Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Στα σύνορα της νοσταλγίας

Η μυστηριακή της «μελαγχολία» μάγεψε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο, ο οποίος την έκανε γνωστή παντού μέσα από επτά ταινίες του. Ως αυθεντικό «τοπίο στην ομίχλη», η ακριτική Φλώρινα συνεχίζει να σαγηνεύει όσους περιδιαβαίνουν με «μετέωρο βήμα» τις όχθες του ποταμού Σακουλέβα.

Δείτε όλο το αφιέρωμα για τη Φλώρινα στο ένθετο «Reportage» της εφημερίδας Έθνος εδώ

5 σχόλια:

  1. Ντοπιοι δεν υπαρχουν.Μονο Μοναστιριωτες και Ποντιοι. Αυτοι δεν εχουν πολιτισμο.Ομως η αληθεια ειναι οτι αυτο που χαρακτηριζει την Φλωρινα ειναι η παραδοση και ο πολιτισμος των ντοπιων.Δεν ειναι κακο να το αναφερουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα"!...ρε 10:02!

      Και Ντόπιοι υπάρχουν και Μοναστηριώτες και Πόντιοι και Βλάχοι και Αρβανίτες και Θρακιώτες ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ!...ΜΑ ΟΛΟΙ!
      ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΠΟΤΑΜΙΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΗΘΟΣ ΘΥΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΠΙΣΤΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΣΑΝ ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ!!
      ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΜΠΑΘΗΣ ΤΥΦΛΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ!

      ΤΑ ΤΟΥΒΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΒΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΠΟΥ ΑΠΛΑ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΑΝ ΚΑΙ ΧΑΛΑΕΙ ΜΕ ΕΝΑΝ ΣΕΙΣΜΟ!


      ΤΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΕΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ "ΚΟΣΜΟΥ" (με την χριστιανική έννοια το "κόσμου") ΚΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΩΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΩΣ "ΔΩΡΟ" ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ!

      ΤΟ "ΚΑΛΗΜΕΡΑ" π.χ. ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΛΕΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΔΕΡΦΟ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟΣ"!!

      ΕΝΑΣ ΝΤΟΠΙΟΠΟΝΤΙΟΑΡΒΑΝΙΤΟΒΛΑΧΟΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΗΣ
      ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ!!

      Διαγραφή
    2. Και βέβαια υπάρχουν ντόπιοι. Το άρθρο αναφέρεται στις μεγάλες αλλαγές που έγιναν στην πόλη όσο αφορά τον αστικό πολιτσμό και όχι τον τοπικό.

      Διαγραφή
  2. Αφου αγαπητε εν Χριστω αδερφε 3.40 ολα στηριζονται στην ελληνορθοδοξη παραδοση, τι ηταν αυτο που εκανε να καταφερεται με αντιπαθεια σε ο,τι ηταν ντοπιο,ο Σεβασμιος μητροπολιτης Αυγουστινος?Βλεπε γκρεμισμα εκκλησιων. Χριστιανοι δεν ηταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΘΈΛΩ ΝΑ ΈΡΘΩ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΕΘΕΣΗ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΉΣΩ ΤΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ? ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΉ?
      ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΝΟΜΊΖΩ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΠΑ

      Διαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.