Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

«Η λαθροθηρία απειλεί τις Πρέσπες»

Οι Λίμνες Πρέσπες, αποτελούν έναν από τους πιο σημαντικούς υδροβιότοπους με σπάνια φυσική ομορφιά, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης. Ωστόσο, η ανεξέλεγκτη δράση των λαθροθηρών στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Όπως αναφέρουν ελληνικές περιβαλλοντικές οργανώσεις, δεν πρόκειται πλέον για μεμονωμένα περιστατικά, αλλά για μόνιμη τακτική.
Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης καταγγέλλει πως οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών έχουν επανειλημμένως δεχθεί υβριστικές επιθέσεις από λαθροθήρες που προκλητικά αγνοούν οποιαδήποτε παρατήρηση και δεν συμμορφώνονται στα μέτρα προστασίας που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία για το Εθνικό Πάρκο Πρεσπών. Σε πρόσφατο περιστατικό μάλιστα, φύλακας δέχθηκε ακόμα και απειλή κατά της ζωής του.
Ο κ. Αυγενάκης ζητά την άμεση και ουσιαστική επέμβαση του αρμόδιου Υπουργείου, καθώς τα περιστατικά παράνομης λαθροθηρίας καταστρέφουν όχι μόνο το περιβάλλον, αλλά και αμαυρώνουν την εικόνα της περιοχής, και πλήττουν τον τουρισμό και την ανάπτυξη.

9 σχόλια:

  1. μωρ' δεν τραβαν τα βυζια τους να μεγαλωσουν οι οικολογοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα βυζιά τους θα τραβάνε οι γιοι μας, αν δεν γίνουμε όλοι οικολόγοι! Στην συνείδηση όχι στο κόμμα!

      Διαγραφή
  2. Η μόνιμη απειλή για τις Πρέσπες εδώ και πολλά χρόνια παραμένει η αδιάλλακτη στάση συγκεκριμένων ανθρώπων, οι οποίοι αρέσκονται σε καθολικές απαγορεύσεις παντός είδους και κάθε ανθρώπινης δραστηριότητας.
    Από πότε ένα τυχαίο και κατά τα άλλα αδικαιολόγητο γεγονός (σύμφωνα με τα λεγόμενα σας) μπορεί να παρουσιαστεί ως επαναλαμβανόμενο και καθημερινό συμβάν;
    Γιατί τόσο εύκολα ισοπεδώνουμε τα πάντα και δημιουργούμαι εντυπώσεις;
    Μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού σας υπάρχει κάποιο σχέδιο εξόντωσης;
    Γιατί τόσος θόρυβος για ένα συμβάν το οποίο έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης;
    Υπάρχει κάποιος λόγος εκμετάλλευσης του συγκεκριμένου γεγονότος;
    Μήπως τη δεδομένη χρονική στιγμή βολεύει η αναζωπύρωση αυτών των θεμάτων;
    Όλα αυτά είναι τυχαία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΑΓΑΠΗΤΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ.ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΚΑΤΑ ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΞΥΒΡΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΣΚΙΣΙΜΑΤΑ ΣΕ ΛΑΣΤΙΧΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ.ΚΑΙ ΑΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗΣ ΑΠΕΙΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ,ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΔΗΘΕΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η κατοικοι φταινε της πρεσπας αφησαν ,5 ατομα που το πεζουν οικολογοι να κανουν οτι θελουν και να οικονομανε ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι κάτοικοι της Πρέσπας φίλε μου, δεν είναι γηγενείς είναι "φιλοξενούμενοι" αφού οι ντόπιοι εκδιώχθηκαν, ενώ τα ζώα της Πρέσπας είναι ντόπιοια!

      Διαγραφή
    2. Εσένα μάλλον το οικονομικό σε καίει. Αφού δεν μπορείς να κονομάς εσύ, να μην κονομάει κανείς;

      Αφού είναι τόσο απλό, πάνε να ζήσεις στην Πρέσπα, γίνε οικολόγος και περίμενε τα λεφτά να πέφτουν βροχή, κι αφού γίνεις πλούσιος, πες μας να έρθουμε κι εμείς.

      Διαγραφή
  5. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ "ΜΑΛΩΣΟΥΜΕ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι κάτοικοι της Πρέσπας φίλε μου, δεν είναι γηγενείς είναι "φιλοξενούμενοι" αφού οι ντόπιοι εκδιώχθηκαν, ενώ τα ζώα της Πρέσπας είναι ντόπιοια!
    -ΤΕΛΕΙΟ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.