Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Το γεφύρι της «Άρτας» στην Αχλάδα

Ο Σύριζα Φλώρινας ευαισθητοποιημένος σε διάφορα κοινωνικά ζητήματα, από τα πιο απλά έως τα πιο σύνθετα, τα οποία συνήθως γίνονται αιτία και συμβάλλουν στην ποιοτική υποβάθμιση της καθημερινότητάς μας, επιδιώκει με το παρόν να αναδείξει άλλο ένα θέμα που αφορά την τοπική κοινωνία της Τ.Κ Αχλάδας και της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε Μελίτης
Η γέφυρα της Αχλάδας μετά την κατασκευή της εδώ και χρόνια, δεν έχει παραδοθεί ακόμα στην κυκλοφορία και στο τέλος θα παραμείνει ανενεργό έργο, παρά το γεγονός ότι η κατασκευή της, ήταν απαίτηση της τοπικής κοινωνίας εδώ και δεκαετίες.
Για την ιστορία θυμίζουμε ότι πάνω από 15 ίσως και περισσότερα χρόνια έγιναν Μαραθώνιες προσπάθειες για ένταξη του έργου σε κάποιο πρόγραμμα.
Σκοπός ήταν να κατασκευασθεί μια σύγχρονη γέφυρα, η οποία θα εξυπηρετεί όχι μόνο τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής αλλά και τα διερχόμενα βαριά οχήματα και φορτηγά που εργάζονται στο ορυχείο της Αχλάδας.
Το κόστος της γέφυρας σύμφωνα με τη δημοπράτηση του έργου ανήλθε σε 770.000 €, όπου μαζί με αυτό της σημερινής προσωρινής γέφυρας ιρλανδικού τύπου (με σωλήνες), εκτιμούμε ότι ξεπερνά το 1.000.000 €, χωρίς πλέον η τοπική κοινωνία να έχει αυτό το μικρό και λειτουργικό έργο.
Είναι γεγονός ότι σε ημέρες ισχυρών βροχοπτώσεων όπου οι σωληνώσεις της υπάρχουσας γέφυρας (τύπου Ιρλανδική) γεμίζουν με φερτά υλικά, τότε υπερχειλίζει και διακόπτεται η κυκλοφορία και υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν σοβαρά ατυχήματα.
Συνεπώς το κοινωνικοοικονομικό κόστος που έχει υποστεί η περιοχή μόνο από αυτό το έργο που ακόμα δεν ολοκληρώνεται είναι ιδιαίτερα μεγάλο.
Επίσης αν λάβουμε υπόψη ότι ο πρώην Δήμος Μελίτης και ιδιαίτερα η τ.κ Αχλάδας είναι από τις πιο πληττόμενες περιοχές του νομού σε περιβαλλοντικά θέματα, με το ορυχείο σε απόσταση αναπνοής από το χωριό και τους κατοίκους να είναι σε απόγνωση λόγω της επικείμενης μετεγκατάστασης, ρωτούμε λοιπόν κάθε αρμόδιο :
1. Πότε προβλέπεται να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο;
2. Ποιοι οι λόγοι καθυστέρησης του;
3. Ποια η ανταποδοτικότητα του από εδώ και πέρα, όταν θα χρειασθεί σε λίγα χρόνια να μετεγκατασταθεί ο οικισμός και προφανώς στο σημείο της γέφυρας ίσως έχουμε νέο ορυχείο;
4. Θα αποδοθούν ευθύνες σε όσους προγραμμάτισαν και τυχόν υλοποίησαν λάθος έργο;
5. Τι προληπτικά μέτρα προτίθενται να λάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στις περιπτώσεις που θα έχουμε υπερχειλίσεις του ποταμού ;
Τέλος ως προς το τελευταίο επισημαίνουμε ότι θα πρέπει να γίνει η προβλεπόμενη οδοσήμανση και να λαμβάνονται αυξημένα μέτρα από το Αστυνομικό τμήμα της περιοχής και την πυροσβεστική υπηρεσία της Φλώρινας.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης για κάθε θέμα και γεγονός που απασχολεί την τοπική κοινωνία και την περιοχή γενικότερα, καταγγέλλει την αδικαιολόγητη καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργου, ζητάει την απόδοση και ανάληψη ευθυνών προς και από αυτούς, που είναι θεσμικά υπεύθυνοι για το εν λόγω θέμα και δηλώνει πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται προσπαθώντας να αναδείξει και να προωθήσει λύσεις, παρακολουθώντας το συγκεκριμένο έργο, έως ότου δοθούν οριστικές λύσεις και απαντήσεις.

Ν.Ε. ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Φλώρινας

10 σχόλια:

  1. Μάλλον οι δημοτικές εκλογές σας έκαναν να θυμηθείτε τη γέφυρα. Λυπάμαι που θα σας στεναχωρήσω αλλά είστε τουλάχιστον ένα βήμα πίσω. Η γέφυρα κατασκευάστηκε μεν, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί δε, ΠΟΤΕ ... Ο λόγος, τον οποίο αγνοείτε (ατυχώς για σας) είναι πως ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΝΕΑ !!!
    Ψάξτε το, για να είστε μέσα στα πράγματα και γράφετε αστοχίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απευθυνθείτε στον Βοσκόπουλο , είναι εξπέρ στις γέφυρες , η ΜΟΜΑ μπροστά του ωχριά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βρε λασπολόγε αυτό έχεις να πεις;
    Οι άνθρωποι ανέδειξαν ένα θέμα που αφορά την τοπική κοινωνία,με όλες τις προεκτάσεις του και σε όλες τις διαστάσεις, αναφερόμενοι στις οικονομικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές επιπτώσεις κλπ.
    Νομίζω ότι στο 3ο ερώτημα αφήνουν να εννοηθεί αυτό που πάνω κάτω λες και εσύ,απλώς θέτουν ζήτημα ανάληψης ευθύνης με αντίστοιχες απαντήσεις από τους αρμοδίους.
    Εγώ αυτό που κατάλαβα,είναι ότι σε ενόχλησε που ασχολήθηκε με το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι ότι είναι ένα ζήτημα που δεν πρέπει να ασχοληθεί κανείς.
    Μάλλον έχεις παρωπίδες και φαίνεται να ενοχλείσαι με ότι λέγεται από το ΣΥΡΙΖΑ. Για σένα ίσως να είναι δευτερεύον το ζήτημα ότι πχ έχουμε ένα εκατομμύριο € πεταμένα "στο δρόμο" και το γεγονός ότι η περιοχή έχει υποστεί τα πάνδεινα από τη δραστηριότητα των ορυχείων.
    Με πολύ κυνισμό προβοκάρεις το όλο δημοσίευμα λέγοντας ότι, "Η γέφυρα κατασκευάστηκε μεν, δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί δε, ΠΟΤΕ " σαν να μας λες εντάξει ρε παιδιά ένα μικρό λάθος έγινε, πχ βάψαμε ένα τοίχο και τον κάναμε λίγο πιο σκούρο από ότι έπρεπε,όπου στο μέλλον και στο επόμενο βάψιμο θα το διορθώσουμε.
    Συγχαίρω την οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που δεν τους είχα ψηφίσει και δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να συγχαρώ και τις υπόλοιπες πολιτικές κινήσεις αν είχαν ανάλογες ευαισθησίες...επί της ουσίας παιδιά, επί της ουσίας.

    Με σεβασμό ένας πληττόμενος κάτοικος Αχλάδας.
    Το λιγότερο που πρέπει να κάνετε όσοι θα ξανασχολιάσετε είναι στο να λάβετε υπόψη ότι η περιοχή πραγματικά υποφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. H ΠΕΡΙΟΧΗ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΓΕΦΥΡΑ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΦΤΩΧΕΙΑ...ΑΛΛΑ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΣ ΕΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ....ΟΣΟΙ ΧΧΧΘΙΟΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ..

      Διαγραφή
    2. Μόνο που τόσο καιρό δεν σας άκουσε να υποφέρετε κύριε... Ακόμα, οι χαρακτηρισμοί περί κυνισμού περισσεύουν γιατί πολύ απλά έδωσα μια ακόμα πληροφορία. Εάν την επαληθεύετε καλώς, διαφορετικά ψαχτείτε κι εσείς.

      Ένας καλοπληρωτής, όπως όλοι μας, της γέφυρας.

      Διαγραφή
  4. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΠΑΡΕΙ Τ @@@@@@@@δΙΑ ΜΑς ΚΙ ΕΣΥ ΓΕΡΜΑΝΙΔΗ ΜΕ ΤΟ ΤΣΟΎΡΜΟ ΣΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΣΕΡΝΟΥΜΕ ΚΑΡΟΤΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ....ΕΛΕΗΝΟΙ ΓΛΥΨΙΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΚΑΙ ΑΓΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ...ΠΟΙΑ ΓΕΦΥΡΑ; ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ; ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΝΤΕ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΣΤΗΝ ΑΧΛΑΔΑ; ΟΥΣΤ ΡΕ ΛΥΓΟΥΡΙΑ ΠΑΛΙΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΗΣ ΣΦΑΛΙΑΡΑΣ ...ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΑΛΛΟΥ....ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΤΑ...ΟΥΡΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ ΕΙΣΤΕ...ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ... ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η γεφύρα εκτός το ότι είναι ανάποδη κ έχουν πει η υπεύθυνη ότι είναι ακατάλληλη τώρα λένε ότι θα τη φτιάξουν είναι δυνατόν; Η όλο αυτό γίνεται για τους ψήφους όταν κάτι λέμε ότι είναι για τα σκουπίδια είναι για τα σκουπίδια γιατί μας το σερβίρουν ως κάτι καινούριο αυτά τα λεφτά που έχουν δοθεί πάλι σε τσέπες μπήκαν;; Γιατί για πιο λόγο μ@@@ς είμαστε εμείς που έχουμε καταστρέψει τα αυτοκίνητα μας που μας σερβιρατε μια κ καλά πρόχειρη αλλά όπως πάντα κάθε πρόχειρο κ μόνιμο έτσι λειτουργούμε εμείς στην Ελλάδα... ΝΤΡΟΠΗ σας. Οι αχλαδιοτες φταίνε γιατί Κ αυτή για 10€ ξεπουλιουντε Όχι όλοι αλλά τα μεγάλα κεφάλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καταρχήν θα παρακαλούσα όσοι σχολιάζουν να γνωρίζουν καλά το θέμα κ όχι να γράφουν ότι θέλουν από όσα έχουν ακούσει από τρίτους κτλ κ τα οποία αποτελούν ανακρίβειες.
    Στο συγκεκριμένο έργο έχουν μείνει πλέον ελάχιστα να γίνουν ώστε να παραδοθεί στην κυκλοφορία κ τα οποία είναι η σύνδεση της με τους δρόμους κ η ασφαλτόστρωσή της, δλδ πάνω από δυο μέρες πιθανόν δεν θα έπαιρνε. ΑΛΛΑ η γέφυρα στο ΣΗΜΕΙΟ που έγινε, το ΥΨΟΣ που έχει(από την μεριά του χορίου φτάνει από τους δρόμους που υπάρχουν το 1.5 μέτρο κ από την άλλη πλευρά το 1 μέτρο υψηλότερη) κ την ΚΛΙΣΗ που της έχουν δώσει καθιστά το έργο μη λειτουργικό γτ σύμφωνα από τους παραπάνω λόγους που ανέφερα πχ δεν θα μπορούσε να συνδεθεί ο δρόμος από το γήπεδο του χωριού όπου μέχρι πρότινος γινόταν επί δυο χρόνια η μεγαλύτερη μεταφορά λιγνίτη με τις νταλίκες κ τα φορτηγά. Οπότε το όλο θέμα θα πρέπει να γίνει ώστε να δοθούν εξηγήσεις κ να αποδοθούν ευθύνες σε όποιους την σχεδίασαν, την ενέκριναν κ την έφτιαξαν κ γενικά εμπλέκονται στην κατασκευή της, ενός μη λειτουργικού έργου που δαπανήθηκαν τόσα χρήματα άσκοπα κ κατά πόσο τα χρήματα ανταποκρίνονται στο πραγματικό κόστος της κ δεν έχει υπερτιμηθεί ένα ακόμη έργο στην χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τώρα πλέον κ να κινηθούν οι αρμόδιοι έτσι ώστε να μπορέσουν να καταφέρουν κ παραδοθεί η γέφυρα πιθανόν θα αποτελέσει πλέον δώρο άδωρον για την περιοχή γτ αν πραγματοποιηθούν τα όσα λέγονται κ σχεδιάζονται από την εταιρεία που εκμεταλλεύεται το ορυχείο σε λίγο καιρό θα αρχίσουν να φτιάχνουν νέο δρόμο από τον άι Γιώργη της Μελίτης-Γιουρούκι-Αχλάδα ώστε να επεκταθεί το ορυχείο κ να σκαφτεί το τμήμα όπου υπάρχει ο δρόμος που θα έπρεπε να περνά από την εν λόγο γέφυρα κ να συνδέει το χωριό με την Μελίτη κτλ.
    Κατά την άποψη μ το χωριό μας θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί από μια απλή(χωρίς κλίση κ λοξή γέφυρα) αλλά στιβαρή γέφυρα στο σημείο όπου γίνεται η διέλευση από την προσωρινή(έτσι έλεγαν) κ πρόχειρη γέφυρα με τους σωλήνες κ να είχε παραδοθεί εδώ κ χρόνια, κ επίσης θα έπρεπε να κοιτάξουν να εξοικονομηθούν πόροι ή να βρεθούν νέοι πόροι ώστε να ασφαλτωθεί όλος ο δρόμος σωστά κ να τον φαρδύνουν γτ με τις τρύπες που υπάρχουν έχουν σπάσει τα αυτοκίνητα μας κ με την στενότητα να καθιστά επικίνδυνη την διέλευση των οχημάτων όταν ανταμώνονται ΙΧ με νταλίκα ή νταλίκα με νταλίκα αναγκάζοντας σε συγκεκριμένα σημεία έναν από τους δυο οδηγούς να σταματήσει στην άκρη ώστε να περάσει ο άλλος για την αποφυγή τυχόν τροχαίου ατυχήματος.
    Καλά έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ κ έθεσε το θέμα αλλά ενέργησε με καθυστέρηση κάποιων ετών κ αποκλείω το ενδεχόμενο να μην το γνώριζε, αλλά μάλλον το θυμήθηκε τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές γενικά, όπως κ να έχει αν λυνόντουσαν τα προβλήματα την προεκλογική περίοδο κάθε θητείας θα ήμουν ευχαριστημένος, αλλά δυστυχώς όλα μένουν στα λόγια κ μετά τις εκλογές παθαίνουν αμνησία κ ξεχνούν τα πάντα από όσα έλεγαν ή υπόσχονταν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Νομίζω ότι το σχόλιο του κ 6:42 τα λέει όλα.
    Από ότι φαίνεται κάποιος που πραγματικά υποφέρει όπως ο συγκεκριμένος κάτοικος της Αχλάδας,έχει και πιο τεκμηριωμένη άποψη από όλους τους άλλους.
    Ειλικρινά αν δεν μας κάλυπτε η ανωνυμία ορισμένοι από τους παραπάνω σχολιαστές δεν θα τολμούσαν να πουν λέξη γιατί απλούστατα δεν θα μπορούσαν να εκφραστούν.
    Τελικά σας διαβάζω και απορώ με τους περισσοτέρους σας και κυρίως τον κύριο ή κυρία,των 9:42 όπου εκτός του αναξιοπρεπούς ύφους και λεξιλογίου που δεν συνάδει σε υποτίθεται ενεργούς πολίτες, δεν κάνουν και καμία σοβαρή πρόταση.
    Δηλαδή να κάνω μια απλοϊκή και αφελή ερώτηση:εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προέβαινε σε αυτό το δημοσίευμα, θα αναδείκνυε κάποιος από εσάς το εν λόγω θέμα, θα έγραφε μήπως κάποια άλλη πολιτική κίνηση κάτι άλλο.Είμαι σίγουρος ότι θα το κατηγορούσατε και πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά τότε για αδιαφορία. Αυτό ρε παιδιά είναι στη φύση του Έλληνα και πάντα κάποιος θα μας φταίει.Εγώ πάντως ως κάτοικος διπλανού χωριού, αυτό που βλέπω είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κάνει την παρουσία του στη περιοχή.Είναι γνωστό ότι έχει ασχοληθεί με τα ορυχεία, με τη ΔΕΗ,με τον αγωγό του ορυχείου, με τον αναδασμό με τις κτηνοτροφικές ζώνες και τα νερά του καιμακτσιλάν. Αλήθεια έχει γίνει κάτι κάνει για το καλό της περιοχής από τους κυβερνητικούς εταίρους και τα παπαγαλάκια τους, που δεν είναι τίποτε άλλο από κακόβουλοι σχολιαστές σαν μερικούς από εσάς και δεν το ξέρουμε;
    Μπορούνε αύριο να φωνάξουμε όλοι εμείς που υποτίθεται ενδιαφερόμαστε για την περιοχή και τα στραβά που συμβαίνουν είτε είναι γέφυρα είτε ορυχείο είτε ΔΕΗ κλπ,μπας και φέρουμε αποτέλεσμα.Τότε να δω πόσο μεγάλα @@@@@@@@δΙΑ έχετε κύριε των 9:42.Σαν δεν ντρεπόμαστε λιγάκι,καλά να μας γίνει αφού συνεχώς την μπάλα στη κερκίδα στέλνουμε.Εάν δεν θέλετε ο Μπόμπολας και κάθε Μπόμπολας μικρός ή μεγάλος να μας κάνει είλωτες στο απέραντο ορυχείο του Δήμου μας, συνταχθείτε με κάθε μορφή αντίστασης από όποιο πολιτικό χώρο και αν προέρχεται και σε οποιαδήποτε περίοδο και αν είναι πριν και μετά από εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.