Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Για την απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

Μόνο θλίψη και αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει το γεγονός ότι ο Υπουργός Υγείας, κ. Α. Λοβέρδος, τέσσερεις ημέρες πριν τη λήξη της απογραφής των δικαιούχων Προνοιακών Επιδομάτων, με δημόσιες δηλώσεις του στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, μίλησε για χιλιάδες «μαϊμού» αναπήρους, που δεν έχουν απογραφεί, για συνταρακτικές αποκαλύψεις που θα έρθουν στο φως την Παρασκευή, από τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Μ. Μπόλαρη!
Στην πραγματικότητα δόθηκε το πράσινο φως στα κανάλια για έναν ανηλεή χωρίς στοιχεία διασυρμό της Αναπηρικής Οικογένειας.
Εμείς αισθανόμαστε ότι γυρίζουμε σε άλλες εποχές, σε Ρωμαϊκές Αρένες, όπου Χριστιανοί γίνονταν βορρά λεόντων προς τέρψιν του πλήθους…
Αναρωτιόμαστε γιατί δεν έχει ακόμη παρέμβει κανένας Εισαγγελέας για όσα ακούγονται ως διαφθορά Πολιτικών, Νομαρχών, Δημάρχων, Ιατρών, Υπηρεσιακών Παραγόντων, σε στημένες «Εταιρείες Παραγωγής Αναπήρων»!
Περιμένουμε από την επίσημη Πολιτεία να μας προστατεύσει και αναμένουμε να μας δοθεί βήμα για να ακουσθούν δημόσια οι θέσεις που έχουμε κατά καιρούς εκφράσει.
Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι σχεδιάζουν την οριζόντια περικοπή των Αναπηρικών Επιδομάτων με τρόπους ιδιαζόντως ειδεχθείς, μέσω τηλεοπτικών καμερών!
Δε θέλουμε να πιστέψουμε ότι κάποιοι –έντεχνα- στρέφουν την Ελληνική Κοινωνία απέναντι στην Αναπηρική Οικογένεια!

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Πρόεδρο, κ. Ι. Λυμβαίο στο 210-5236501 ή στο 6936-577899 και με το Γ. Γραμματέα, κ. Χ. Νάστα στο 6936-577898

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Για την αντιγραφή
ΣιδηροπούλουΑγνή
Μέλος της ΠΟΣΓΑμεΑ

6 σχόλια:

  1. Η οικονομική στενότητα του κράτους μας, σαν απόρροια λάθος πολιτικής και κακοδιαχείρησης επί πολλές δεκαετίες, πιστεύω είναι ολοφάνερη σε κάθε στοιχειωδώς λογικά σκεπτόμενο.
    Η αδυναμία του κράτους να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις, έχει σαν αποτέλεσμα την λήψη περιοριστικών, αλλά και εισπρακτικών μέτρων που σε πάρα πολλές περιπτώσεις είναι απολύτως άδικα! Για την περίπτωση αυτή ο λαός μας λέει το σοφό: "κοντά στο ξερό καίγεται και το χλωρό".
    Η δική μου απορία σχετίζεται με τις τεράστιες αντιστάσεις που εμφανίζονται απέναντι σε κάθε προσπάθεια μεταρρύθμισης στην κατεύθυνση εξυγίανσης και ορθολογισμού.
    Η κυρία Σιδηροπούλου με ολοφάνερη την αγωνία της για πιθανή μειωμένη κρατική αρωγή στα άτομα με ειδικές ανάγκες, διαμαρτύρεται για την επιχειρούμενη απογραφή και κωδικοποίηση των πραγματικών αναπήρων και την απαλλαγή από όλα τα παράσιτα των μαϊμού περιπτώσεων!
    Είναι νομίζω πολύ λογικό, οι περιπτώσεις μαϊμού αναπήρων, να τυγχάνουν ευρείας δημοσιότητας καθόσον λειτουργούν παρασιτικά σε βάρος των πραγματικών αναπήρων, στερώντας μεγάλο μέρος από κονδύλια που έχουν σαν κατεύθυνση τους πραγματικούς αναπήρους, για τους οποίους υπάρχει η αυξημένη κοινωνική ευαισθησία.
    Αν κυρία Σιδηροπούλου απαλλαγεί ο κατάλογος από όλες αυτές τις μαϊμού περιπτώσεις (από ότι φαίνεται σε πολλές περιπτώσεις υπερβαίνουν σε αριθμό τους πραγματικούς δικαιούχους), τότε οι όποιες κρατικές περικοπές, όχι μόνο θα απορροφηθούν από την εξυγίανση, αλλά δημιουργούνται και συνθήκες ευνοϊκότερες για την ειδική αυτή κατηγορία συνανθρώπων μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητοί γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες

    Ως απλός πολίτης διαβάζω με έκπληξη την παραοάνω δημοσίευση και αναρωτιέμαι: ποιούς ψηφίζετε για εκπροσώπους και προέδρους σας; Πόση βλακεία μπορεί να γραφεί σε 5 αράδες;

    Αγαπητοί γονείς πείτε στους εκπροσώπους σας ότι οι αναπηρικές οικογένειες διασύρονται όταν ανάμεσα τους βρίσκονται χιλιάδες μαϊμού ανάπηροι οι οποίοι εισπράτουν επιδόματα μαϊμού εις υγείαν των κορόϊδων.

    Πρώτοι εσείς θα έπρεπε να βγείτε μπροστα στην προσπάθεια να βρεθούν οι ψευτικοι ανάπηροι και μαζί οι Νομαρχαίοι Δημαρχαίοι Γιατροί, Βουλευτάδες και υπουργοί που τους έχρισαν ανάπηρους για να μασουλάνε δημόσιο χρήμα.

    με την παρπάνω ανακοίνωση το μόνο που μπορεί να σκεφτεί κανείς είναι ότι οι πρόεδροι σας είναι μαϊμού ανάπηροι και προσπαθούν να προστατεύσουν τα παρανόμως αποκτηθέντα επιδόματα που μασουλάνε χρόνια τώρα.

    με εκτίμηση και θαυμασμό στους γονείς που αντιμετωπίζουν με γενναιότητα την ζωή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το παραπανω απαραδεκτο κατ εμε κειμενο δεν θα μειωσει στο ελαχιστο την εκτιμηση αλλα και τoν θαυμασμο που νοιωθω απεναντι σε ολους τους γονεις παιδιων με ειδικες δεξιοτητες,θα συμφωνησω ομως απολυτα με τον 02:41.

    Με εκπληξη διεπιστωσα διαβαζοντας οτι δεν αναφερεται πουθενα το γεγονος οτι καποιοι επιτηδειοι καρπωθηκαν ολα αυτα τα χρονια επιδοματα αναπηρικα που ουτε κατα διανοια δικαιουντο,και αυτο αντι να εξαγριωνει περισσοτερο απο τον καθενα τους ιδιους τους Α.με.α αλλα και τους γονεις των παιδιων φαινεται επιπλεον να διαμαρτυρονται.

    Αδυνατω πραγματικα να καταλαβω τον συλλογισμο της κ.Σιδηροπουλου αλλα και των υπολοιπων που εχουν την ιδια αποψη και γινομαι πλεον καχυποπτος ως προς το ποιες ειναι οι πραγματικες προθεσεις των συλλογων αυτων αλλα και που αποσκοπουν.

    Συνεχιζω να εκτιμω ολους εκεινους τους γονεις των παιδιων με ειδικες δεξιοτητες που παραμενουν ανωνυμοι αλλα μαχιμοι ως προς τον μοναδικο σκοπο τους,την ανατροφη δηλαδη των παιδιων τους με ολες τις δυσκολιες που αυτο συνεπαγεται και να παρατηρω πλεον με επιφυλαξη τους συλλογους τους,τους προεδρους τους κι εκεινους που αυτοι ψηφησαν για να βρισκονται σε θεσεις τετοιες ωστε να διευκολυνουν τις δυσκολιες που θα αντιμετωπισουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΝΗ22 Μαρτίου 2012 στις 11:35 μ.μ.

    ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΝΗ

    ΠΡΟΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΑΣΚΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΚΗΣΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ.

    Η κριτική είναι μια διαδικασία πολύ εύκολη για όλους και ο καθένας μας μπορεί χωρίς δισταγμό να κάνει πράξη αυτά που αυτός θέλει να βλέπει.Ολα είναι πολύ εύκολα.
    Η έννοια της ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗΣ όμως όσο δύσκολα κατανοήτε από τον καθένα μας,άλλο τόσο απλά ερμηνεύεται στην πράξη "έλα στην θέση μου".
    Δεν είναι δύσκολο να γίνει κάποιος μέλος ενός συλλόγου ΑμεΑ (και φυσικα δικαιούχος του όποιου επιδόματος)αφού φυσικά συντρέχει λόγος, η ύπαρξη μιας μη αναστέψιμης πάθησης που εμείς την αποκαλούμε ΑΝΑΠΗΡΙΑ και σε ακολουθεί σε όλη σου την ζωή με ότι αυτή συνεπάγεται. Αυτήν την ΑΝΑΠΗΡΙΑ εμείς οι αναπηρικές οικογένειες περιφρουρούμε.
    Μπορείς να δοκιμάσεις.......
    Οσο για εκπροσώπους και προέδρους όταν ησέλθεται εις τον χώρο αυτόν εμείς οι ίδιοι θα σας ψηφήσουμε.....και σας ευχόμαιθα καλήν δύναμη.....
    Ε λοιπόν, η αξιοπρέπεια χαρακτηρίζει τον καθένα μας.

    Επώνυμα και όχι ανώνυμα επί των σχολίων. Σιδηροπούλου Αγνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς κ. Σιδηροπούλου με αυτό το σχόλιο χύσατε την καρδάρα με το γάλα.... ειδικά με το:

      Μπορείς να δοκιμάσεις.......

      και για την ταμπακιέρα τίποτα...

      Απογοήτευση...

      Διαγραφή
  5. πραγματικα κ Σιδηροπουλου η αξιοπρεπεια χαρακτηριζει τον καθενα μας αλλα και το ποιον του καθενος τα πεπραγμενα του αλλα και τα λεγομενα του,και με την απαραδεκτη φραση "μπορεις να δοκιμασεις"δειξατε ποιο ειναι το ποιον σας.

    Αν πραγματικα εσεις εκπροσωπειτε τους γονεις των παιδιων με αναπηρια του νομου μας ειλικρινα λυπαμαι και θλιβομαι πολυ,ειναι κριμα αυτη η ευπαθης ομαδα συνανθρωπων μας να εχει ενα τετοιο ατομο για εκπροσωπο της,κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.