Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Έργα μαθητών του 2ου γυμνασίου Φλώρινας (video)

Παρουσιάστηκε χθες η έκθεση εργασιών των μαθητών της Γ' τάξης του 2ου γυμνασίου Φλώρινας, στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής.
Οι εργασίες αφορούν παιχνίδια που συνέγραψαν οι ίδιοι οι μαθητές στο προγραμματιστικό περιβάλλον "Scratch", εικαστικές συνθέσεις με την χρήση επεξεργαστή εικόνας "Gimp"', καθώς και κατασκευές αυτοματισμών και ρομποτικής ελεγχόμενες από την πλατφόρμα "Arduino".



1 σχόλιο:

  1. Είναι πραγματικά αξιόλογη η προσπάθεια που έγινε για να παραχθούν αυτά τα αποτελέσματα. Ακόμα σημαντικότερα είναι τα οφέλη που απεκόμισαν ο μαθητές από την ενασχόλησή τους με ένα πολύ απαιτητικό αντικείμενο που προϋποθέτει την πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών γνώσεων που διδάχθησαν.
    Δυστυχώς με πόνο καρδιάς θα το πω ότι τέτοιου είδους επιτεύγματα πολύ δύσκολα θα επαναληφθούν, λόγω της υποβάθμισης και της απομείωσης του μαθήματος της Πληροφορικής στο Γυμνάσιο. Τα όσα παρουσιάζονται εδώ έγιναν εφικτά στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος σπουδών με επαρκείς ώρες διδασκαλίας της Πληροφορικής. Όμως το "πιλοτικό" πρόγραμμα αυτό καταργείται, δίνοντας την θέση του σε ένα τετριμμένο μονό-ωρο μάθημα. Κρίμα. Τα παιδιά θα είχαν πολλά να κερδίσουν.

    Γ.Χ, καθηγητής Πληροφορικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.