Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Βγήκαν «μαχαίρια» μεταξύ Βοσκόπουλου – Ρασάικου

Η σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Φλώρινας μόλις είχε τελειώσει και τα μικρόφωνα είχαν κλείσει. Αυτή ήταν και η στιγμή της έκρηξης…
Ο δήμαρχος Φλώρινας Γιάννης Βοσκόπουλος έφυγε από τη θέση του και ξαναγύρισε, κάθισε και απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του συμβουλίου Τραϊανό Ρασάικο, παρουσία των δημοτικών συμβούλων, του ζήτησε ουσιαστικά να παραιτηθεί από τη θέση του γιατί έχει καταδικαστεί για ψευδορκία, αλλά και έχει χρέη προς τον δήμο.

Οι καταγγελίες Βοσκόπουλου
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ηχώ» ο κ. Βοσκόπουλος είπε: «Επειδή στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο κ. πρόεδρε καταψηφίσατε ένα θέμα για λόγους ηθικής τάξης (σ.σ. το θέμα της μεταφοράς σύμβασης της Ζ. Ρίζου από την ΑΝΦΛΩ στο δήμο Φλώρινας), για λόγους ηθικής τάξης έπρεπε να παραιτηθείτε από πρόεδρος.
Για θέμα ηθικής τάξης και ψευδορκίας ως μάρτυρας στο δικαστήριο έπρεπε να παραιτηθείτε.
Επειδή μοιράσατε στους δημοσιογράφους το χαρτί ότι δεν χρωστάτε στον Δήμο, εγώ σας λέω ότι χρωστάτε
».
Ο κ. Βοσκόπουλος ανέφερε αναλυτικά ποσά τα οποία χρωστάει ο κ. Ρασάικος στο δήμο και συνέχισε λέγοντας ότι «όταν ένας δημοτικός σύμβουλος χρωστάει στο δήμο πρέπει να παραιτηθεί. Εξάλλου δεν μπορεί από τα χρέη του να πάρει φορολογική ενημερότητα».

Η απάντηση Ρασάικου
Από την πλευρά του ο κ. Ρασάικος απάντησε στις καταγγελίες που δέχθηκε και τόνισε ότι τα όποια χρέη έχουν ρυθμισθεί. Στην αρχή μάλιστα της συνεδρίασης και πριν προκύξει θέμα, ο κ. Ρασάικος είχε παρουσιάσει δημοτική ενημερότητα με ημερομηνία 30-8-2013, στην οποία αναφερέται πως "σύμφωνα με έλεγχο που έγινε στο Κεντρικό Αρχείο Οφειλετών του δήμου Φλώρινας σήμερα στις 30/8/2013 δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές του οφειλέτη προς τον δήμο".

Το λόγο σε αυτή τη διένεξη πήρε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αιμίλιος Ασπρίδης που απευθυνόμενος στο δήμαρχο είπε ότι η επιλογή του προέδρου ήταν δική του και εάν υπήρχαν αυτές οι εκκρεμότητες θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός.

Η κόντρα αυτή, που μόλις ξεκίνησε, είναι σίγουρο πως θα έχει και άλλα επεισόδια...

15 σχόλια:

  1. Ξεκίνησα τα όργανα.....Και που είστε ακόμα τι θα δούμε και τι θα ακούσουμε!!Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον της μικρής μας πόλης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα βγάλατε τελικά μόνοι σας τα ματάκια σας......πολύ γέλιο θα έχει!!!και άραγε ποιος χαίρεται????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απαράδεκτος και θρασύς αλλά άδειασε και τον ίδιο του τον εαυτό γιατί ενώ γνώριζε τον έκανε πρόεδρο άρα μαζί με την κ. Ρίζου έχει βάλει στον δήμο 2 άτομα που δεν πρέπει να είναι εκεί. Τρικυμία εν κρανίω κύριε δήμαρχε ήρθε η ώρα να απαλλάξετε τον τόπο από την παρουσία σας και αν αποδειχθεί ξανά οτί δεν λογαριάζετε τίποτα (κάποτε δηλώσατε οτί θα σας βγάζουμε για αλλες 2 4ετιες) ελπίζω ο κόσμος να σας στείλει σπίτι σας επιτέλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τραϊανε εισαι παληκαρι σαν τον τον πατερα σου...μην τους αφησεις σε χλωρο κλαρι ειναι ολοι τους @@@! κι αυτοι που ειναι διπλα σου ειναι πιο @@@ ....το παιζουν ταχα δικοι σου αλλα εκει σ αυτον προσκηνουν...παρε τις αποφασεις σου τωρα ομως!Ο Ηλιας δεν προσκυνησε κανεναν ΠΟΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οποιος και να τον αντικαταστησει την παρτουλα του θα κοιταξει - η Φλωρινα ειναι μια μικρογραφια της ευρυτερης Ελληνικης κοινωνιας - αγαδες σε βαρος του λαου που υποτιθεται οτι εκπροσωπουν - καθε δημαρχος γινοταν εργολαβος (οσο υπηρχε η οικοδομη) και αγοραζε διαμερισματα (οσο δεν υπηρχαν οι φοροι - δεν το λεω "χαρατσι" γιατι αυτη ειναι μια σιχαμερη Τουρκικη λεξη που ο καθε Τουρκοσπορος εμαθε και την λεει ειτε σε επισημη ειτε σε ανεπισημη αναφορα)- Η ενασχοληση με τα κοινα ειναι μια καλη αρπαχτικη (να μην την πουμε και επιχειρηματικη και δωσουμε αξια σε κατι σ@@@ που γινονται επιχειρηματιες - κλεφτακια) κινηση για ανθρωπους που αποφασιζουν να εκμεταλλευτουν τον κυκλο τους - δυστυχως σε μια χωρα που εχει καταργησει την παραγωγη και εξαγωγη οποτε κ αναπτυξη, ο καθε μπορει να γινει ηγετης κ ξαφνικα διαχειρηστης χρηματος και μαλιστα ΔΗΜΟΣΙΟΥ χωρις καμια ντροπη, και κλασικα ο βολεψας του βολεψαντος ..... Παντως πλακα εχει που η μιση Ελλαδα εχει βολευτει με τον ιδιο τροπο της κ. Ριζου και ξαφνικα τα φωτα της δημοσιοτητας επεσαν πανω της σαν να ειναι η μοναδικη - αυτη ειναι η υποκρισια της Ελληνικης γυφτιας σε ολο της το μεγαλειο - να κανουμε την π@@@α μας αλλα μην μας παρουν χαμπαρι - αν μας παρουν ... τοτε την γ@@@ε !!!! Γυφτοι Γυφτοι Γυφτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή ακριβώς η "οπτική", αποτυπωμένη με σαφήνεια στις λίγες γραμμές του σχολίου σου,είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό η αιτία της ηθικής κατάπτωσης στην χώρα μας!
      1. "Οποιος και να τον αντικαταστησει την παρτουλα του θα κοιταξει".
      Συμπέρασμα..........Όλοι είμαστε ίδιοι...... άρα πιο το νόημα της όποιας διαμαρτυρίας και ανάδειξης κακώς κείμενων;
      Αποδεχθείτε όλα τα στραβά, διότι και εσείς τα ίδια θα κάνατε!!!!!
      2. "Παντως πλακα εχει που η μιση Ελλαδα εχει βολευτει με τον ιδιο τροπο της κ Ριζου και ξαφνικα τα φωτα της δημοσιοτητας επεσαν πανω της σαν να ειναι η μοναδικη".
      Άλλη μια αποτύπωση καταστροφικής λογικής!
      Είναι η απόλυτη αποενοχοποίηση του κάθε παραβάτη!
      Προσέξτε λογική: Μην ασχολείστε μαζί μου, διότι εγώ βολεύτηκα αλλά κάποιοι άλλοι βολεύτηκαν περισσότερο!!! Ασχοληθείτε λοιπόν πρώτα με αυτούς!!
      Εγώ έκλεψα, αλλά κάποιοι άλλοι έκλεψαν περισσότερα!!!
      Εγώ έκανα μικρό αυθαίρετο συγκριτικά με άλλους!!!
      Εγώ αδίκησα λιγότερους από ο τι άλλοι!!!
      Η δική μου παρανομία είναι μικρότερη
      Εγώ σκότωσα λιγότερους από άλλους δολοφόνους!!!!!!!!
      Ασχοληθείτε λοιπόν πρώτα με όλους τους άλλους και.....ύστερα βλέπουμε!
      ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;
      Αν δεν αντιμετωπίζουμε την κάθε κατακριτέα περίπτωση ως μοναδική και ως τέτοια την απομονώνουμε, φοβάμαι ο τι δεν έχουμε κανένα μέλλον σαν κοινωνία!!!

      Διαγραφή
    2. Oταν αρχιζει η κατακριση και το μονο που κανει μια κοινωνια μικρη Η' μεγαλη ειναι να κοιταζει ποιος θα βολευτει με τον ενα Η' τον αλλο τροπο τοτε δημιουργειται ενα αρνητικο κλιμα, ενα ξεκατινιασμα, μια παρακμη καταλοιπο της Τουρκοκρατιας οπου οι προδοτες τα παιρναν απο τους Σουλτανους. Ειναι καταστροφικη λογικη αλλα δυστυχως αυτη ειναι η πραγματικη Ελλαδα. Εως οτου δεν υπαρξει αληθινη επενδυση (οχι οπως τα επενδυτικα προγραμματα κ τα κονδυλια που παλι τρωγονται απο κατι ΑΝΦΛΩ , ΑΝΚΟ και οτι αλλο ΑΝ ΑΝ ΑΝ ΑΝ υπαρχει, εως οτου υπαρξουν δουλειες βασισμενες σε παραγωγη και οχι σε κλεψιμο δημοσιου, τοσο ο κοσμος θα τρωγεται αιωνιως. Αυτο δεν ειναι μελλον κοινωνιας και ουτε με το να λιθοβολισεις ενα συγκεκριμενο ατομο εξασφαλιζεις ενα καλυτερο μελλον. Εαν υπηρχαν δουλειες Η' αν οι δημοσιοι κυφηνες επαιρναν τα λιγοτερα οπως τους αξιζει, Η' ηταν κατακριτεες οι κινησεις των μεγαλων που διαχειριζονται χρημα με τις αναλογες τιμωριες που τους χρειαζονται, κ μιλαμε για χρημα οχι ψιχουλα, δεν θα υπηρχαν ποτε τετοια θεματα κατινιστικα ουτε σε επιπεδο προσωπικο Η' σε επιπεδο συμβουλιων. Η Ελλαδα μπορει, μπορει και η Φλωρινα. Επενδυση στην παραγωγη χρειαζομαστε και εξαγωγες απλα ειναι τα πραγματα κ οχι κατινιες. Ολη η αρχουσα ταξη σε Παννεληνιο επιπεδο αλλα κ σε τοπικο ειναι κολλημενη στην εκμεταλλευση του δημοσιου κ οχι στους τροπους που θα οδηγησουν στην οποιαδηποτε αναπτυξη. Ο τοπος χρειαζεται διοικηση απο επιχειρηματιες και οικονομολογους με αληθινο δημοσιο αισθημα. Δεν χρειαζεται ουτε βιβλιοπωλες, ουτε ηθοποιους ουτε τον καθε φλωρο - μανατζερ των Εβραικων θεληματων που του εμπιστευτηκαν την διαχειρηση της επικρατειας. Αυτη ειναι η καταστροφη που ζουμε κ καταντησαμε να δημιουργησαμε δυο αντιπαλες παραταξεις για το αν θα πρεπει Η' οχι να δοθει μια θεση εργασιας σε ενα συγκεκριμενο ατομο. Αυτο στα Ελληνικα λεγεται καταντια και με την απομονωση της περιπτωσης δυστυχως δεν δημιουργειται καμια αναπτυξη. Σημερα θα χασει την θεση της η συγκεκριμενη, απο αλλο παραθυρακι θα μπει καποιος αλλος κ παει λεγοντας...... Η υποκρισια ατελειωτη.......

      Διαγραφή
    3. Αν δεν απατώμαι, αυτή η λογική διέπει και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ), που θεωρεί ο τι το ΣΔΟΕ αφού δεν έπιασε ακόμα τη μεγάλη φοροδιαφυγή, δεν πρέπει να κυνηγάει τους μικρότερους φοροφυγάδες!!!!!!
      Με τέτοιες λογικές μπορούμε να έχουμε μέλλον σαν οργανωμένη κοινωνία;

      Διαγραφή
  6. ΕΝΤΑΞΕΙ ΕΙΠΑΜΕ ΝΑ ΘΕΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΑΙΑΝΕ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΣΜΟΥΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΣΟΥ. ΤΡΑΙΑΝΕ ΜΗ ΓΟΝΑΤΙΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τραιανε βγαλτα όλα στη φόρα. Μην μασας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΗ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΑΘΗΣ.Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καλα εσύ 11.02 ΚΑΤΙ ΛΗΓΜΕΝΟ ΠΙΝΕΙΣ ..ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ..ΝΑΡΚΩΣΙΣ.ΑΚΟΥ Ο ΣΤΑΘΗΣ ;

      Διαγραφή
  11. NEA ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΑ ΓΚΑΛΟΠ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑΞΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ Κ@@@Ι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.