Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

«Δεν ξεπουλάμε το μέλλον μας»


ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ - ΦΙΛΩΤΑ
Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης – από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους ενεργειακούς δήμους - εργαζόμενοι της ΔΕΗ, συνδικαλιστικοί φορείς και δεκάδες κάτοικοι συμμετείχαν στην κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου – Φιλώτα.
Με βασικό αίτημα τη μη πώληση μονάδων της ΔΕΗ σε ιδιώτες, το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων πήρε την πρωτοβουλία αυτή, διατρανώνοντας την αντίθεσή του στις κυβερνητικές πολιτικές.
Κατά την κατάληψη και μετά από συνεννόηση των διοργανωτών με τη ΔΕΗ, επετεύχθη η μείωση του φορτίου του ΑΗΣ κατά 20% για διάστημα περίπου μιας ώρας.
Μια ενδεχόμενη πώληση, σύμφωνα με τους φορείς, θα οξύνει το μεγάλο πρόβλημα της περιοχής, που είναι η υψηλή ανεργία. Εκτός αυτού όμως, οι φορείς ανησυχούν και για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στο περιβάλλον.
Η απόφαση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων προβλέπει ότι ο αγώνας που ξεκίνησε με την κατάληψη του ΑΗΣ Αμυνταίου - Φιλώτα θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα, αναλόγως των εξελίξεων που θα υπάρξουν στα ενεργειακά θέματα.

1 σχόλιο:

  1. όταν ακουστηκαν τα ονόματα των βουλευτών που ήταν εκεί έπεσε ένα ξεγυρισμένο ουουουου από τον κόσμο. ειδικά για τον κωνσταντινίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.