Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς θέρμανση και με δυσχέρειες στις μετακινήσεις πολλοί μαθητές στη Δ. Μακεδονία

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας και εσωτερικών κατέθεσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΛΑ.Ο.Σ. Άγγελος Κολοκοτρώνης, με αντικείμενο τις δυσκολίες στην εκπαιδευτική διαδικασία στη Δυτική Μακεδονία. Αναλυτικά η ερώτηση:
Κύριε Υπουργέ,
προβλήματα θέρμανσης και μετακίνησης αντιμετωπίζουν οι μαθητές των σχολείων στη Φλώρινα και την Καστοριά, όπως καταγγέλλουν σύλλογοι γονέων από τους νομούς αυτούς.
Όπως αναφέρουν, τα χρέη των σχολείων προς τους προμηθευτές πετρελαίου, τους ιδιοκτήτες λεωφορείων και την εταιρεία φυσικού αερίου, έχουν ως αποτέλεσμα την διακοπή της συνεργασίας των, αν δεν πληρωθούν τα χρωστούμενα και δεν χρηματοδοτηθούν επαρκώς οι μονάδες τοπικής αυτοδιοίκησης ώστε να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους αυτές.
Τα προβλήματα αυτά στους νομούς της Δυτ. Μακεδονίας, ιδιαίτερα δε στις ορεινές τους περιοχές είναι εντονότατα λόγω και των καιρικών συνθηκών.
Ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
Σε ποιές ενέργειες προβαίνετε ώστε να επιλυθούν οι οικονομικές εκκρεμότητες των σχολικών μονάδων με τους προμηθευτές τους και να ομαλοποιηθεί η σχολική ζωή στη Δυτική Μακεδονία;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.