Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Μαθήματα πρώτων βοηθειών από την Ε.Ο.Δ. Φλώρινας

Συνεχίζουν τη βασική εκπαίδευση τους τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Φλώρινας στη παροχή πρώτων βοηθειών. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου τα μέλη της ΕΟΔ παρακολούθησαν μαθήματα πρώτων βοηθειών στο Νοσοκομείο Γρεβενών από τον εκπαιδευτή Φρειδερικό Βαλσάμη πρόεδρο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Κέρκυρας. Στην εκπαίδευση συμμετείχαν και μέλη της ΕΟΔ Γρεβενών.
Μέσω των μαθημάτων του σχολείου βασικής εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών τα μέλη της ομάδας ενημερώθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους παρέχονται οι πρώτες βοήθειες και στη θεωρία και στη πράξη καθώς επίσης και στην περιποίηση τραύματος τόσο από τραυματισμό όσο και από εγκαύματα.
Επιπλέον εκπαιδεύτηκαν στην αντιμετώπιση περιστατικό τραυματισμού ατόμου με απώτερο σκοπό την παροχή πρώτων βοηθειών και την ασφαλή μεταφορά του στο σημείο όπου βρίσκεται το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
Η βασική εκπαίδευση των μελών θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα τόσο σε διάσωση σε ορεινό στοιχείο όσο και σε υγρό καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.