Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Η ιστορία της Φλώρινας μέσα από μια αληθινή ιστορία

Η Φλωρινιώτικη Ιστορία από μια άλλη οπτική γωνία, κατά την περίοδο 1940-1946, καταγράφεται στο βιβλίο του Σάββα Σωτηριάδη με τον τίτλο «Ο φυγάς του Αλβανικού», που εκδόθηκε το 2010 στη Μελβούρνη.
Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία που εκτυλίχτηκε στην Ελλάδα και σε βαλκανικά κράτη κατά την περίοδο του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και μετά. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας αυτής μετακινήθηκαν σε αρκετά μέρη κατά την περίοδο του πολέμου, και έζησαν στιγμές ταλαιπωρίας, αγωνίας, φόβου, πείνας και βασάνων.
Μια μάνα χάνει το παιδί της (μόλις ημερών) και συνεχίζει να το ψάχνει να το βρει για χρόνια και μετά την λήξη του πολέμου. Αγωνιά, πονά, ελπίζει!
Μια άλλη μάνα μισεί, και μαθαίνει τον γιο της από νήπιο να μισεί.
Ανθέλληνες και προδότες, βρίσκουν ευκαιρίες και καταδιώκουν Έλληνες κατά την διάρκεια του πολέμου, αλλά και μετά τον πόλεμο, με κάθε δυνατόν μέσον.
Τελικά απελευθερώνεται η Ελλάδα και μετά το αντάρτικο προσπαθούν οι Έλληνες να ξανασταθούν στα πόδια τους, να δημιουργήσουν απ΄την αρχή.

Δείτε περισσότερα για το βιβλίο εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.