Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Όλη η Φλώρινα, μια γροθιά, διεκδικεί και απαιτεί!

Στις 11 το πρωί η μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Μία από τις μαζικότερες κινητοποιήσεις που έγιναν ποτέ, αναμένεται να είναι η σημερινή στην πόλη της Φλώρινας, με βασικό αίτημα διεκδίκησης τη μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Το σύνολο των φορέων, των σωματείων και των συλλόγων συμμετέχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.
Η Εκκλησία, η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και οι τρεις δήμοι Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών έχουν εκφράσει τη στήριξη και τη συμμετοχή τους, καθώς και μια σειρά άλλων φορέων όπως το Επιμελητήριο, το Εργατικό Κέντρο, οι Εμπορικοί Σύλλογοι Φλώρινας και Αμυνταίου, η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων νομού Φλώρινας, η ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ο Όμιλος Ενεργών Νέων Φλώρινας, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, η Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων της Φλώρινας, η Κίνηση Φίλων Τρένου, το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΗ «Λυγκηστίς», ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου, ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ με έδρα τη Φλώρινα, το Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Σύλλογος Λογιστών, ο Σύλλογος Θερμοϋδραυλικών, ο Σύλλογος Μηχανικών Αυτοκινήτων, ο Σύλλογος Ηλεκτρολόγων, το Σωματείο Αρτοποιιών, το Σωματείο Αυτοκινητιστών «Γαία», η Ένωση Ξενοδόχων, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμμοχωρίου «Αναγέννηση», O Σύλλογος Ποντίων Κολχικής «Αργοναύτες» κ.ά.
Εξαιτίας της κινητοποίησης στην πόλη της Φλώρινας κλειστά θα είναι σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και οι φούρνοι.
Στο διεκδικητικό πλαίσιο των φορέων περιλαμβάνονται ακόμα τα εξής σημεία:
* Μείωση τιμής καυσίμων στα πρατήρια που θα σημαίνει εξάλειψη του ισχυρότερου κινήτρου για τα χιλιάδες αυτοκίνητα που περνούν τα σύνορα μαζί με τα χρήματα των επιβατών τους.
* Τηλεθέρμανση άμεσα – όχι στην πώληση των μονάδων της ΔΕΗ
* Κάθετο άξονα
* Επαναλειτουργία του τρένου και επέκταση της γραμμής εκτός Ελλάδας
* Διαβεβαίωση παραμονής τμημάτων ΤΕΙ – Πανεπιστημίου
* Όχι στην υποβάθμιση των υποκαταστημάτων ΙΚΑ και εφορίας στο Αμύνταιο
* Όχι στην υποβάθμιση της παιδείας, της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας

1 σχόλιο:

  1. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ¨Το Φλάμπουρο¨,Φλαμπούρου Φλώρινας συμμετέχει στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα δίκαια αιτήματά μας που μας αφορούν ΌΛΟΥΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.