Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Φλώρινα: Θερμαινόμενος πεζόδρομος!!!

Σήμερα ο πεζόδρομος Φλώρινας φιλοξενεί δεκάδες καταστήματα, εμπορικά και εστίασης.
Ακόμα περισσότερο εκατοντάδες πολίτες διέρχονται κατά μήκος, προκειμένου να εξυπηρετηθούν εμπορικά και όχι μόνο…μια βόλτα αναψυχής ή να επισκεφθούν την διπλανή γειτονιά.
Τους χειμερινούς μήνες η διέλευση του πεζόδρομου γίνεται δύσκολη και σε ορισμένες περιπτώσεις μετράμε «θύματα» με κατάγματα εξ αιτίας του πάγου και της χιονόπτωσης.
Ο σημερινός πεζόδρομος έχει όλες τις προδιαγραφές να μετατραπεί σε θερμαινόμενο (ενδοδαπέδια θέρμανση), η μεγάλη ευκαιρία είναι τώρα με το έργο της τηλεθέρμανσης… με ελάχιστο κόστος η διέλευση του θα είναι ακίνδυνη, ταυτόχρονα μια εφαρμοσμένη καινοτομία που θα είναι η πρώτη στα ελληνικά δεδομένα!
Θα γίνει πόλος έλξεις ακόμα για τους χειμερινούς επισκέπτες και θα ωφελήσει την πόλη αναβαθμίζοντας τόσο την ποιότητα ζωή όσο και τα οικονομικά της.

Σπύρος Α. Ηλιάδης
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ - ΕΚΔΟΤΗΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
TV ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

14 σχόλια:

  1. πολυ καλή σκέψη και ανέξοδη, φτάνει να θέλουμε να ακούσουμε σκέψεις άλλων που είναι για το καλό της πόλης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ, ΜΟΚΕΤΑ ΣΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΥΛΥΩΜΕΝΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΖΟΜΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θα μιλήσω διαφορετικά. Σε λίγα χρόνια 10-20 το έργο της τηλεθέρμανσης θα είναι πραγματικότητα. Τα σημεία απο τα οποία θα περνάει ο αγωγός, θα είναι ορατά ιδιαίτερα τους μήνες του χειμώνα διότι δεν θα μπορεί να "Καθίσε鴨 το χιόνι, λόγω οτι το έδαφος θα λειτουργήσει ως μια επιδαπέδια όπου τα θερμά νερά θα ζεσταίνουν τα τμήματα του υπέδαφους, και λογικό η θερμοκρασία θα υγροποιεί το χιόνι. κτλ κτλ.
    Πράγματι μέχρι σήμερα. τους χειμερινούς μήνες τα σοκάκια και οι δρόμοι όταν δεν καθαρίζονται, παγώνουν, συγκεντρώνουν ποσότητες χιονιού, και δυσκολεύουν την όλη διαδικασία εκχιονισμού. Θέλετε η συγκέντρωση αυτοκινήτων, η ακινητοποίηση αυτών καθόλη τη διάρκεια του χειμώνα, διότι έχουμε και περιπτώσεις οδηγών που παροπλίζουν τα αυτοκίνητο όλη την περίοδο.
    Σκέφτομαι ως Φλωρινιώτης που έχω μεγαλώσει μέσα στους χειμώνες, το ίδιο και οι δικοί μου, όπως και οι παππούδες και οι πατεράδες αυτών. Έχουμε δει χειμώνες και χειμώνες, παγωνιές και κρύσταλλα να κρέμονται απο τα σπίτια, και λέω:.
    Μήπως με την απαραίτητη και επιβεβλημένη έτσι όπως έχουν δημιουργηθεί οι καταστάσεις, Τηλεθέρμανση, χαθεί καί ένα κομμάτι της παράδοσης μας, ένα χαρακτηριστικό που μας ξεχωρίζει απο τους υπόλοιπους και χαρακτηρίζει την περιοχή μας.
    Αυτή η εικόνα, να μπορούμε να περπατάμε και να ισορροπούμε επάνω στο παγωμένο χιόνι, στους γυαλισμένους απο το πάγο δρόμους, όπως δεν το κάνει κανείς άλλος. Αυτό το ταλέντο, την ικανότητα και το χάρισμα που αποκτήσαμε δια μέσω των γενεων, φοβάμε οτι κάποια στιγμή θα το χάσουμε. Ίσως κάποια στιγμή αυτό που σήμερα κατηγορούμε, και πολλές μας κάνει να γκρινιάζουμε, αύριο θα είναι ένα κομάτι, μια εικόνα, μια αναλαμπή, που θα μας ενώνει με τα παιδικά μας χρόνια, και ίσως με αυτό που χάσαμε λόγω της χρήσεις των μορφών θερμότητας, ή λογω των αλλαγών σε καιρικό επίπεδο
    Είμαστε η πόλη του χιονιού, ας το εκμεταλλευτούμε επιτέλους και όχι να κρυβόμαστε λες και μας έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι.
    Θα μιλήσω σαν ποιητής.
    Οι κατάρες μας ας γίνουν ευχές

    ΤΡΑΝΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φοβερό κείμενο προσυπογράφω.
      Λεωνίδας Κ.

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι! Το χιόνι είναι στοιχείο αναπόσπαστο από την πόλη μας και ένας από τους λόγους που την επισκέπτονται οι τουρίστες (και όχι τη λασπουριά από τους τόνους αλατιού για να λιώσει). Όσο μικρότερη είναι η επέμβασή μας στην ομορφιά της φύσης, τόσο το καλύτερο.

      Διαγραφή
  4. ΤΡΑΓΙΚΟ
    Το αναπτυξιακό όραμα αυτής της πόλης εξαντλείται στον Πεζόδρομο.
    Να προτείνουμε τότε να γίνει σκεπαστός ο πεζόδρομος ώστε να καθόμαστε άνετα το χειμώνα στο πεζόδρομο.
    Επίσης να στρώσουμε χαλiα και μοκέτες για να μην κρυώνουν τα πόδια μας.

    Με όλα αυτά η άνεργοι μας θα πίνουν τον καφέ σε καλές συνθήκες και δεν θα παραπονούνται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΔΟΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ, ΗΛΙΑΚΟΥΣ ΘΕΡΜΟΠΟΜΠΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΥΛΟΥΣ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΘΕΡΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΤΕΝΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΕΟΟΟ.....ΑΠΟ ΙΔΕΕΣ ΕΧΟΥΜΕ ΟΣΕΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ.....ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕ....Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΦΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ....???ΜΕ ΤΙ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ....Η ΚΡΙΣΗ ΒΑΡΑΕΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΕΛΙΚΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΔΩ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΟΔΙΑ. ΕΚΤΟς ΚΑΙ ΑΝ ΡΕΜΒΑΖΟΥΜΕ ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΠΟΙΗΣΗ, ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΒΡΕ ΒΛΑΜΜΕΝΕ; ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΡΕΛΟΣ; ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και για το Πανεπιστήμιο τα ίδια λέγατε και δικαιωθήκατε!
      Σ. Γ.

      Διαγραφή
    2. 1.Και ανοιχτό να μείνει, Ψυχιατρικη Κλινική ΔΕΝ έχει..............
      2."Βρέ ¨βλαμμένε" εσύ έκανες παρόμοιες δηλώσεις και έκλεισες το Πανεπιστήμιο;;; Ζήτα συγνώμη ΤΩΡΑ.
      Από όλους εκείνους που μια ΦΛΩΡΙΝΙΏΤΙΚΗ ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ μέρα,- Α Κ Ο Μ Α Τ Ι Σ Τ Α πρίν κάποια χρόνια στην πλατεία ΜΟΔΗ ( είναι τα κανόνια...-Βλήμα! 8.00). ζητούσαν την παραμονή της Παιδαγωγικής Ακαδημίας στη ΦΛΩΡΙΝΟΥΛΑ μας. Και τέλος πάντων σε παρακαλώ .7.03 μμ, ΜΗΝ κάνεις καμμά δήλωση για Μητρόπολη, Αρκτούρο,Χιονοδρομικό,Φωτιές,Σακουλέβα,Σταυρό....

      Διαγραφή
  9. κύριε Ηλιάδη
    ΦΛΩΡΙΝΑ Δ Ε Ν ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ

    είναι και οι φτωχογειτονιές , είναι τα εκείνα τα σπίτια που δέν καπνίζει η καμινάδα και δέν έχουν τζάκι ούτε θέρμανση , είναι κι εκείνες οι ξεχασμένες γειτονιές λίγο ή πολύ μακριά απο τον πεζόδρομο , είναι και εκείνα τα ξεχασμένα κοντινά ή μακρινά χωριά μας.

    Ποσώς νοιάζει το 99% του πληθυσμού ή των ελάχιστων τουριστών εάν η "βιτρίνα θερμαίνεται υπογείως ενώ στο εσωτερικό ή στα ράφια δέν υπάρχει παραγόμενο προιόν , υπηρεσίες αποψιλώνοντε η στην είσοδο αντί για το καλωσήρθατε υπάρχουν χιλιάδες λ ο υ κ έ τ α".

    Οι μόνοι που τους νοιάζει , κατα την άποψη μου, η υποδαπέδια τηλεθέρμανση είναι μάλλον οι καφετζήδες οι συνταξιούχοι οι περίοικοι, οι σε καθημερινή βάση αργόσχολοι και οι κατα καιρούς πελάτες των εκείθε καφετεριών ...

    ¨Οσο για τον τουρισμό ; ποιόν τουρισμό; Πού είδατε τουρίστες ς; μόνο μία νύχτα παραμονή Χριστουγέννων; Κι αυτό το θεωρείται τουριστική κίνηση ; Λυπάμαι...Μόνο οι εναπομείναντες 5-6 ξενοδόχοι στην πόλη γνωρίζουν την πρωτοφανή οικονομική κάμψη που βιώνουν .

    Σας διαφέυγει επίσης της προσοχής ) στο θέμα του τουρισμού) ότι έκλεισαν δύο τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες στην Φλώρινα και μία άλλαξε χέρια . Σας διαφεύγουν πολλά..΄Κοιταξτε στην διπλανή Καστοριά τι τουρισμό έχει φέρει η ΕΓΝΑΤΙΑ και μετά κάντε την συγκριτική μελέτη με τα τουριστικά της Φλωρίνης ..

    Και εσείς με την ..παρεούλα σας ασχολείστε με την ..... υποδαπέδια θέρμανση του πεζοδρόμου !.

    Το εάν δέν καθαρίζεται απο τα συνεργεία αποχιονισμού του δήμου όταν χιονίζει έγκαιρα και μετατρέπεται κατόπιν σε "παγοπίστα" ο πεζόδρομος και οι πλατείες αυτό δέν είναι άλλοθι για το ράβε ξεπάτωνε ξαναμπάλωνε διαρκώς την πλακόστρωση των πεζοδρομίων στην πόλη.

    Συμπερασματικά θα χαρακτήριζα "εκτός Τόπου και Χρόνου το κείμενο σας"- ναί αυτό που διάβασα και μάλιστα το έχουν αναρτήσει σχεδόν όλα τα τοπικά σάιτς

    ΕΝΑΣ ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καλά τα λες βουνίσιε... η ενδοδαπέδια θέρμανση θα καταφέρει μόνο να ανεβάσει την αξία των εκεί μαγαζιών και να κάνει μάγκες τα αργόσχολα αφεντικά τους. Δεν σκεφτόμαστε όλοι πως θα φιγουράρουμε στον πεζόδρομο, υπάρχουν και πραγματικά προβλήματα, ας φροντίσει ο δήμος για την θέρμανση των δημοτών του που τους έχει φάει η ανεργία. Αυτό θα ήταν καινοτομία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.