Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Γ. Λιάνης: «Η Φλώρινα αργοσβήνει μέσα στους πάγους»

Στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, καθώς και στην επόμενη μέρα τόσο για το ίδιο το Κίνημα, όσο και για τη χώρα, αναφέρθηκε χθες ο ανεξάρτητος βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης.
«Θεωρώ σημαντικές τις διαδικασίες των εκλογών για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά πολύ σημαντικότερο και απ' αυτό είναι το ποια είναι η επόμενη μέρα της χώρας. Είναι τόσο δύσκολη η επόμενη μέρα της χώρας, ώστε όλα τα κόμματα πρέπει να σκεφτούν πρώτα αυτό και μετά τι κάνουν στο εσωτερικό τους.
Για να υπάρξει επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, θα πρέπει να μην υπάρχει το ΠΑΣΟΚ όπως είναι σήμερα, γιατί είναι τόσο παρηκμασμένο που αποτελεί ξένο σώμα στην ελληνική κοινωνία, παρ' όλο που διατηρεί ακόμα πολλά ικανά στελέχη» είπε και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Όμως αυτό δε λέει τίποτα, γιατί όλα αυτά τα ικανά στελέχη και ιδίως τα ικανότερα από αυτά, έβλεπαν τον εαυτό τους περισσότερο από το αληθινό τους μπόι κι έτσι καθώς ύψωναν συνεχώς το δικό τους ανάστημα κατάφεραν να μικρύνουν το ανάστημα του ΠΑΣΟΚ.
Δεν υπάρχει προηγούμενο κόμμα στη γη να έχει δέκα υποψήφιους πρωθυπουργούς, και δε χρειάζεται να αναφέρω ονόματα, αλλά αυτό είναι μια απόδειξη για το ότι αυτή η ιστορία με τους δέκα υποψήφιους έφερε τρομερές εσωτερικές αντιμαχίες, χαμήλωσε το μπόι του αληθινού ΠΑΣΟΚ και το απομάκρυνε από τα αληθινά του προβλήματα. Τέλος, η αναμέτρηση Παπανδρέου - Βενιζέλου παρ' όλο που υπήρξε τρομακτική δεν άφησε πληγές στο κόμμα.
Η χώρα και μοιραία μαζί της και το κόμμα κατέρρευσε ουσιαστικά από την αδυναμία του Γιώργου Παπανδρέου - με όλη τη συμπάθεια που μπορώ να του εκφράσω - να χειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα που είχαν προκύψει με τις ανάλογες ευθύνες όλων μας, μηδέ του εαυτού μου εξαιρουμένου, αλλά αυτός ήταν ο ηγέτης.
Ο Παπανδρέου δεν ηττήθηκε μονάχα κατά κράτος από τη Λερναία Ύδρα της κρίσης, αλλά ηττήθηκε και στο γήπεδό του που ήταν ο ξένος παράγοντας (Κάννες, Βρυξέλλες), γιατί ποτέ δεν είχε η Ελλάδα τέτοιο κλίμα στο εξωτερικό εναντίον μας.
Αντιθέτως, ο Βενιζέλος στο διάστημα που χρειάστηκε να αγωνιστεί, απέδειξε ότι στα δύσκολα ήταν παρών και ο χειρισμός που έκανε ήταν τέτοιος, ώστε να έχουμε τη λιγότερο οδυνηρή λύση. Σήμερα, η συστράτευση όλων στο πρόσωπο του Βενιζέλου δείχνει ότι είναι ο ικανότερος όλων και αυτό το αναγνώρισαν όλοι. Στερνή μου γνώση, να σ' είχα πρώτα».
Μιλώντας ειδικότερα για το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λιάνης τόνισε πως «ένα θηριώδες έργο έχει μπροστά του γιατί πρέπει να ανατάξει ένα κόμμα "πολυτραυματία"  σ' αυτό το ανοιχτό κόμμα που έχει περιγράψει στο βιβλίο του. Που θα έχει ελεύθερους βουλευτές και θα μπορεί να είναι συλλογικώς διανοούμενος και συλλογικώς οργανωτής μιας εθνικής αντίληψης για το γενικό συμφέρον της Ελλάδας. Αυτό λέει ο Βενιζέλος στο βιβλίο του κι αυτό πρέπει να κάνει. Εάν δεν το πετύχει, θα έχει αποτύχει κι αν το πετύχει θα του δοθούν πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες απ' όσες δόθηκαν σε οποιονδήποτε άλλον».
Ακολούθως έκανε αναφορά και στη Φλώρινα και στην κατάσταση που βιώνει σήμερα. «Η μοίρα μου μ' έφερε να φύγω απ' την πολιτική στη χειρότερη στιγμή και για την Ελλάδα και δυστυχώς και για τη Φλώρινα κι αυτό με θλίβει κατάκαρδα» είπε ο βουλευτής και υπογράμμισε πως «η Φλώρινα αργοσβήνει μέσα στους πάγους κι ούτε να κλάψει δεν μπορεί κι ούτε ένα αχ να βγάλει δεν μπορεί γιατί παγώνουν όλα και μόνο το πετρέλαιο που ζεσταίνει τους ανθρώπους και είναι το πιο πολύτιμο αγαθό, ακόμα κι από το ψωμί εδώ, φτάνει για να θεωρήσω τη Φλώρινα κατάφορα αδικημένη.
Τα είπα χοντρά στη συνάντηση με Πετσάλνικο, Κουκουλόπουλο και λοιπούς για το πετρέλαιο και μου είπαν ότι είμαστε ίδιοι όλοι. Μα εμείς δεν έχουμε ούτε τραίνο, ούτε Εγνατία, ούτε τα ίδια ποσοστά ανεργίας κι αυτοί θέλουν να φάνε κόλλυβα από την κηδεία της Φλώρινας. «Δεν είμαστε ίδιοι και δεν θα σας δώσουμε κόλλυβα από την κηδεία της Φλώρινας», αυτή ήταν η έκφρασή μου.
Θέλουμε διαφορετική μεταχείριση στο πετρέλαιο και πρότεινα το λιγνιτόσημο να μένει στο δήμο από τα ιδιωτικά ορυχεία κι αυτό σημαίνει 2,5 εκατομμύρια ευρώ από την Αχλάδα και 7,5 εκατομμύρια ευρώ από τη Βεύη όταν αυτό λειτουργήσει.
Δέκα εκατομμύρια το χρόνο, αξίζει για να κάνει η Φλώρινα και τηλεθέρμανση και ότι θέλει κι αυτό είναι η πρότασή μας, πέρα από το τι θα κάνει η υπόλοιπη Ελλάδα σχετικά με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης.
Είχα σύσκεψη με τους παράγοντες της Αχλάδας, καταλήξαμε σε κάποια συμπεράσματα και θα έρθει ο Ζερβός, ο Θέος και πιθανότατα ο υφυπουργός Μανιάτης στην Αχλάδα για τα περαιτέρω. Και οδηγούνται και αυτοί στο να δοθούν περισσότερα χρήματα για τα χωράφια τους και τα σπίτια τους και να πάνε σε μια προοπτική μετεγκατάστασης υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως θέσεις εργασίας, να πάρουν ένα αξιοπρεπές αντίτιμο και να βρεθεί ένα καλό μέρος».

9 σχόλια:

  1. Το μονό σιγουρο είναι ότι όποιος ψηφιση ΝΔ η ΠΑΣΟΚ είναι η λαμογιο η βλακας…και από βλακες εδώ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα συμφωνήσω πεθαινει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πω..πω..πω έτσι ε;
    Τι λες ρε παιδί μου...

    αμ αυτό..
    [..Εάν δεν το πετύχει, θα έχει αποτύχει....]

    Σκέτο "κοσμηματοπωλείο" είναι ολόκληρο το παραπάνω κείμενο!

    Να το "στείλεις" στον Μπαμπινιώτη να πάθει εγκεφαλικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. «Θεωρώ σημαντικές τις διαδικασίες των εκλογών για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά πολύ σημαντικότερο κι απ' αυτό το ποια είναι η επόμενη μέρα της χώρας. Είναι τόσο δύσκολη η επόμενη μέρα της χώρας, ώστε όλα τα κόμματα πρέπει να σκεφτούν πρώτα αυτό και μετά τι κάνουν στο εσωτερικό τους.
    [Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ κάνει μ@λ@κι@!.Τότε τι ασχολήθηκες με τις εκλογές του….. τρελός είσαι;]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η χώρα και μοιραία μαζί της και το κόμμα κατέρρευσε ουσιαστικά από την αδυναμία του ηγέτη Γιώργου Παπανδρέου - με όλη τη συμπάθεια που μπορώ να του εκφράσω[…μην ορκίζεσαι θα πάρεις αμαρτία..] - να χειριστεί τα κρίσιμα ζητήματα που είχαν προκύψει με τις ανάλογες ευθύνες όλων μας, μηδέ του εαυτού μου εξαιρουμένου[…να και οι τυψούλες… ψήγματα… αλλά άντε είναι και αυτό μια αρχή ], αλλά αυτός ήταν ο ηγέτης.[Δεν είσαι ρε σταθερός στις απόψεις σου ..ε μα πια…πάλι την ευθύνη όλη στον ΓΑΠ….μας έκαψε την γούνα και δεν πλήρωσε το τίμημα εντάξει το ξέρουμε ….ΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΝ ΤΩΡΑ!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αντιθέτως, ο Βενιζέλος στο διάστημα που χρειάστηκε να αγωνιστεί [σε-απέναντι- έχει και άλλες λέξεις που ταιριάζουν να «μπουν» για να βγει νόημα.. …μάθε ελληνικά ρε Γιώργο αμάν αρχίζουν και σε κράζουν!]σισύφειες καταστάσεις, απέδειξε ότι στα δύσκολα ήταν παρόν και ο χειρισμός που έκανε ήταν τέτοιος που να έχουμε την λιγότερο οδυνηρή από τις οδυνηρές λύσεις.[το ΝΑΙ δηλαδή το οποίο από ότι βλέπω το στηρίζεις άσχετα εάν είπες ΟΧΙ!...ΡΕ ΤΙ ΔΟΥΛΕΜΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΡΙΞΕΙ! ΣΕ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ!!!]
    Σήμερα η συστράτευση όλων στο πρόσωπο του Βενιζέλου δείχνει ότι είναι ο ικανότερος όλων και το αναγνώρισαν όλοι. Στερνή μου γνώση, να σ' είχα πρώτα».[Σε λίγο θα τον βρίζεις και αυτόν!]
    Μιλώντας ειδικότερα για το νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Λιάνης τόνισε πως «ένα θηριώδες έργο έχει μπροστά του ο νέος αρχηγός γιατί πρέπει ν' ανατάξει ένα κόμμα πολυτραυματία[Μωρέ το τελειώσατε κανονικά] και πρέπει να το ανατάξει[και μετά να το μεταλλάξει…… μάθε ελληνικά!] σ' αυτό το ανοιχτό κόμμα που έχει περιγράψει στο βιβλίο του, που[όπου] θα έχει ελεύθερους βουλευτές και θα μπορεί να είναι συλλογικώς διανοούμενος και συλλογικώς οργανωτής[το κόμμα ή βουλευτής και το συλλογικώς δεν ταιριάζει αλλά κομμάτια να γίνει…… εδώ έχεις μαχαιρώσει άγρια τα ελληνικά ….] μιας εθνικής αντίληψης για το γενικό συμφέρον της Ελλάδας. Αυτό λέει ο Βενιζέλος στο βιβλίο του κι αυτό πρέπει να κάνει. Εάν δεν το πετύχει, θα έχει αποτύχει κι αν το πετύχει θα του δοθούν πολύ μεγαλύτερες ευκαιρίες απ' όσες δόθηκαν σε οποιονδήποτε άλλον».[Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακολούθως έκανε αναφορά και στη Φλώρινα και στην κατάσταση που βιώνει σήμερα. «Η μοίρα μου μ' έφερε να φύγω απ' την πολιτική στη χειρότερη στιγμή και για την Ελλάδα και δυστυχώς και για τη Φλώρινα κι αυτό με θλίβει κατάκαρδα»[Ναι… πονάς ε;..πονάς πολύ;….κάνε κουράγιο] είπε ο βουλευτής και υπογράμμισε πως «η Φλώρινα αργοσβήνει μέσα στους πάγους κι ούτε να κλάψει δεν μπορεί κι ούτε ένα αχ να βγάλει δεν μπορεί[Έλα να ακούσεις και αχ και βαχ και μπινελίκια!...αλλά λουφάρεις στα δύσκολα γιατί είσαι πονηρός!]γιατί παγώνουν όλα και μόνο το πετρέλαιο που ζεσταίνει τους ανθρώπους και είναι το πιο πολύτιμο αγαθό ακόμα κι από το ψωμί εδώ, φτάνει για να θεωρήσω τη Φλώρινα κατάφορα αδικημένη.[Εσύ τι έκανες τόσα χρόνια για να μην φτάσει σε τέτοιο σημείο η κατάντια της;]
    Τα είπα χοντρά[σιγά….. τι τους είπες δηλαδή;] στη συνάντηση με Πετσάλνικο, Κουκουλόπουλο και λοιπούς για το πετρέλαιο και μου είπαν ότι είμαστε ίδιοι όλοι. Μα εμείς δεν έχουμε ούτε τραίνο, ούτε Εγνατία, ούτε τα ίδια ποσοστά ανεργίας κι αυτοί θέλουν να φάνε κόλλυβα από την κηδεία της Φλώρινας. «Δεν είμαστε ίδιοι και δεν θα σας δώσουμε κόλλυβα από την κηδεία της Φλώρινας», αυτή ήταν η έκφρασή μου.[πω πω βαριά κουβέντα που τους είπες….δεν κοιμούνται μετά από αυτό μωρέ απορώ που βρήκες το θάρρος για κάτι τέτοιο..]
    Θέλουμε διαφορετική μεταχείριση στο πετρέλαιο και πρότεινα το λιγνιτόσημο να μένει στο Δήμο από τα ιδιωτικά ορυχεία κι αυτό σημαίνει 2,5 εκατομμύρια ευρώ από την Αχλάδα και 7,5 εκατομμύρια ευρώ από τη Βεύη όταν αυτό λειτουργήσει.
    Δέκα εκατομμύρια το χρόνο, αξίζει για να κάνει η Φλώρινα και τηλεθέρμανση [τα χωριά της θα έχουν τηλεθέρμανση…ΝΑΙ ή ΟΧΙ;]και ότι θέλει κι αυτό είναι η πρότασή μας πέρα από το τι θα κάνει η υπόλοιπη Ελλάδα σχετικά με την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης.
    Είχα σύσκεψη με τους παράγοντες της Αχλάδας, καταλήξαμε σε κάποια συμπεράσματα και θα έρθει ο Ζερβός, ο Θέος και πιθανότατα ο Υφυπουργός Μανιάτης στην Αχλάδα για τα περαιτέρω και οδηγούνται κι αυτοί στο να δοθούν περισσότερα χρήματα για τα χωράφια τους και τα σπίτια τους και να πάνε σε μια προοπτική μετεγκατάστασης υπό ορισμένες προϋποθέσεις, όπως θέσεις εργασίας, να πάρουν ένα αξιοπρεπές αντίτιμο και να βρεθεί ένα καλό μέρος[προς τα πού δηλαδή…Δημόσιο γκάγκα έδαφος δεν υπάρχει…ξέρεις καμιά περιοχή που να βολεύει και να μην αδικηθεί κανείς….έχεις κάτι στο μυαλό σου..γιατί δε μας το λες;…ρε θα ανοιχτεί τέτοιος πόλεμος με αυτή την ιστορία που θα ψαχνόμαστε όλοι για χρόνια!.....ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΛΕΜΕ!.....ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΔΑΡΙΟΥ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!...ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ!.....ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!]».


    ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!
    ΕΠΕΙΤΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ ΜΕΡΙΑ...

    Όλοι μαζί ρε παιδιά το "Πάτερ ημών" μπας και μας λυπηθεί ο Θεός και την σκαπουλάρουμε με κανένα θαύμα!...
    Ήμαρτον Παναγία μου!
    Λυπηθείτε μας ………κύριε ανεξάρτητε…… δεν έχετε λίγο φιλότιμο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΌΤΑΝ Η ΦΛΏΡΙΝΑ ΠΆΓΩΝΕ, εσύ και κάποιοι''περιξ''σου ζεστενόσασταν καλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «ένα θηριώδες έργο έχει μπροστά του
    όχι μόνο μπροστά του,
    Έχει και πίσω του ...και ακολουθεί και τον κύριο και τον αρχηγό του
    Που μόλις τώρα ανακαλύπτει την παγωνιά της Φλώρινας
    Και σύντροφε 11,35/19/12 δεν είναι πλέον ανεξάρτητος.
    Ευκαιρία ζήταγε, ο νέος αρχηγός του την έδωσε - ψηφίστε με και όλα καλά
    Λες ξανά και στο ψηφοδέλτιο ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.