς και στον τομέα της εκπαίδευσης με ριζικές μεταρρυθμίσεις στους τρόπους λειτουργίας αυτού αλλά και του συστήματος του οδηγώντας έτσι πλήθος μαθητικού κόσμου ‘’ στον αέρα ‘’ , με ανακοινώσεις και τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής .
Η Κυβέρνηση όπως και οι συσχετιζόμενοι – κατευθυνόμενοι με την ίδια και οι οπαδοί της γενικότερα , απαντώντας στο παρόν κείμενο , θα αντεπιτίθονταν ισχυριζόμενοι πως για τα ήδη υπάρχοντα ζητήματα δεν ευθύνονται οι ίδιοι και πώς βρίσκονται στην δύσκολη θέση της αντιμετώπισης του οικονομικού προβλήματος της Ελλάδας προκειμένου να αποφευχθεί η έξοδος της από την ζώνη του ευρώ , (παρότι εκφράστηκαν διαφωνίες για τις συγκεντρώσεις πολιτών , αίτημα των οποίων είναι η παραμονή στο ευρώ) και πως χρειάζεται και άλλος χρόνος για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα . Κι όλες οι υποσχέσεις προς τον Ελληνικό λαό θα μείνουν απραγματοποίητες ; Τα προβλήματα δεν θα λυθούν και θα συνεχίσουν να επιρρίπτονται ευθύνες σε προηγούμενες Κυβερνήσεις ; Η δραχμή θα επιστρέψει στην Ελληνική πραγματικότητα ; Η χρεοκοπία είναι δεδομένη ; Και τι κάνει επιτέλους ο Κύριος Τσίπρας ;

Ι.Ν.Τ

6 σχόλια:

  1. Λιάζεται πρωτίστως, αφού προηγουμένως με ένα άρθρο κατάργησε το μνημόνιο, χόρεψε πεντοζάλη την Ευρώπη, κατάργησε την Τρόϊκα αφού την βάφτισε "Θεσμούς" και μας έσωσε. Τώρα ο κόσμος χαμογελά, οι επιχειρήσεις ανθούν, η ανεργία απαλείφθηκε και οι αυτοκτονίες κόπηκαν μαχαίρι! Ζούμε κάθε μέρα με την προσδοκία της επιστροφής στη δραχμή και παθαίνουμε παραλήρημα στην καθημερινή θέα του Μπαρουφάκη και του Λαφαζάνη. Ο λαός μας έχει όμως ότι του αξίζει γιατί αυτός τον διάλεξε! Να τον χαιρόμαστε λοιπόν .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eνώ οι προηγούμενοι που έβαλαν στη χώρα καπίστρι, μένουν στο απυρόβλητο έτσι φίλε;
    Με τα μυαλά εκείνων φτάσαμε έως εδώ, αλήθεια αιδώς δεν υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ οι τωρινοί που δεν μας έβαλαν καπίστρι, τιμώρησαν αυτούς που το έκαναν, έσκισαν τα μνημόνια και έβαλαν τάξη στη χώρα. Με τα μυαλά εκείνων που ψήφισαν τους σωτήρες που θα σκίσουν τα μνημόνια ,θα μας πάρει ο διάολος και θα μας σηκώσει. Μετά από τόσα ψέματα που είπαν στους φουκαράδες που τους ψήφησαν ,αιδώς δεν υπάρχει.

      Διαγραφή
  3. Λεφτά υπάρχουν είπε ο Αλέξης και τον κάναμε πρωθυπουργό.
    Δεν μας φταίει κανείς. Το ίδιο είχε πει και ο γιωργάκης και την πατήσαμε.
    Ας προσέχαμε.
    Μήπως όμως έτσι μας αρέσει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λεφτά δεν υπάρχουν βλακεία ομως μπόλικη ο΄λαός διάλεξε την τιμωρία του. \Περαστικά μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτοί είναι ανίκανοι και επικίνδυνοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.