Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Πρόσκληση για τη δημιουργία Αυτοδιοικητικής Κίνησης από τους πολίτες

Η τοπική «πολιτική σκηνή», αναπόσπαστο μέρος και κακέκτυπο του διεφθαρμένου και φαύλου δικομματικού συστήματος που λυμαίνεται την χώρα τις τελευταίες δεκαετίες, έχει οδηγήσει, δυστυχώς με την ανοχή όλων μας, σε ένα μοντέλο αυτοδιοίκησης που στηρίζεται στην διαφθορά, την αδιαφάνεια και τις πελατειακές σχέσεις.
Οι εκάστοτε υποψήφιοι Δήμαρχοι, «χρισμένοι» μέσα σε κομματικά και «άλλου είδους» γραφεία, λειτουργούν με γνώμονα το συμφέρον αυτών που τους «χρίζουν» και τους χρηματοδοτούν και όχι της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών. Έτσι αντί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αποτελεί στην εποχή των κρίσεων το ύστατο στήριγμα του πολίτη, ζούμε το ακριβώς αντίθετο: Διάλυση των κοινωνικών και πολιτικών δομών, διάλυση των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων, ξεπούλημα του δημόσιου και φυσικού μας πλούτου, ιδιωτικοποίηση των κοινωνικών υπηρεσιών.
Η συγκρότηση ενός πυρήνα πολιτών, που θα λειτουργεί με τις αρχές της δημοκρατίας και με αδιαπραγμάτευτο γνώμονα το κοινό συμφέρον, είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ επιθυμία αλλά και επιταγή. Στη κατεύθυνση ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, η πιο άμεση χρονικά δυνατότητα αντίδρασης της κοινωνίας είναι οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε αυτές, μπορεί ο πολίτης να καταστήσει σαφές, τόσο με τη συμμετοχή όσο και με τη ψήφο του ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί ξανά με τις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων, την διαφθορά, την αδιαφάνεια και την εξαθλίωση.
Σκοπός είναι η γέννηση μιας Δημοτικής Κίνησης απευθείας από τους πολίτες, χωρίς κανένα «διαμεσολαβητή», η οποία θα διεκδικήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές, με πολιτικό συνδυασμό και πρόγραμμα, την δημιουργία ενός Δήμου, δημοκρατικά οργανωμένου, αδιάφθορου, με καθαρά πρόσωπα και διαφανή λειτουργία.
Για την ενδυνάμωση της αρχικής αυτής προσπάθειας, χρειάζεται η μαζική συμμετοχή όλων των πολιτών που επιθυμούν την αλλαγή στην αυτοδιοίκηση εδώ και τώρα! Δεν υπάρχει έτοιμος δρόμος και μαγικές λύσεις. Τον δρόμο τον ανοίγεις περπατώντας!
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ και με πρωταρχικούς σκοπούς τη παρουσίαση των αρχών και τη διεύρυνση της συμμετοχικής βάσης της Δημοτικής Κίνησης

ΚΑΛΟΥΜΕ
στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου, όλους τους πολίτες και όλες τις συλλογικότητες της περιοχής, προκειμένου να συμμετάσχουν ενεργά στη συνδιαμόρφωση αυτοδιοικητικής κίνησης για να ανοίξουμε ΜΑΖΙ τον δρόμο που οδηγεί σε “..μια άλλη Φλώρινα”.
 
Πρωτοβουλία Πολιτών Φλώρινας

15 σχόλια:

  1. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ. (ΤΟ ΑΣΤΕΡΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΝ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ). ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΜΠΩΣ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ; ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΜΗΘΕΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΛΠΑΚΙΑ; ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ Ε; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί να κρύβονται;

      Αξιωματική αντιπολίτευση είναι, βουλευτή στο νομό μας έχουν. Ισα-ίσα είναι υπέρ τους να στηρίζουν τέτοιες κινήσεις.

      Αν θέλουμε να αλλάξει κάτι, ας αρχίσουμε από τον εαυτό μας.

      Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις στον κόσμο. Mahatma Ghandi

      Διαγραφή
  2. ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ, ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΕΙΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕσ
    ο κυβοσ εριφθει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΜΠΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΛΙΑΖΕΙ.
    ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΒΟΣΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Παντελής Αργυριάδης μπορεί να ενώσει όλους τους πολίτες από όλα τα κόμματα και μη. Πιστεύω ότι είναι η ιδανικότερη υποψηφιότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μονόδρομος ο Παντελής Αργυριάδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. TI EGINE ? O ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαλλον η ιδανικοτερη επιλογη ειναι αυτη του γιατρου. Νεος,πετυχημενος , δυναμικος, αδιαφθορος, με αξιολογο πολιτικο λογο και τετραγωνη πολιτικη σκεψη. Η υποψηφιοτητα αργυριαδη θα ταραξει τα λιμναζοντα υδατα της αυτοδιοικησης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Αργυριάδης να ενώσει κόσμο; Ως τι? Ας γελάσω! Επειδή έκανε κάποιες συγκεντρώσεις πολιτικές και πολιτιστικού χαρακτήρα και ένα blog τον καθιστούν ικανό για Δήμαρχο; Αναρωτιέμαι για τα κριτήρια κάποιων. Πόσο εύκολα ξεγελιούνται.Γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε!! Το 'βλεπα να 'ρχεται , αλλά ΟΧΙ κύριοι. Το παιχνίδι είναι στημένο. Και όσο πιο γρήγορα το καταλάβετε τόσο πιο καλά για όλους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αργυριάδης εεε;;; ...'' πετυχημενος , δυναμικος, αδιαφθορος, με αξιολογο πολιτικο λογο και τετραγωνη πολιτικη σκεψη'' ... για σκαλίστε λίγο κάτω από την σχετικά πρόσφατα καλοχτενισμένη επιφάνεια...για σκαλίστε...για να μην πείτε κάποτε: α! δεν ήξερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Αργυριάδης υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ!!! Από πότε, ποιος τον πρότεινε. Ας μην αυτοπροβάλλεται. Ευχαριστούμε, δε θα πάρουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.