Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Στενάζει η αγορά της Φλώρινας

Η αγορά των Σκοπίων διαλύει την τοπική αγορά και την επιχειρηματικότητα της Φλώρινας.


Πηγή: kozani.tv

19 σχόλια:

  1. αφου οι φλωρινιωτες ειμαστε ξενομανεις.... οποιος δεν παει στην αγορα στα σκοπια πηγαινει σε αλλες πολεις......!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ψαρι βρωμαει απο το κεφαλι. ας μας πουνε οι κυριοι του επιμελητηριου ποιους καλεσανε να μας μιλησουν στις ημεριδες... μηχανολογοι μηχανικοι οικονομολογοι ολοι απο αλλες πολεις λες και δεν εχουμε στην πολη μας μορφωμενους ανθρωπους και ειδικους σε ολα τα θεματα... ΚΑΙ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΦΕΡΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΠΟ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ
      ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

      Διαγραφή
  3. ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ Ο ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ-ΤΑΛΙΔΗΣ Η ΣΥΝΕΤΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΟΖΑΝΗΣ αφου οι φλωρινιωτες ειμαστε ξενομανεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πάνε στα Βitola για τις καθημερινές αγορές τους, και μετά διαμαρτύρονται οτι η ανεργία είναι στο κόκκινο στην Φλώρινα!
    Τι να σου κάνει και το κράτος αν μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας?
    ( Σημ. Έχεται δει Κοζανίτη να ψωνίζει εκτός Κοζάνης? Γι αυτό πάνε μπροστά οι άνθρωποι...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και βάβαια! Για πρόσεξε πόσα κοζανίτικα Ι.Χ. βάζουν βενζίνη στα Μπίτολα.

      Διαγραφή
  5. Καλά να πάθει και στενάζει....όσο για τα Σκόπια, καλά κάνουν και πηγαίνουν αφού δεν βάζουν μυαλό οι Φλωρινιώτες, άσε που πολλά ρούχα και διάφορα προίόντα τα φέρνουν από Σκόπια. εΕπίσης οι άλλες πόλης έχουν περισσότεροι ποικιλία , ποιότητα και καλύτερες τιμές!και επιτέλους ας σταματήσουν να κατηγορούν τους Φλωρινιώτες για αυτό το θέμα κάποια και ας κάνουν και μια φορά κάτι σωστό.Δεν γίνεται να έχουμε και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Άστο φίλε. Πονεμένη ιστορία η αγορά της Φλώρινας. Φαύλος κύκλος. Ούτε οι έμποροι στηρίζουν την αγορά, ούτε οι πελάτες. Χιλιοειπωμένα πράγματα. Έχουμε γίνει γραφικοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΛΟΓΟ ΝΑ ΨΩΝΙΖΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΧΑΜΗΛΕΣ Κ ΜΕ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ..Ο ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΨΩΝΙΖΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ..ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ! ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ? Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΗΝ ΤΖΕΠΗ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝ..ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ..ΟΥΤΕ ΑΝ ΜΑΣ ΒΡΙΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ! ΚΟΙΤΑΜΕ Κ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατί για να έχεις εσύ χρήματα που συνεπάγεται να έχεις δουλειά στη Φλώρινα θα πρέπει και εγώ να έχω δουλειά για να ξοδέψω τα χρήματα μου στη δική σου επιχείρηση ή στην επιχειρηση που δουλεύεις, αλλιώς δεν επιβιώνουν οι επιχειρήσεις! Όπως κατάλαβες αλυσίδα είναι το όλο θέμα! Εάν απο την άλλη είσαι δημόσιος υπάλληλος τόσο το χειρότερο γιατί και βολεμένος είσαι και δεν στηρίζεις άλλους συμπολίτες σου στην προσπάθεια που κάνουν να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους (με όλο το ρίσκο που έχουν και εσύ δεν είχες ΠΟΤΕ) για να πληρώνουν φόρους, ΔΕΗ, ΟΤΕ και όλα τα συναφή για να πάρεις και εσύ το μισθό σου! Γιατί και εγώ με την επιχείρηση μου είμαι καταναλωτής όλων αυτών των προϊόντων και αν δεν τα πληρώσω εσύ και οι όμοιοι σου θα μείνετε χωρίς δουλειά. Είναι καιρός να αρχίσουμε να αλλάζουμε νοοτροπία χωρίς να περιμένουμε να δούμε την πλήρη οικονομική καταρευση της πόλης μας. Θέλετε να παίρνετε μισθό απο την Φλώρινα αλλά να μην τον αφήνετε σ΄αυτήν. Δίκιο έχει ο συνομιλητής πιο κάτω, πηγαίνετε να δουλέψετε στη γείτονα χώρα, να ζήσετε και ξοδέψτε τα χρήματα σας εκεί όχι όπως λέει και η παροιμία αλλού τρώς αλλού πίνεις αλλού πας και το δίνεις!

      Διαγραφή
  8. ετσι ειναι...δικιο εχετε.. και εσυς και τα παιδια σας στα σκοπια να πατε και να δουλεψτε.... αφου εκει δινετε τα λευτα σας.. αλλα γκριναζετε γιατι δεν εχει δουλειεσ η φλωρινα. ζωα ε ζωα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. karagkiozh poy to mono poy kaneis einai na milas ek toy asfaloys epeidh exeis kapoioys parades sthn tseph ela na moy peis me 420 eyrw poy pernw pws tha megaloso ta paidia moy na eisai sigoyros oti h toses xiliades ellhnes poy twra einai metanastes tha htan edw ean eixan kati san ta skopia na psonizoyn fthina gia na megalosoyn ta paidia toys na exoyn na fane kyrigmata akoyw apo polloys alla lysh den blepo apo kanenan kai epeidh eimai sigoyros gia to ti tha moy apanthseis tha soy pw oti eimai ellhnaras me oloi thn shmasia ths leksews alla eimai kai gonoios kai tha kanw ta panta gia na exoyn ena piato faghto ta paidia moy akoma kai sthn boylgaria tha paw na pswniso oso yparxei auto to mpoyrdelo sthn xwra mas

      Διαγραφή
  9. Ο περισσότερος κόσμος απλά δεν έχει λεφτά , τι πρέπει να γίνει για να το καταλάβουμε...........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σύλλογοι χωρίς λόγο ύπαρξης. Πείτε μου τι έκανε ο εμπορικός σύλλογος για την τόνωση της αγοράς. Καμία πρόταση προς τους φορείς για την αντιμετώπιση της κρίσης.
    Στους καλούς καιρούς σιωπή και τώρα στους δύσκολους μόνο ευχολόγια.
    Από λόγια χορτάσαμε και από ημερίδες
    Αν δεν μπορούν να κάνουν κάτι ας κλείσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. οι Κοζανιτες κι οι πτολεμαιδιωτες σιγουρα δεν αγοραζουν απο Φλωρινα αλλα πολλοι απ'αυτους περνουν τα συνορα για πιο συμφερουσες αγορες!Οι φλωρινιωτες αγοραζουν οχι μονο εκτος συνορων αλλα και σε Πτολεμαιδα,Κοζανη,Εδσσα μεχρι Θεσ/νικη!Ελευθερη αγορα εχουμε κι οχι Σοβιετ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εσυ που μιλας για σοβιετ και για ελευθερη αγορα τα παιδια σου να γινουν ελευθεροι επαγγελματιες στην φλωρινα και να δουμε τι τραγουδι θα λες μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η τωρινή ναυαρχίδα του εμπορικού συλλόγου πριν εκλεγεί, έλεγε "βγάλτε με για να βάλω στην θέση τους όλους αυτούς που δεν θέλουν το καλό της πόλης" (κάτι τέτοιο τέλος πάντων).

    Τώρα λέει πως δεν μπορεί να συνεννοηθεί με αυτούς και δεν βγαίνει άκρη.

    Οπότε δεν θα γίνει τίποτα. Καλή καρδιά.

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 8.55 ξεκίνησες καλά αλλά στην πορεία ξέφυγες. Το τοπικό πρόβλημα δεν είναι ο υπάλληλος ή ο ιδιώτης, αλλά η νοοτροπία. Ο "βολεμένος" υπάλληλος δεν μπορεί να φοροδιαφύγει όπως ο κάθε ιδιώτης - ενδεχομένως και εσύ - αλλά πληρώνει τους φόρους που αναλογούν και στη δική σου (του ιδιώτη) φοροδιαφυγή. Επίσης, ο κάθε ένας κάνει τις επιλογές του. Κάποιος που επιλέγει να γίνει υπάλληλος, αρκείται στη σιγουριά του μισθού, αλλά ποτέ δεν πρόκειται να περάσουν από τα χέρια του χρηματικά ποσά που διαχειρίζεται ένας έμπορος. Αντίθετα, όποιος επιλέγει το ελεύθερο επάγγελμα γνωρίζει ότι ισχύει το ρητό: "Πότε μήλα, πότε φύλλα", γνωρίζει τι συνεπάγεται η ελεύθερη αγορά, αλλά επιθυμεί να "ρισκάρει", γιατί δεν αρκείται στα λίγα και πιστεύει στις δυνατότητές του. Δεν του φταίει κανένας για τις - όποιες - επιλογές του.

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ μου ιδιωτικός υπάλληλος είμαι και όχι επιχειρηματίας. Με τρεις και εξήντα το μήνα και πληρώνω την εφορία μου κανονικά, και εγώ όπως τον δημόσιο υπάλληλο(χωρίς το βαρβάτο του μισθό). Άρα και χαμηλόμισθος είμαι και πληρώνω τους φόρους και δεν υπάρχει περίπτωση να πάρω περισσότερα χρήματα από την εργασία μου! Ίσως ήταν λάθος μου να γράψω ¨με την επιχείρησή μου¨ αλλά συμπεριέλαβα και όλους τους ιδιωτικούς υπαλλήλους που κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους σε περίπτωση λουκέτου της εκάστοτε επιχείρησης που εργαζόμαστε λόγω του ότι οι συμπολίτες μας προτιμούν τις ξένες αγορές.

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.