Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Ενημερωτική εκδήλωση για τηλεθέρμανση με βιομάζα σε Αντίγονο και Πελαργό (video)

Στο Αντίγονο πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για τα συστήματα τηλεθέρμανσης με βιομάζα με αποδέκτες τους κατοίκους του Αντιγόνου και του Πελαργού.
Ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Μάκης Ιωσηφίδης ανέλυσε στους συμμετέχοντες τις βασικές αρχές λειτουργίας των συστημάτων, τόνισε ότι θα λειτουργούν με βιομάζα η οποία υπάρχει σε αφθονία στην περιοχή και σήμερα απορρίπτεται με διάφορους τρόπους και έκανε εκτενή αναφορά στο οικονομικό πλαίσιο χρηματοδότησης των συστημάτων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Επεσήμανε ότι τα συστήματα τηλεθέρμανσης με βιομάζα ως στόχους έχουν αφενός τη μείωση του κόστους θέρμανσης των νοικοκυριών και αφετέρου τη δημιουργία συνθηκών ανάπτυξης του αγροτικού τομέα με τη λειτουργία θερμοκηπιακών πάρκων. Παράλληλα θα υπάρχει σημαντική ωφέλεια για το φυσικό περιβάλλον.
Τεχνικά στοιχεία για τα συστήματα τηλεθέρμανσης με βιομάζα ανέλυσαν τα στελέχη της μελετητικής ομάδας, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξαν τοποθετήσεις των πολιτών και απαντήθηκαν ερωτήματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.