Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας

Τετάρτη 17/6, 19:30
Συγκέντρωση στο ΠΟΤΑΜΙ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ και σε όλες τις πόλεις

Παίρνουμε τη διαπραγμάτευση στα χέρια μας
Γκρεμίζουμε τη λιτότητα
Δεν υπάρχει αμφιβολία, ότι οι διαπραγματεύσεις με τους «εταίρους» έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να καταργήσει το δημοκρατικό δικαίωμα ενός λαού, ολόκληρης της κοινωνίας να αποφασίζει για το μέλλον του. Δεν έχουν δικαίωμα οι «δανειστές» να προσβάλουν την αξιοπρέπειά μας και να προσπαθούν να ακυρώσουν τη λαϊκή εντολή για τερματισμό της λιτότητας.
Ήδη η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις στην προσπάθεια να αποφύγει τις απειλές και τους εκβιασμούς, δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα βήματα πίσω. Η κυβέρνηση δεν έχει άλλο δρόμο από το να μην αποδεχθεί την όποια συμφωνία, αλλά να δώσει λύση με βάση τη λαϊκή εντολή που έχει λάβει.
Ασφαλώς, δεν πρόκειται για εύκολη απόφαση, ωστόσο είναι η μόνη που ανταποκρίνεται στο αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου και, κυρίως, η μόνη που υπερασπίζεται τις ανάγκες και την αξιοπρέπεια της ελληνικής κοινωνίας.
Πέντε χρόνια ήταν αρκετά για να αποδείξει σε όλους, ότι το πείραμα απέτυχε. Η άγρια λιτότητα γεννάει ύφεση και η ύφεση μεγαλύτερα ελλείμματα και χρέος. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, το πειραματόζωο πλήρωσε ακριβά την κρίση. Πέντε χρόνια ήταν αρκετά, τα μνημόνια ήταν ένα καθεστώς που δεν παρήγαγε οικονομικά αποτελέσματα, αλλά προσωπικά και κοινωνικά δράματα.
Δεν αντέχουμε μισθούς και συντάξεις 300 ευρώ, σπίτια χωρίς θέρμανση, τους γονείς μας χωρίς φάρμακα, τα παιδιά μας νηστικά στα σχολεία, για να πληρώνεται χωρίς τέλος ένα χρέος που δεν δημιουργήσαμε εμείς. Οι δανειστές δεν ζητάνε μόνο αυτά, αλλά πολλά περισσότερα με στόχο να εγκλωβίσουν την οικονομία σε ασφυξία και την κοινωνία σε αδιέξοδα.
Κάθε βήμα πίσω στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών, σημαίνει πολλά βήματα πίσω στη δημοκρατία. Όποιος αμφισβητεί το δικαίωμα ενός λαού να επιλέγει δημοκρατικά, σύντομα το κακό χτυπάει και την πόρτα του, δεν πρέπει να ξαναζήσουμε μια Ευρώπη του μίσους και της καταστροφής. Ο ελληνικός λαός για να τα καταφέρει, έχει ανάγκη την υποστήριξη και την αλληλεγγύη των ευρωπαϊκών λαών. Τα συμφέροντά μας είναι κοινά απέναντι στα συμφέροντα της πολιτικής ελίτ και του ιερατείου του χρήματος.
Ο λαός στην Ελλάδα μίλησε και νίκησε. Θα το κάνει ξανά με κάθε τρόπο, όσες φορές κι αν χρειαστεί.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ
ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

https://www.facebook.com/events/1403041676693133/

10 σχόλια:

  1. Και τι θα καταφέρουμε ; Τίποτα.....
    Τα ίδια έγιναν και τον Φεβρουάριο και φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο.
    Αυτές οι συγκεντρώσεις γίνονται για την προπαγάνδα της κυβέρνησης να φανεί ότι ο λαός στηρίζει την πρόταση της κυβέρνησης για συμφωνία, η οποία όμως αποτελείτε από δυσβάσταχτους φόρους και μέτρα λιτότητας. Αυτά δεν μας τα έλεγαν στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
    ΤΈΡΜΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εγώ θέλω να διαδηλώσω ενάντια στις προδοτικές προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ των 47 σελίδων!! Γίνεται; Θέλω να διαδηλώσω ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ΟΛΠ, ΟΛΘ. Αεροδρόμια, Λιμάνια, Εγνατία ΑΕ (αντίο κάθετος στην Φλώρινα), ενάντια στην αύξηση του ΦΠΑ, ενάντια στην αύξηση φόρου στο 29% και τον διπλασιασμό της προκαταβολής, ενάντια στην κατάργηση των ευνοϊκών συντάξεων μητέρων και βαρέων και όλα όσα η κυβέρνηση ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ στα κοράκια. Γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτα ειναι τουλαχιστον αστεια για να μην πω καραγκιοζιλικια... ο λαος αντισταθηκε και το εδειξε κοντρα σε σεναρια καταστροφολογιας και κινδυνολογιας δια της ψηφου του αναδεικνυοντας τον Συριζα πρωτο με διαφορα...απο δω και περα να φροντισει να πραξει τα δεοντα και οχι να μας κατεβαζει στους δρομους...η εντολη που του δωθηκε ειναι νωπεστατη και δεν χρειαζεται να πουμε κατι επ αυτου εκτος και αν φοβαται να αναλαβει την ευθυνη και θελει να βαλει τον κοσμο μπροσταρη...ή η εντολη ειναι συγκρουση οποτε συγκρουστειτε με οποιοδηποτε κοστος ή οπως τωρα τελευταια θελουν καποιοι να λενε η εντολη ειναι παραμονη εντος εε και εοκ με οποιοδηποτε κοστος οποτε υπογραψτε το μνημονιακη να τελειωνουμε...ψυχοβγαλτες ειχαμε δεν θελουμε αλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον δρόμο της κοροϊδίας και του ψέματος. και η τιμωρία του θα είναι βαρύτατη. Μόνη διέξοδος η κοινή δράση ΚΚΕ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ- ΕΠΑΜ για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσο μεγαλυτερη η προπαγανδα, και οι στημενες λαικες συγκεντρωσεις, τοσο μεγαλυτερο το ξυλο, το λιντσαρισμα και οι αντιδρασεις του ιδιου του λαου οταν θα εχει μετατραπει σε οχλο μετα απο αυτα που θα γινουν...συνεχιστε ετσι καλα το πατε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι μονοι που θα βγουν, λιγο αργοτερα αλλα για αλλο λογο στο ποτάμι θα ειναι οι δημοσιοι υπαλληλοι που ρισκαρισαν οσο ποτε αλλοτε στην ζωη τους και ψηφισαν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για ...ακομη καλυτερες μερες .Αλλα μολις πληρωθουν με ποπ κορν και δραχμες τοτε να δω που θα κρυφτειτε για να γλιτωσετε απο τα χερια τους.
    Αυτα εχει το gambling και οι θεωριες των ...παιγνιων στους αυστραλοπιθηκους.
    Για λαγο πας και βγαζεις αρκουδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βγάζει τους επαγγελματίες διαδηλωτές στους δρόμους σαν απάντηση στους θεσμούς και με την προτροπή του Γλέζου.
    Ο υπόλοιπος ελληνικός λαός απλά ακόμη παρακολουθεί.
    Όταν έρθει όμως η στιγμή της αλήθειας σίγουρα θα βγεί στους δρόμους , αλλά όχι απλά για να διαδηλώσει.
    Δυστυχώς κάθε μέρα κάθε ώρα αυτοί οι ανίκανοι κάνουν άλματα προς την καταστροφή μας.
    Δεν υπάρχει πλέον επιστροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προσοχή!!! η πολύ τηλεόραση βλάπτει (δελτία των 8, sky, mega κ.λ.π)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή μόνο οι 15 και η ντουντούκα της κ. Σπίρτου είναι οι έξυπνοι; εσύ 11:16 τι λες πχ για τις ιδιωτικοποιήσεις της ελληνικής πρότασης; την κατάργηση συντάξεων μητέρων και βαρέων; τον ΦΠΑ; μάλλον εσύ παραβλέπεις ΕΡΤ

      Διαγραφή
  9. Πάντως πολύ στεναχωρημένος ο βαρουφακης για την αποτυχία συμφωνίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.