Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Το ΚΚΕ για τους αγρότες και κτηνοτρόφους

Αγρότη - κτηνοτρόφε.
Τα τελευταία χρόνια απέκτησες και νέα πείρα με την καπιταλιστική οικονομική κρίση, που θύμα της είσαι κι εσύ, αν και δεν φταις, ούτε τη δημιούργησες.
Δουλεύεις νύχτα μέρα, κι όμως είσαι καταχρεωμένος, γιατί:
** Οι πολυεθνικές σου πουλάνε πανάκριβα τα αγροτικά εφόδια και μόνο αναπληρώσεις εδώ και τώρα.
** Η Αγροτική Τράπεζα, με τα τοκογλυφικά επιτόκια, απαιτεί να πληρώσεις εδώ και τώρα δύο και τρεις φορές το κεφάλαιο που δανείστηκες.
** Οι εμποροβιομήχανοι και οι μεσάζοντες εκβιάζουν και αγοράζουν την παραγωγή σου κάτω από το κόστος παραγωγής, δίχως να πληρώνουν εδώ και τώρα. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι πληρώνουν πανάκριβα τα προϊόντα του μόχθου σου.
Αυτούς υποστηρίζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, Καμμένος, Μπακογιάννη. Καμιά εμπιστοσύνη ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ. Κοροϊδεύει. Υποστηρίζει την ΕΕ και την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που σε χρεοκοπούν και σε καταστρέφουν.
ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε οδήγησαν σε φτώχεια και εξαθλίωση. Σου επέβαλαν δυσβάσταχτα χαράτσια για το σπίτι, τον ΕΛΓΑ, τον ΟΓΑ, τις γεωτρήσεις, τη ΔΕΗ, το πετρέλαιο, κλπ., αυξάνοντας συνεχώς το κόστος παραγωγής και μειώνοντας τις τιμές που αγοράζουν τα προϊόντα σου.
Πληρώνεις, χωρίς να εξασφαλίζουν αποζημίωση για την παραγωγή σου. Μειώνουν και, σε πολλές περιπτώσεις, κόβουν συντάξεις του ΟΓΑ, ενώ, μετά τις εκλογές, έρχεται άγρια φορολογία, υποχρεώνοντας φτωχούς αγρότες σε τήρηση λογιστικών βιβλίων, καθώς και φορολόγηση αγροτεμαχίων.
Σου μειώνουν δραστικά τις επιδοτήσεις με τη νέα ΚΑΠ 2014 – 2020 της ΕΕ, επιδοτούν να μην καλλιεργείς, να μην παράγεις. ΠΑΣΟΚ και ΝΔ έκοψαν 60 εκατομμύρια ευρώ στους κτηνοτρόφους από την εξισωτική αποζημίωση στο «Μνημόνιο – 2», αλλά συνεχίζουν να κοροϊδεύουν, υποσχόμενοι ότι θα τα δώσουν πίσω, αν τους ψηφίσεις!!!
ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ ότι το ΚΚΕ σου έλεγε την αλήθεια για την ΚΑΠ, την ΕΕ, την ΟΝΕ και το ευρώ, την κρίση και τα μνημόνια. Τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» σε παραμύθιαζαν, ότι θα ζεις καλύτερα με την Κοινή Αγροτική Πολιτική, που ξεκλήρισε χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά, χτύπησε αλύπητα την κτηνοτροφία, ξεπάτωσε καλλιέργειες, όπως καπνά, τεύτλα, ακολουθεί το βαμβάκι, τα αμπέλια και πολλά άλλα, εισάγοντας προϊόντα που, όχι μόνο μπορούμε να παράγουμε, αλλά να κάνουμε και εξαγωγές.
Σήμερα χορταριάζουν τα χωράφια, δεν υπάρχει ρευστό για να αγοραστούν μέσα και εφόδια και να συνεχιστεί η παραγωγή, ωστόσο στις τράπεζες δόθηκαν 130 δισεκατομμύρια ευρώ.
Σου επιβάλλουν να πληρώνεις 5 ευρώ στα Κέντρα Υγείας για να σου γράψουν ακόμα και τα πιο φτηνά φάρμακα, ρισκάροντας την υγεία σου.
Θα τους πιστέψεις ξανά; Θα τους ψηφίσεις; Θα σκάψεις το λάκκο σου;
ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ!
Ζητάνε την ψήφο σου για να συνεχίσουν ακόμα πιο σκληρή αντιαγροτική πολιτική, καταστρέφοντας μικρούς και μεγάλο μέρος μεσαίων αγροτών, για να συγκεντρώσουν την παραγωγή σε επιχειρηματίες - μεγαλοαγρότες.
Καμιά αστική κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση με μανδύα «μνημονιακών» ή «αντιμνημονιακών» κομμάτων, «δεξιά» ή «αριστερή», δεν πρόκειται να δώσει λύσεις στα προβλήματα. Γι’ αυτό, όσο πιο αδύναμα βγουν τέτοια κόμματα, τόσο το καλύτερο για σένα.
Μην περιμένεις «σωτήρες». Πάρε στα χέρια σου την υπόθεση διεκδίκησης των δικαιωμάτων σου. Μαζί με την εργατική τάξη, ενάντια στον ίδιο εκμεταλλευτή και τα κόμματά του.
Ότι έχεις κερδίσει οφείλεται στους σκληρούς αγώνες και πολυήμερα μπλόκα. Κανένας δεν σου τα χάρισε. Γεύτηκες συκοφαντία, τρομοκρατία, αγροτοδικεία για να σε κάμψουν, από τα κόμματα που σήμερα ζητούν την ψήφο σου, δήθεν για να σε «σώσουν».
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ σημαίνει πως, από καλύτερες θέσεις, οι φτωχοί και μεσαίοι αγρότες, θα οργανωθούν και θα αντεπιτεθούν στη νέα θύελλα αντιλαϊκών μέτρων που έχουν αποφασίσει. Η Ελλάδα μπορεί να έχει πλούσια αγροτική, κτηνοτροφική και αλιευτική παραγωγή, ικανή να θρέψει το σύνολο του πληθυσμού της και να αναπτύξει σχέσεις και εξαγωγές ελληνικών προϊόντων σε ισότιμη βάση με άλλες χώρες.
ΙΣΧΥΡΟ ΚΚΕ για να ανοίξει ο δρόμος για τη Λαϊκή Εξουσία και τη Λαϊκή Οικονομία, με έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των βασικών μέσων παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό και λαϊκό έλεγχο. Έτσι θα καλυφτούν οι διατροφικές ανάγκες του λαού με φτηνά και ποιοτικά προϊόντα. Με συνεταιριστικοποίηση της παραγωγής, με συνεταιρισμούς της μικρομεσαίας αγροτιάς. Μειώνοντας το κόστος παραγωγής και εξασφαλίζοντας ικανοποιητικό εισόδημα στους αγρότες και κτηνοτρόφους, χωρίς το άγχος διάθεσης της παραγωγής και των απλήρωτων προϊόντων. Έτσι καταπολεμάμε και την ανεργία, παλεύουμε για λαϊκή ευημερία.

ΤΩΡΑ ΞΕΡΕΙΣ
ΨΗΦΙΣΕ ΚΚΕ
Δώσε προοπτική στους αγώνες σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.