Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Σύντομος απολογισμός – αποχαιρετισμός του Αριστοτέλη Γεωργιάδη

ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Πριν από (2,5) δυόμιση χρόνια μου ανατέθηκε από τον δήμαρχο η Δ/νση και στην ουσία η οργάνωση του νέου Ν.Π.Δ.Δ. Στο ξεκίνημα λειτουργήσαμε σε ένα γραφείο 3 επί 4 στον 1ο Παιδικό Σταθμό, με έναν υπολογιστή και χωρίς προσωπικό.
Στο γραφείο αυτό έπρεπε να συντάξουμε τον Ο.Ε.Υ. Ανέλαβα προσωπικά να τον συντάξω, πηγαίνοντας για ένα μήνα πολλά βράδια γιατί ο μοναδικός υπολογιστής χρειαζόταν το πρωί για τις ανάγκες τις υπηρεσίας. Κατάφερα λοιπόν να συντάξω έναν Ο.Ε.Υ. πρότυπο και για άλλα Ν.Π.Δ.Δ. ανά την Ελλάδα.
Στη συνέχεια όταν αποκτήσαμε τα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. στο Σ.Σ. Ιωαννίδη , σε λίγους μήνες κατάφερα χωρίς εξειδικευμένο προσωπικό να οργανώσω την μεγαλύτερη υπηρεσία του Νομού, με άμεση διεκπεραίωση των υποθέσεων της με εξυπηρέτηση του πολίτη τις περισσότερες φορές αυθημερόν. Μία υπηρεσία που συναλλάσσεται με πάνω από δύο χιλιάδες πολίτες, πάνω από εκατό εργαζόμενους, διαφόρων κατηγοριών, μαζί με τα πενήντα μέλη της φιλαρμονικής και κατάφερα κάτι σπάνιο και μοναδικό, να μην ακουστεί κανένα παράπονο ούτε από πολίτη, ούτε από εργαζόμενο.
Λειτούργησα με δικαιοσύνη προς όλους τους υπαλλήλους, λαμβάνοντας στην ώρα τους ότι δικαιούνται.
Συνεργάστηκα με το καλλίτερο τρόπο με τις υπηρεσίες του Δήμου, της περιφερειακής Διοίκησης, τους φορείς του Νομού, την αποκεντρωμένη Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τα εμπλεκόμενα Υπουργεία. Στο τέλος κάθε οικονομικού έτους δεν είχαμε καμία εκκρεμότητα με τους συναλλασσόμενους.
Είχα άριστη συνεργασία με το Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους, το Δημοτικό Συμβούλιο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ.
Τον Ιούνιο του 2013 προκηρύχτηκε το πρόγραμμα ΕΣΠΑ στο πλαίσιο δράσης «εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», έβαλα λοιπόν στοίχημα με τον εαυτό μου να εντάξω το Ν.Π.Δ.Δ. με δέκα δομές στο ΕΣΠΑ. Μετά από προσωπική επίπονη προσπάθεια , λαμβάνοντας μόνο τέσσερις ημέρες άδεια όλο το καλοκαίρι, κατάφερα να ενταχθεί το Ν.Π.Δ.Δ. στο ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα σε ένα χρόνο να εισρεύσουν στο ταμείο του Δήμου (350.000,00) τριακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ.
Προσωπικά ανέλαβα πριν ένα χρόνο να συγκεντρώσω τα περιουσιακά του Ν.Π.Δ.Δ., κάνοντας απογραφή της κινητής και ακίνητης περιουσίας, οπότε εύρισκα χρόνο, μία δύσκολη προσπάθεια γιατί έπρεπε να βρω στοιχεία από τριάντα και πλέον κτίρια με τον εξοπλισμό τους. Τα κατάφερα πρόσφατα να τελειώσω την απογραφή, ώστε ο επόμενος που θα αναλάβει να έχει μία νοικοκυρεμένη υπηρεσία. Και σαν συνταξιούχος θα συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου, προσφέροντας τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου, αν αυτό μου ζητηθεί.
Θέλω να ευχαριστήσω κατ’ αρχήν τον Δήμαρχο για την τιμή που μου έκανε και την εμπιστοσύνη που έδειξε στις ικανότητες μου και μου ανέθεσε την Δ/νση του Ν.Π.Δ.Δ.
Ευχαριστώ τους Αντιδημάρχους , το Δημοτικό Συμβούλιο (συμπολίτευση και αντιπολίτευση) το Διοικητικό Συμβούλιο για την άριστη συνεργασία που είχαμε.
Ευχαριστώ όλο το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. για την καλή συνεργασία που είχαμε.
Ελπίζω στο μέλλον με όλους ή τους περισσότερους από εσάς να συνεργαστώ από κάποιο άλλο πόστο.
Εύχομαι σε εσάς και τις οικογένειες σας Χαρούμενες Γιορτές.

Με τιμή
ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.