Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Τα προβλήματα των ατόμων με ειδικές ανάγκες δεν έχουν σύνορα

Με βάση αυτό το σκεπτικό τα Κέντρα Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης, γνωστότερα των ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, της Φλώρινας και του Μοναστηρίου, αναπτύσσουν στενή συνεργασία σε όλους τους τομείς.
Σε αυτό το πλαίσιο εντασσόταν και η σημερινή επίσκεψη στη Φλώρινα της διοικήτριας και ομάδας εργαζομένων του Dneven Centαr Za Lica So Posebni Potrebi του Μοναστηρίου, καθώς και μελών του Δ.Σ. του συλλόγου γονέων ατόμων με αναπηρίες της πόλης τους.
Ένας από τους βασικούς στόχους της διασυνοριακής αυτής συνεργασίας είναι και η υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ΑΜΕΑ και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.
Στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Φλώρινας εξυπηρετούνται καθημερινά 80 άτομα, ενώ στο αντίστοιχο του Μοναστηρίου 40 άτομα. Η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τους γύρω από την αναπηρία, αποτελεί ίσως το σημαντικότερο κεφάλαιο αυτής της συνεργασίας.
Για το μέλλον, τα δύο Κέντρα προγραμματίζουν κοινές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, ενώ θα συνεχίσουν τις επισκέψεις και την ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας.

1 σχόλιο:

  1. mprabo ston proedro tou kekykamea pou apo tote pou anelabe exei kanei polla pragmata kai makari na exei oreksh kai thn sthriksh fysika gia akoma perissotera.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.