Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Έκκληση για μαζική αντίδραση στην κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Ο Σύλλογος Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την ανακοίνωση του σχεδίου «Αθηνά» προέβη σε κινητοποιήσεις (κατάληψη, ενημέρωση φορέων και πολιτών).
Δυστυχώς δέκα (10) ημέρες μετά θεωρούμε ότι η πόλη δεν αντέδρασε ως όφειλε. Οι γειτονικοί νομοί αντιστέκονται σθεναρά με ηγήτορες τους θεσμικούς φορείς τους.
Την ύστατη αυτή ώρα απευθύνουμε έκκληση στους θεσμικούς φορείς και τους συμπολίτες μας να ευαισθητοποιηθούν και να αντιδράσουμε δυναμικά για:
1. Την ακύρωση της αδικαιολόγητης και ατεκμηρίωτης απόφασης για την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
2. Την αυτοτελή και αυτοδύναμη λειτουργία και ισχυροποίηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
3. Την ενίσχυση, αντί της προτεινόμενης συρρίκνωσης, της παρουσίας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στις πόλεις της περιφέρειας

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων
του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

11 σχόλια:

  1. θα πατε στον πεζοδρομο και θα κανετε εκκληση για συμμετοχη στις κοινητοποιησεις.για καλυτερα αποτελεσματα μεταφερετε τις κοινητοποιησεις εκει.στην πολη των δημοσιων υπαλληλων ζητατε στηριξη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΖΗΤΑΤΕ ΣΤΗΡΙΞΗ. ΕΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΣΤΗΡΙΞΑΤΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ? ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΛΙΓΝΙΤΟΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ, ΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΓΑΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΗΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΧ? ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΛΙΓΝΙΤΗ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ? Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΝΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OI TOΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΑΘΗΝΑΙ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ .................ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΦΤΑΙΝΕ .Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ? ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για την ερήμωση των μικρών χωριών από την εξαφάνιση των Δημοτικών Σχολείων από τους δικούς μας τοπικούς «άρχοντες» τι έχετε να πείτε;

    Γιώργος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΑΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ? ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .ΠΟΥ ΖΟΥΝ?ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕ ? ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΥΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 4.09 Σε ποιόν απευθύνεσε εσύ; στον "σοσιαλιστή της μούσιου" πρόεδρο σου τον Πάντε Αζλακοφ -πρόεδρο Μελίτης- που εκτός απο μπίζνες στο δημαρχείο κάνει και μπίζνες με το εργοστάσιο στα ΄Σκόπια...πράγματι είναι μία χούφτα στην Μελίτη που μας μολύνουν το χώμα με τα αιρωρούμενα σταγονίδια του Ουράνιου τόξου..

      Διαγραφή
    2. ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΖΕΙΣ ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ.

      Διαγραφή
    3. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΩΡΟΥΜΕΝΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΜΟΛΥΝΟΥΝ

      Διαγραφή
  6. η κυβερνηση εχει κοψει τα παντα εχει εξευτελισει τους ελληνες δεν εχουμε ψωμι να φαμε και φταιει το ουρανιο τοξο;ποσο βλακεια εχουμε τελικα στο κεφαλι...βοδιααα...ναι το ουρανιο τοξο φταιει που βουλιαξε η ελλαδα αυτο εκλεβε τα δις ευρω...δεν υποστηριζω το συγκεκριμενο κινημα αλλα η ηλιθιοτητα σε αυτα που διαβαζω με θλιβουν...ΧΡΗΣΤΟΣ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΟΜΩΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΕΣ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΥΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ. ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ Κ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ ΟΤΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΞΥΠΝΑΕΙ, ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ. ΣΕ ΤΕΛΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ, ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ Κ ΑΝ ΕΚΑΜΝΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στην Φλώρινα όπως πάντα οι αντιδράσεις έρχονται "κατόπιν εορτής". ντροπή σε όσους πιστεύουν ότι μια τέτοια "πολιτισμική ερήμωση" στην περιοχή, γιατί περι τέτοιας πρόκειται δεν θα έχει συνέπειες για ολόκληρο τον νομό της Φλώρινας. ατνί σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο να ασχολούνται όλοι με το πως θα ενισχύσουν τις εκπαιδευτικές δομές της πόλης και να δώσουν μελλοντικά την ευκαιρία στα παιδιά τους να είναι κοντά σε πηγές μόρφωσης,δια βίου μάθησης και σραστηριοποίησης εμάς δεν μας καίγεται καρφί αν φύγει ή αν δεν φύγει το πανεπιστήμιο και το τει. θα έπρεπε να χτίσουμε ένα κέντρο πολιτισμού στα βαλκάνια, να προσε΄λκύσουμε προγράμματα που θα ενισχύουν τον τουρισμό θα φέρουν κόσμο που θα αφήσει χρήμα και παράλληλα θα τονώσει =τηνπληγωμένη οικονομία της Φλώρινας. θα έπρεπε να εκμεταλλευόμαστε ένα ΤΕΙ το οποίο έχει άμεση σχέση με την οικονομία της περιοχής, να ζητάμε εμείς οι ίδιοι την επαφή και τις δράσεις μέσα στην κοινωνία. δεν μπορούμε να κατηγορούμε για αδιαφορία τους πανεπιστημιακούς και τους ανθρώπους του Τει...εμεις μια ΑΔΙΑΦΟΡΗ κοινωνία που εκλέγει ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ εκπροσώπους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.