Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Π. Αναστασιάδης: «Θέλουμε να διδασκόμαστε τη μητρική μας μακεδονική γλώσσα»

(Επιστολή του Πρόεδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μελίτης Δήμου Φλώρινας που στάλθηκε προς όλους τους αρμόδιους στις 26 Μαρτίου 2013)

Αγαπητέ κ. Δήμαρχε / Περιφερειάρχη / Υπουργέ
Όπως γνωρίζετε, διανύουμε μια περίοδο ιδιαίτερα δύσκολη για την Ελλάδα. Αφενός η οικονομική κρίση και αφετέρου τα διαρκώς διογκούμενα κοινωνικά προβλήματα έχουν δημιουργήσει πολλές επιπρόσθετες δυσκολίες στην καθημερινότητα όλων μας.
Ειδικά σε περιοχές σαν τη δική μας που ανέκαθεν τύγχανε της, όχι πάντοτε καλοπροαίρετης, «φροντίδας» του κράτους, οι πολίτες είναι αποκομμένοι από τα πάντα. Η ανεργία καλπάζει ενώ ταυτόχρονα η εμφάνιση θλιβερών φαινομένων όπως η Χρυσή Αυγή, κάνει όλους εμάς που είμαστε φορείς μιας ιδιαίτερης γλωσσικής και πολιτιστικής ταυτότητας να νιώθουμε ότι η Ελλάδα επιστρέφει ολοταχώς στο παρελθόν, ένα παρελθόν γεμάτο εξορίες, ρετσινόλαδο, απαγορεύσεις και φόβο.
Ευτυχώς για μας όμως, οι καιροί έχουν αλλάξει. Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτής της μεγάλης οικογένειας των λαών, η οποία έχει θεσπίσει αυστηρούς κανόνες για την προστασία των πολιτών της που -όπως κι εμείς- επιθυμούν να διαφυλάξουν αυτά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους. Συγκεκριμένα, το Άρθρο 21 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ε.Ε. αναφέρει ότι τα κράτη-μέλη είναι υποχρεωμένα να προστατεύουν την γλωσσική διαφορετικότητα ενώ παράλληλα τονίζει ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε διάκριση σε βάρος τους που βασίζεται σε αυτή ακριβώς τη διαφορετικότητα. Επιπρόσθετα, ένα πολύ σημαντικό επίσημο όργανο της Ε.Ε., η Επιτροπή των Περιφερειών, πρότεινε ήδη από το 2008 στα κράτη – μέλη την προστασία και χρήση των μειονοτικών γλωσσών που ομιλούνται στην επικράτειά τους, ακόμα κι αν αυτές δεν αναγνωρίζονται επίσημα.
Επιτρέψτε μου ακόμα να σας θυμίσω ότι η χώρα μας έχει υπογράψει αλλά δυστυχώς όχι και επικυρώσει την Σύμβαση-Πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης αναφορικά με τις περιφερειακές και μειονοτικές γλώσσες. Μεταξύ άλλων, η Σύμβαση προβλέπει την αναγνώριση των γλωσσών αυτών ως έκφραση πολιτιστικού πλούτου, τον σεβασμό της γεωγραφικής περιοχής όπου μια τέτοια γλώσσα ομιλείται και -κυρίως- την διευκόλυνση και ενθάρρυνση χρήσης της σε γραπτή και προφορική μορφή, τόσο στη δημόσια όσο και στην ιδιωτική ζωή.
Με βάση όλα τα παραπάνω ήρθε νομίζω ο καιρός να αποδείξουμε όλοι μας ότι η Ελλάδα δικαίως θεωρείται μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών της, ανεξαρτήτως εθνικής και γλωσσικής καταγωγής. Ως πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μελίτης, έχω γίνει αποδέκτης εκατοντάδων αιτημάτων από δημότες του τέως Δήμου Μελίτης και όχι μόνο, οι οποίοι μου ζητούν την απενοχοποίηση της μητρικής τους μακεδονικής γλώσσας και την ανεμπόδιστη χρήση της σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής.
Ζητώ συνεπώς από μέρους σας:
1) Η Μακεδόνικη γλώσσα να διδάσκεται σε όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα – σχολεία της Μελίτης/Овчарани (δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο) και να αναγνωρίζεται επίσημα και
2) να αντικατασταθούν όλες οι σημερινές τοπογραφικές πινακίδες καθώς και οι επιγραφικές σημάνσεις (ταμπέλες) όλων των δημοσίων κτιρίων εντός του δημοτικού διαμερίσματος, οι οποίες θα φέρουν την αναγραφή και στην ελληνική και στη μακεδόνικη γλώσσα.

Θεωρώ ότι μια τέτοια κίνηση θα έχει μόνο οφέλη, τόσο για τους πολίτες του Δήμου μου όσο και για τη χώρα γενικότερα. Από τη μία πλευρά, θα δείξει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ακόμα και σε περιόδους κρίσης όπου η δημοκρατία δοκιμάζεται, η Ελλάδα δεν υποκύπτει στις πιέσεις των νοσταλγών του ναζισμού-φασισμού και κοιτά μπροστά. Από την άλλη, θα δημιουργήσει τις συνθήκες που θα επιτρέψουν σε όλους όσοι ομιλούν τη μακεδονική γλώσσα να νιώσουν ότι είναι στην πράξη και όχι στα λόγια ισότιμοι πολίτες ενός ευνομούμενου κράτους.
Με δεδομένη, τέλος, την σημερινή πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, η ανάδειξη του Δήμου Φλώρινας ως του πρώτου δήμου στην Ελλάδα που ενθαρρύνει επίσημα την γλωσσική διαφορετικότητα, θα μπορούσε με την κατάλληλη προβολή να αποτελέσει ένα εξαιρετικό εργαλείο οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή, προσελκύοντας πολλαπλά μεγαλύτερους αριθμούς επισκεπτών από την χώρα μας και το εξωτερικό, στα πρότυπα περιοχών της Ε.Ε. όπως το Νότιο Τιρόλο, η Ίστρια και η Τρανσυλβανία.
Ευελπιστώ στην θετική σας ανταπόκριση, ώστε να αποκαταστήσουμε μαζί μια ιστορική , κοινωνική αλλά και οικονομική αδικία εναντίον νομοταγών Ελλήνων πολιτών που διαρκεί δυστυχώς πολλές δεκαετίες.

Με τιμή,
Παναγιώτης Αναστασιάδης
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Μελίτης Δήμου Φλώρινας.

Πηγή: novazora.gr

131 σχόλια:

  1. ΆΛΛΗ ΜΙΑ Εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. στη Μελίτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ποσο βλακας και αξιος της μοιρας εισαι? καλα σε @@@ ο σαμαρας φιλε μου?

      α και ο Παναγιώτης Αναστασιάδης με το ΠΑΣΟΚ βγηκε και ειναι συνιστοσα την ΔΝ και παμε καλα....

      Διαγραφή
    2. NAI RE UFO O SYRIZA SOY FTAI...UFO E UFO

      Διαγραφή
    3. re ufo tis aristeras ..nai ola ta ufo tis mousioy poy ton kanate ..proedro sto meliti kai tora to pezete siriza parthenes...toso ufo iste me ton GERMANidi poy den to kribete alloste....toso ufo san tin sinistosa toy theothoridi ....oso kai na kribeste eseis ton kanate proedro....ton azlakob

      Διαγραφή
    4. ΣΑΝ ΧΟΤΖΑΣ-ΙΜΑΜΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΑΡΙΚΙ ΜΟΙΑΖΕΙ Ο ΝΟVOMACEDONEC GOSPODIN ASLACOV ΑΠΟ ΤΟ Овчарани [προβατοτροφείο σε ελεύθερη μετάφραση ΑΠΟ ΤΟ Овча=πρόβατο και το рани=τρέφω-ταίζω
      (πιθανόν)]ή ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΑΣ ΜΕ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕ ΕΠΑΡΚΕΙΑ Ο ΑΙΤΩΝ ΤΙΣ ΝΟVOΤΑΜΠΕΛΕΣ!!ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ!ΑΛΛΟΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ!ΟΙ NOVOZORITES ΦΥΣΙΚΑ!
      ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΩΣ ΓΛΩΣΣΑ ΣΤΑ ΤΣΙΓΚΙΝΑ!ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΡΑΜΜΕΝΕΣ ΟΙ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ!ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ!ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΝΝΟΕΙ ΣΤΗ ΣΛΑΒΙΚΗ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΣ FYROM Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!
      ΕΧΕΙ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΑΥΤΗ Η ΓΛΩΣΣΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ NOVOZORITES ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ "ΟΝΟΜΑΤΙΣΟΥΝ"!ΓΙΑΤΙ? ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥΣ?ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΟΡΟ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ"!
      ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ!ΘΑΝΑΣΙΜΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΘΝΟΣ κλπ!
      ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΚΑΛΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ "ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ" ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ!
      Ο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΜΟΣ" ΤΟΥΣ ΟΜΩΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΤΥΠΟΙ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΩΝ ΑΥΤΩΝ ΤΥΦΛΩΝ "ΗΓΕΤΩΝ" ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΚΟΥΦΙΑ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ "ΦΥΛΗ" ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ!ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΣ!ΤΥΦΛΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤΙΑ!ΤΟΥΣ ΘΑΒΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΑΤΑΝΙΚΗ ΥΒΡΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ!
      ΜΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ!ΕΧΟΥΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟ ΟΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ!ΠΟΙΩΝ ΚΑΙ ΤΙΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?ΠΡΩΤΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΤΟΥΣ!ΠΡΩΤΟΙ!
      ΑΣ ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ ΠΡΩΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!
      ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ!
      ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΛΗΘΙΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΗΧΟ!ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΑΛΙ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ!ΑΡΚΕΤΑ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΕΙΔΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ!ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΑΡΝΗΘΗΚΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΤΕ!ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟ ΦΕΡΑΝ ΩΣ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ!ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΞΕΝΟ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΙΖΟΥΝ ΕΤΣΙ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥΣ!ΤΕΤΟΙΑ ΤΙΜΗ ΤΡΕΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!
      ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ!
      ΟΣΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΑΡΤΗΘΟΥΝ ΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΠΩΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΚ ΠΡΟΒΑΤΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΟΡΜΟΜΕΝΟΣ GOSPODIN ASLΑKOV ΑΝ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ ΛΕΣ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΕΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ KAI ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΤΕ ΧΤΙΖΕΙΣ ΜΙΝΑΡΕ ΓΙΑ ΚΑΜΠΑΝΑΡΙΟ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ!ΑΥΤΑ ΔΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!ΤΟ ΜΠΑΛΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑΣ ΘΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ!
      ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΕΡΑ!
      ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΡΕ -ΟΦΙΑ!

      Διαγραφή
  2. Αγαπητέ συντοπίτη,

    διαβάζοντας το άνω άρθρο μου γεννάτε μία απορία και συγκεκριμένα, όταν εννοείται "μακεδονική γλώσσα" σε ποιά ακριβώς γλώσσα αναφέρεστε; Εάν εννοείται την γλώσσα την οποία χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας οι Μακεδόνες, τότε μάλλον έχετε θέσει λάθος αίτημα, διότι ως γνωστόν, οι Μακεδόνες πρόγονοί μας ομιλούσαν την Ελληνική γλώσσα.
    Ως εκ τούτου αγαπητέ, θέτετε σε λάθος βάση το αίτημά σας. Θα μπορούσατε κάλλιστα να ενεργοποιηθείτε για την εκμάθηση της βουλγάρικης γλώσσας στην περιοχή σας, η οποία είναι και η ρίζα της σλάβικης διαλέκτου που χρησιμοποιείται για την επικοινωνία σας.
    Μήπως την "ιστορική αδικία", πρέπει να την ψάξετε στους δικούς σας κόλπους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμείς που καταγόμαστε από το Μοναστήρι, και οι οικογένιες μας διώχτηκαν κάποτε επειδή επιθυμούσαν να μιλούν και να διδάσκονται την Ελληνική γλώσσα, κατανοούμε το αίτημα του εν λόγω κυρίου. Όμως ποτέ δεν τέθηκε, με την ίδια ευαισθησία το αίτημα να ομιλείται και να διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα στο Μοναστήρι, να ανοίξουν οι Ελληνικές εκκλησίες και (φανταστείτε) να αναγράφονται και στα ελληνικά οι πινακίδες.
    Τι έχει να πει γι' αυτό ο κ. Αναστασιάδης και ο εκ Αχλάδας καταγόμενος πρωθυπουργός της FYROM;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. σιγα ρε 'προεδρε'μας πεταξες εκει ενα αρθρο και κατι εγινε.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ και σου απαγορευεται να μιλας εκ μερους ολου του χωριου.Αλλου τρως και πινεις και αλλου πας και το δινεις αυτο σου ταιριαζει αλλα τα παιρνεις και απο τις δυο πλευρες γι αυτο το μονο που ξερεις να κανεις ειναι προπαγανδα και λασπολογια ευελπιστω ομως τα κοροιδα που σε ακολουθουνε να ξυπνησουν καποτε γιατι ο μονος κερδισμενος εισαι εσυ χρηματικα μονο γιατι ηθικα αστο εισαι για κλαματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά, πολύ σωστά! Αν ήξεραν τα κορόιδα οι Φλωρινιώτες που τον υπερασπίζονται, τι χρήμα έχει βάλει στην τσέπη του από Σκοπιανούς (που μιλάνε βουλγάρικα) της Αυστραλίας για να κάνει προπαγάνδα, θα άλλαζαν αμέσως και θα γίνονταν γνήσιοι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (όχι Μακαντόντσκι).

      Διαγραφή
    2. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ 'γνησιοι μακεδονες' τσακαλια ειστε..έχετΕ απόλΥΤΟ ΔΙκιο..ΚΑΙ ΕΓω που τοΝ ΕΙΔα τις προάλλες με καρότσια τα κουΒΑΛΟΥΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ..ΤΟΝ ΜΠΑΓΑΣα..εχουν φουσκώσει οι ΤΣΕΠΕς ΤΟΥ..
      το μονο καλο ειναι οτι κοβει αποδειξεις για την προπαγανδα που κανει....δεν φοροδιαφευγει..

      Διαγραφή
  5. Τα σύνορα ανοιχτά και τα σκυλιά δεμένα...με το καλό και να μας γράφετε στην "μακεδονική" γλώσσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΥΤΥΧΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ @@@@ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ.
    ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΣΤΑ ΣΛΑΒΙΚΑ ΚΑΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΛΑΒΙΚΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ - ΕΔΩ ΖΟΥΝ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μόνο που τα Ελληνικά σχολεία στα μικρά χωριά φρόντισε ο Δ/ντης Εκπαίδευσης κ. Νώτας Π. να τα εξαφανίσει! Μήπως ήταν τελικά προμελετημένο ;
      Καιρός είναι να ξυπνάμε ορισμένη και να πάρουμε τον νόμο στα χέρια μας.

      Γιώργος.

      Διαγραφή
  7. Μαιρη,καθηγήτρια.3 Απριλίου 2013 στις 12:17 μ.μ.

    O anthropos zei se άλλο πλανήτη κ σε αλλά εποχή,κ όλοι τους μαζί!Τα παιδιά μας πρέπει να διδάσκονται καλά τις ξένες γλώσσες,όπως αγγλικα,γαλλικά,γερμανικά...στα σχολεία γιατί αυτές θα τους χρησημευσουν,όχι τα μακεδονικά!Το τι κάνει κ θέλει να μιλάει ο καθενας σπίτι του,αυτό είναι άλλο!Δεν είναι δυνατόν στα σημερινα μας χρόνια,κάποιος σαν αυτόν να επιβάλλει μια διάλεκτος,γιατί γλώσσα δεν είναι,στα σχολεία !Που ζούμε?!!Εκτός αυτού,οταν πατε εκεί στο fyrom,κανένας δεν θελει ελληνικα να σου μιλήσει ενώ ξέρουν καλα!!Κ αγγλικα ξέρουν αλλά σου μιλάνε τα δικά τους!Για όλα αυτά φταινε ατομα σαν αυτον τον Αναστασιάδη που όντος τρώνε καλα κ από παντού!Και τα χαζά πρόβατα ακολουθούν!Ντροπή σε όσοι ακολουθούν αυτον τον άνθρωπο!Και μην ονειρεύεστε,δεν πρόκειτε να διδαχτούν αυτά στα σχολεία...ειστε βαριά νυχτομενοι αν το πιστεύεται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όταν λέει Μακεδονική γλώσσα, για τα Αρχαία Ελληνικά λέει. Θέλει δηλαδή να διδάσκονται τα αρχαία και στο δημοτικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παρεπιπτόντως, οι Μακεδόνες της Αρχαιότητας, αυτοί απο τους οποίους καταγόταν ο Μέγας Αλέξανδρος, μιλούσαν τη Μακεδονική διάλεκτο. Μια διάλεκτο που είχε στοιχεία τής ελληνικής αλλά και άλλων διαλέκτων με ιδιωματισμούς. Δυστυχώς με το πέρασμα των χρόνων, έχει χαθεί... Η Ελληνική γλώσσα ομιλούνταν σε άλλες περιοχές... Η ιδιωματισμένη Σλαβική που "μακεδονικοποιήθηκε" χρησιμοποιήθηκε πολύ αργότερα, στα εδάφη που βρισκόταν η παλιά Μακεδονία (βλέπε: Πόλη - Κράτος)! Όσον αφορά το αίτημα του συγκεκριμένου ανθρώπου, τάσσομαι ΚΑΤΑ. Εδώ άλλες χώρες, υιοθετούν τα ελληνικά, καθώς θαυμάζουν τη γλώσσα μας κι εμείς θα τη στριμώξουμε με άλλες;;; Αμαρτία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευκαιρία μας έδωσε ο "μίστερ ΦΥΡΟΜ" να μαθαίνει την ιστορία της Μακεδονίας Και ο παραπλανημένος Φλωρινιώτης που μιλάει με 2000 λέξεις κατάλοιπα των Βουλγάρων που κάποτε επέβαλαν τη γλώσσα τους στους ελληνόφωνους Μακεδόνες.

      Διαγραφή
  10. Ντρέπομαι για λογαριασμό σας κ. Αναστασιαδη! Κάτι τύποι σαν κι εσας με κάνουν να ντρέπομαι να λέω ότι είμαι από τη Φλώρινα! Και μιας και αναφέρθηκε, για ποια γλώσσα μιλάτε;Τα "ντόπια" ένα Βουλγάρικο ιδίωμα είναι που με το πέρασμα των χρόνων έμεινε σε κάποιους και δεν έχει γραφή! Η γλώσσα που μιλάνε στη σημερινή ΠΓΔΜ είναι αυτό το ιδίωμα αλλά με τρομέρες αλλαγές και παρεμβάσεις που γίναν επί Τίτο έτσι ώστε να διώξει η Βουλγάρικη συνείδηση από πολλούς κατοίκους της περιοχής.Έτσι από το ιδίωνα γεννήθικε μια γλώσσα...εσείς τι θέλετε να μαθένετε;
    Και αφού μιλάτε το βουλγάρικο ιδίωμα γιάτι θέλετε τη δήθεν μακεδονική γλώσσα;; ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΤΕΙΤΕ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ ΤΩΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για να βγεις λιΓΟ ΑΠΟ ΤΟ σκοταδι που μαζι με αλλΟΥς/ες εχεις χωθει με τα μουτρα....παρε ΝΑ'ΧΕΙς
      πΡΩΤον:τΟ 1926 Εκδόθηκε απο το ελληνικο κρατος το ΑΒΕCEDAR το οποίο μπορείς να βρεΙΣ σημερα πολΥ ΕΥΚΟλα αρκεί να ΤΟ ΘΕΛΗΣΕις
      δΕΥΤΕρον:ΞΑΝΑΤΟΝΙΖΩ....ΤΟ 1926 εκδοθηκε....20 χρονΙΑ ΑΡΓΟτερα ΠΩΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙκη τη γλωΣΣΑ ο ΤΙτο??
      ΤΕΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ να μπλεκεται τη ΒΟΥλγαρια οταν ακουτε για ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ γλωσσα....εχετε φαει πολυ παραμυθι και δεν μπορειτε να χωνεψετε οτι ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΝΙΩΘΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ελληνες ΟΥΤΕ ΒΟυλγαροΙ....ελληνες πολιΤΕΣ ΑΛΛΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!!!!

      Διαγραφή
  11. άντε ρε αυτονομιστή , σε κάνανε και πρόεδρο , να πάς να μείνεις στα μπίτολα άμα δεν γουστάρεις εδώ , όχι που είστε βολεμένοι όλοι στο δημόσιο , ΔΕΗ κτλ παίρνετε λεφτά από το Ελληνικό κράτος και το παίζεται και μάγκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. κοιτα πρωτα εσυ να βαλεις Ελληνικες πινακιδες στα αμαξια σου και να πληρωνεις φορους και μετα να μιλας.
    γιατι πολυ σε εχουμε αφησει λασκα μου φαινεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εσυ μπορείς να δηλώσεις οτι είσαι και Κινέζος, δικαίωμα σου.. Αλλα για ψάξε και βρες σε τι γλώσσα είναι γραμμένες οι επιγραφές στην Ηράκλεια, εκει κοντά στο Μοναστήρι..

    Τα Μακεδονικά είναι με ελληνικούς χαρακτήρες γιατι απλα είναι ελληνική γλώσσα. Αυτα που αναφέρεις ειναι τα Σλαβικά που έχουν και το Κυριλικό αλφάβητο που υπάρχει απο το 850 μ.Χ και έπειτα.

    Αν τα "Μακεδονικά" που αναφέρεσαι είχαν σχεση με τα πραγματικά Μακεδονικά του Μ.Αλεξάνδρου απλά θα γράφονταν με ελληνικά γράμματα.

    Και τελειώνοντας, είναι σαν να λες οτι επειδη εσυ θέλεις να λέγεσαι Κινέζος και να μιλάς Σλαβικά, να μετονομάσουμε και τα Σλαβικά σε Κινέζικα.

    Απλο ε; Πως σου φαίνεται;

    Επειδη σε κάναν πρόεδρο οι συγχωριανοί σου δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να ανοίξεις και κανένα βιβλίο Ιστορίας, του Δημοτικού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ας πάει και στο Прилеп (αρχαία Πρίλαπος) να δει τις αρχαίες ελληνικές κολόνες διασπαρμένες στην πλατεία τους. Ας πάει και στην Αχρίδα που τώρα την λένε οι ανιστόρητοι Охрид να δει στην είσοδο του κάστρου του Βούλγαρου Σαμουήλ μάρμαρα με γράμματα ελληνικά που τα χρησιμοποίησε ο Σαμουήλ σαν στουρνάρια (το στουρνάρι) για να χτίσει το κάστρο του. Και η λίμνη δε λέγεται Лихнитид,αλλά Λυχνίτις < λύχνος (ανιστόρητοι βουλγαρόφωνοι)

      Διαγραφή
    2. Swsta ta les!!!!Einai kai alla tosa polla,alla otan o anthropos einai agramatos,ti na ton kaneis???!!!Re na tou xtypas to kefali sto tyxo aftos pali ta idia tha leei,giati etsi tou emathan alla kai gia oles aftes tis m@@@ plhrwnetai kala na tis pei apo tou aloous m@@@@@ pou zoun pera apo ton Okeano kai nomizoun oti akoma einai h Ellada opos thn afhsan...me ta gaidouria!!!!!!!

      Διαγραφή
  14. Μην τον παρεξηγείτε, ο άνθρωπος ή τελείως αμόρφωτος ιστορικά είναι ή είναι όργανο του Γκρούεφσκι, ας διαλέξει να πάρει κι ας αποφασίσουν τέλος πάντων αυτοί οι σλαβόφωνοι τι είναι, είναι Βούλγαροι όπως υποστήριζαν κάποτε και θέλαν την ένωση με τη 'μαμά' Βουλγαρία, είναι σλαβομακεδόνες και θέλουν την ένωση με την FYROM όπως φώναζαν τότε που χώρισε η Fyrom από την Γιουγκοσλαϋία, είναι σλαβόφωνοι ΄Ελληνες που θέλουν την αυτονομία τους ή είναι σλαβόφωνοι ΄Ελληνες που θέλουν να μείνουν υπό την σκέπη της Ελλάδας;; Aς αποφασίσουν τέλος πάντων και ας μην αλλάζουν γνώμη ανάλογα με τις καταστάσεις που επικρατούν σε κάθε ιστορική στιγμή !!! ΄Οσο για τις ταμπέλες σε κοινοτικά καταστήματα, ας πάει μια βόλτα ο κύριος αυτός στο μουσείο της Φλώρινας, που δεν του είναι και μακριά, για να δει σε τι γλώσσα γράφανε την Μακεδονορωμαϊκή εποχή !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΜΑΣΘΕ ΜΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
      ΑΓΑΠΑΜΕ ΡΟΜΑΝΤΙΚΑ ΤΗΝ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΜΑΣ
      ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ ΤΩΝ ΠΑΤΕΡΑΔΩΝ ΜΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΗ

      Διαγραφή
  15. ΣΤΟΥΣ 1400 ΠΕΡΙΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝΤΕΣ ΕΙΣ ΤΗΝ ΜΕΛΙΤΗ
    ΕΛΑΒΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ- ΜΟΥΣΙΟΥ 430 ΠΕΡΙΠΟΥ ΨΗΦΟΥΣ ΩΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΩΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΕΛΑΒΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 140 ΨΗΦΟΥΣ .... ΕΙΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ!!!
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ ΕΞ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥΣΙΟΥ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ρε εβραίε την έκανες τη χαζομάρα σου πάλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κυριε Αναστασιάδη ενα μεγαλο ευχαριστω
    BRAVO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ti les bre ...i makedonia einai elliki kai opoios to afvisvitei kala einai na fovatai otan kukloforei giati exoume ftasei sta oria mas tis ilithiotites sas!

      Διαγραφή
  18. ΑΝΤΕ ΡΕ ΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Αγαπητό νέα Φλώρινα αυτη την στιγμή πέζουμε το παιχνίδη του ακατανόμαστου
    ΓΙΑΤΙ?
    ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΛΕΞΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ?
    Α) ΔΙΟΤΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣΕ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΟΜΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΛΕΟΝΤΟΣ (Στις 26 Απριλίου 2013 οργανώνεται από την σκοπιανή "Ενωμένη Μακεδονική Διασπορά" UMD στην πόλη Μάρκαμ της Πολιτείας Οντάριο του Καναδά εκδήλωση συλλογής χρημάτων για την στήριξη του "Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού κινήματος της Έδεσσας" με τίτλο "Βραδιά της Έδεσσας" και είσοδο 60 δολλάρια! )
    ΕΞΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΓΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΕΔΕΥΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ...
    ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΖΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ

    Β) ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ΤΟΣΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΧΑΓΗΣ, ΜΑΓΗΣ, ΕΔΩ ,ΕΚΕΙ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ; ΔΙΚΑΩΜΑΤΩΝ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΑ ΔΙΚΑΩΜΑΤΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ, ΜΕ ΔΟΣΙΛΟΓΑ ΚΟΜΜΑΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ , ΠΑΡΑΤΗΡΗΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ,ΕΛΣΙΝΓΚΙ ΚΛΠ
    Ε!!!! ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
    ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΤΟΡΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ GALA ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΚΑΝΑ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΕΔΩ!!!
    ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑ Ι ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ
    Είναι καιρός πια, πιστεύω, να ξυπνήσουμε και να αντισταθούμε στα αμερικανοπροωθούμενα αυτά σχέδια και οι πολίτες να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Όσο για τους διάφορους πολιτικούς της περιοχής μας ας μη περιμένουμε να αντιδράσουν διότι όπως αποδείχθηκε πάμπολλες φορές μέχρι τώρα δεν πρόκειται να κάνουν το παραμικρό. Είναι ώρα να χάνουμε ψήφους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΠΑΝΗΛΘΕ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗΝ ΠΓΔΜ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ. ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ, ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΓΥΦΤΟΥΣ, ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΥΣ, ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ Κ.Λ.Π.. ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ. ΤΩΡΑ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΑΛΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΡΠΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΔΟΛΑΡΙΑ, ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΝ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΓΔΜ, ΑΛΛΑ ΤΩΝ ΑΜΜΕΤΑΝΟΗΤΩΝ ΗΛΙΘΙΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΟΥ ΞΕΝΙΤΕΥΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΟΙ
      ''ΕΒΡΑΙΟΙ''. ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΝΑΙ.
      ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΤΟΝ ΜΠΛΑΚ ΓΙΑ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΟΜΩΣ Η ΠΟΥΤ@Ν@ Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΟΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΕΞΟΔΑ.
      ΜΠΟΡΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΝΤΕ!!!(ΣΙΓΑ ΜΗ ΣΑΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΩ). ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ ....
      ΔΙΟΝΥΣΟΣ

      Διαγραφή
    2. ΕΙΣΑΣΤΕ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΖΟΥΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΡΥΦΟΥ ΣΧΟΛΙΟΥ

      Διαγραφή
  20. nea florina skopos toy einai na strepsei eksoterika vlemata pano toy kai ayth thn stigmh kanoyme to paixnidi toy.
    parakalo anarthse alla themata na mhn einai sta prota!!

    Mporeis na kaneis anadhnosieysh sxetikvn thematon apo tria poly kal istologia
    a)http://ethnologic.blogspot.gr/2013/03/blog-post_29.html
    b)http://history-of-macedonia.com/2008/11/27/skopianoi-tis-diasporas-ekdidoun-pistotikes-kartes-dekaexaktinos-ilios-vergina-megas-alexandros/
    c)http://www.echedoros-a.gr/2013/04/blog-post_1102.html

    eyxaristo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εξαφανίσθηκε απο τις παρελάσεις αλλα τα ελληνικά χρήματα και τους τίτλους ξέρει να τους απολαμβάνει.Εε κοροίδα ψηφοφόροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. -ΦΕΤΟΣ ΣΤΡΑΒΑ ΚΟΥΤΣΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ!ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΟΥΝΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ...........ΤΖΑΜΠΑ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ!ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ(0),,,,,,,,,,,,ΜΑ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΞΑΝΑ Ο ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ(ΚΑΛΟΣ) ΚΑΙ ΤΟΤΕ...........ΔΥΣΚΟΛΑ!!
    -ΑΡΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΑΣ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ,ΤΩΡΑ......ΤΩΡΑ......ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!!
    ΤΟ ΦΘΗΝΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ!!!!
    ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ:ΥΣΧΥΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ: Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ!!!!! ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΗ!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θλιβερο φαινομενο εισαι εσυ και οι ομοιοι σου ρε ΓΚΟΤΕ και οχι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.
    Ν α δουμε ομως μεχρι ποτε θα σας ανεχεται η ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ.
    ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. γιατι ασχολεισται με τετοια @@@,απορω.αυτοι εχουν την νοημοσυνη ντουβαριου.τους εταξαν εξουσια και χρημα κατι λαμογια και φτιαχτηκαν.νομιζει ο χωριατης οτι επιτελει εργο και οτι εχει πιασει τον παπα απο τα α@@@δια.η ανοχη μας εχει εξαντληθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αν θέλει ο κύριος και όποιος άλλος θέλει μπορεί να πάει να ζήσει στα Σκόπια και στην Βουλγαρία και να διδαχθεί το Πομάκικο ιδίωμα.Ακόμα και οι Πομάκοι της Θράκης οι νεότεροι δηλαδή δεν θέλουν να μάθουν και να διαιωνίσουν αυτό το Βουλγάρικο ιδίωμα γιατί για ιδίωμα πρόκυτε και όχι για γλώσσα.Μάλιστα πρόσφατα έδειξε ένα ντοκυμαντέρ στην τηλεώραση.Εδώ είναι Ελλάδα.Και όποιος δεν νιώθει Έλληνας να αλλάξει χώρα και εθνικότητα και να πάει να μάθει ότι γλώσσα θέλει εκεί.Εκτός αν θέλει να είναι μειωνότητα απλώς με Ελληνική ιθαγένεια και τότε και σχολεία θα γινουν για αυτούς και τα πάντα.Αλλά δεν θα μαθαίνουν Μακεδονικά αλλά Πομάκικα.Ο Μέγας Αλέξανδρος δεν μιλούσε και έγραφε Πομάκικα αλλά Ελληνικά.Όλοι το ξέρουμε αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. στο τοπικο συμβούλιο τι κάνουν οι αλλοι απλα διασκεδαζουν?Οι αντιδήμαρχοι που ειναι να απαντήσουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΜΕ 100 ΨΗΦΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙΣ.Η ΜΕΛΙΤΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μπραβο κύριε Αναστασιαδη και ασε τους χρυσαυγιτες να λένε ότι τους αρέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. anonime 4:34 fantazomai oti meneis ektos meliths,twra se ponese to xwrio pou megaloses;ypokrith.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. καλα ειστε σοβαροι σχολιαζετε το εμετικο δημοσιευμα αυτου του βουλγαρου....μα του δινετε αξια μεγαλη ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΕΠΕΣΑΜΕ,ΣΗΚΩΘΗΚΑΜΕ,ΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΟΔΗΓΟ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.
    ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ.
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ
    ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΙ ΕΘΝΙΚΟΙ ΜΑΚΕΔΩΝΕΣ
    ΜΠΡΑΒΟ ΜΠΡΑΒΟ
    ΚΥΡΙΕ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ


    (ΣΤΕΦΑΝ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΙΤΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΗΤΗ.

      Διαγραφή
    2. Εισαι αγραμματος φενεται εντελος ομως!!

      Διαγραφή
    3. είσαι τόσο σχετικός με την Μακεδονία ρε φίλε που το Μακεδόνες το γράφεις με Ω , έλεος δηλαδή......

      Διαγραφή
  32. ΤΟ ΣΔΟΕ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΟΨΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΣΤΥΛ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ. ΜΕ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΠΑΣΟΚ-ΚΟΥΒΕΛΗ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Καιρό είχες να κάνεις εμφάνιση Pande Black Εβραίε Ashlakov!! Τί έγινε; Τειλειώσαν μήπως οι δουλίτσες σου "μέσα" και ψιλοεκβιάζεις μπας και πάρεις κανένα κομμάτι εδώ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ ΡΕ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ'' ΓΛΩΣΣΑ?ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΟΥΣΕ Ο Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ??ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΟΠΩΣ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΕΩΣ ΠΟΛΥ ΑΠΟΜΩΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΣΑΡΟΥΝ ΦΙΚΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΞΩΤΕΣ ΚΟΡΔΕΛΕΣ.ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ:Η ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ,ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΛΑΒΙΚΗ.ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΛΕΣ ΟΤΙ ΟΝΟΜΑΖΕΤΕ ''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ'' ΠΡΟΣΒΑΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ,ΤΗΝ ΜΝΗΜΗ,ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βασικά δεν είναι καν γλώσσα!είναι ΙΔΙΩΜΑ! έχει μεγάλη διαφορά,κάθε τόπος έχει το δικό του και το καταλαβαίνω, όπως πχ τα αρβανίτικα!δεν εχουν τα ιδιώματα γραφή όπως δεν έχει γραφή και αυτό που ονομαζει ο εν λόγω κύριος μακεδονική γλώσσα!είναι όμως τόσο αγράμματος που ούτε την δική του "μητρική γλώσσα,τα μακεδονικά" δεν ξέρει γι αυτό και λέει όλα τα παραπάνω!δεν με ενοχλεί που τα μιλάνε,στο κάτω κάτω αυτά μιλούσαν οι πρόγονοί μας εδώ,με τόσες μίξεις λαών και πολιτισμών ανα τα χρόνια λογικό ειναι να εχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο ιδίωμα. αλλά όχι και να το ονομάζουμε γλώσσα και να θέλουμε να διδαχθεί και στα σχολεία!αυτό είναι εξωπραγματικό.

      Διαγραφή
    2. Βασικά δεν είναι κάν γλώσσα, τότε γιατί τους λέμε διγλωσους.

      Διαγραφή
    3. Γλωσσικόν Ιδίωμα είναι "γλωσσική παραλλαγή, που χρησιμοποιείται στην ομιλία μίας πληθυσμιακής ομάδος, η οποία ζεί κατά κανόνα σε μία μικρή και γεωγραφικώς ενοποιημένη περιοχή. Αυτή η γλωσσική παραλλαγή ανήκει σε μία δεδομένη βασική Γλώσσα. Το Γλωσσικό Ιδίωμα διατηρεί τα θεμελιώδη στοιχεία δομής τής Γλώσσας εις την οποίαν ανήκει, αλλά διαφέρει από αυτήν σε αρκετά επί μέρους χαρακτηριστικά διαφόρων επιπέδων τής Γλωσσικής δομής. Μία ομάδα παρομοίων ιδιωμάτων με δευτερεύουσες διαφορές μπορεί να συνενωθούν για τον σχηματισμόν μίας διαλέκτου" .
      Έτσι, οι διαφορές από την βασική Γλώσσα ή από άλλο Γλωσσικό Ιδίωμα μπορεί να αναφέρονται στο φωνητικό επίπεδο, στο επίπεδο μορφολογίας τής Γλώσσας, ή στο επίπεδο τού λεξιλογίου.

      Διαγραφή
    4. Αυτή η γλώσσα είναι Ιντερνάσιοναλ! Ακούω κάποιους ας πούμε να λένε: " Κε όδαμ να νοσοκομείοτο ι τρέμπαμ ντα ίμαμ ι ταυτοτήτατα" Άλλο: "Τάα σε αρμάσα άμα μπέσε μνόγκου δυστυχισάνα" "Κόκου γιε ποσοστώσειςτο οντ στρεματικάτα" Για κλάματα είναι.

      Διαγραφή
  35. ME TO ΠΟΥ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανωνυμος 8.32
      ¨"ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ"

      Αυτο ειναι απαραδεκτο προκλητικο και προσβλητικο ΠΡΩΣΕΧΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΡΩΣΕΧΕ

      Διαγραφή
  36. μερικα απλα ερωτηματα:
    ειναι ακομα μελος του συνδιασμου της Μουσιου και κατ' επεκταση του Πασοκ;
    γιατι παραμενει ακομα προεδρος του τοπικου Μελιτης (υπαρχουν πολλα παραπτωματα για την καταπτωση του απο το αξιωμα το οποίο βρωμιζει)
    οι υπολοιποι του τοπικου συμβουλιου τι κανουν; ποια η αντιδραση τους;
    τι κανει ο εργοδότης του; γιατι τον κραταει ακομα και τον πλωρωνει...εγω θα θεωρουσα μεγιστη ντροπη να ειναι εργαζομενος μου... θα τον ειχα διαολοστειλει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ποια είναι ρε κακόμοιρε Αναστασίαδη-παντελώς ανιστόρητε ανθρωπίσκε-η "μακεδονική γλώσσα";ΜΙΑ είναι η γλώσσα των προγόνων μας κι αυτή μιλάμε και σήμερα, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ..και αν δε σ'άρέσει τα σύνορα είναι ανοικτά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ (ΑΝθρωπίσκε) μαΛΛΟΝ εισαΙ ΣΥΝαγωνιστηΣ ΤΟΥ ΣΥΧΡΟΝου μακεδοΝΟΜΑΧΟΥ ΤΟΥ ΖΟΥΡΑΡΗ

      Διαγραφή
  38. Αχ κύριε Αναστασιαδη την πικρή αλήθεια λες και οι Κασιδιαριδες χοροπηδανε,νομίζουν πως είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλέξανδρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Κύλησε ο τέντζερης (ουρανιο τόξο) και βρήκε το καπάκι (χραυσαύγουλοι). Ο ένας με την βλακεία του τροφοδοτεί τον άλλο.

    Αναστασιάδη έχουμε πάρει χαμπάρι τον βρώμικο ρόλο σου.

    ντόπιοι ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τόπιε άλλαξε πλευρό όνειρα γλυκά και κοιμούσου...

      Διαγραφή
  40. ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΧΑΖΟΜΑΡΕΣ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΦΙΛΟΠΑΤΡΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ???
    ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΩΡΙΑ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΜΕ...
    Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΚΗ ΧΩΡΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΑ ΣΕΡΒΙΚΑ, ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΕΝ ΤΟΥ ΧΕΙ ΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ" ΑΛΛΑ ΙΔΙΩΜΑ???
    ΑΣ ΠΑΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΜΟΡΦΩΘΕΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ , ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΑΞΕΣΤΟΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Κριμα κ.Μουσιου.Αν δεν τον αποταξετε θα λεμε '' ΟΜΟΙΟΣ ΟΜΟΙΩ ΠΕΛΑΖΕΙ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Οι Βούλγαροι απόγονοι του Ντέλτσεφ που ζουν στήν πατρίδα μας ,έγιναν "εθνικά μακεδόνες"?? υπηρξε ποτέ τέτοιο έθνος πριν το ανακαλύψει ο βουλάρικος εθνικισμός τον 19ο αιώνα? ο ίδιος ο αρχικομιτατζής Ντέλτσεφ αυτοαποκαλείται Βούλγαρος το 1899 σε ενα γράμμα του προς τον Νίκολα Μαλισέφσκι Θα ήθελα να ρωτήσω η σκοπιανή γλώσσα μετά το 1944 είναι όμοια με το γλωσσικό ιδίωμα των εδώ απογόνων των κομιτατζήδων? πότε έκαναν αλφάβητο? το περίφημο αλφαβητάρι "αμπεσαντάρ" του 1924 τι αλφάβητο είχε? λατινική γιατί? και γιατί αυτό έγινε για την εκπαίδευση των Σλάβων μη Ελλήνων που ζούσαν στη Μακεδονία μετά από απαίτηση της Βουλγαρίας εάν οι αυτοί ήταν μη Βούλγαροι ? σε αυτά να απαντήσει ο Βούλγαρος άμα θέλει να μιλά την γλώσσα του ακόμα και να αλάξει το όνομα του σε Βουλγαρικό να το κάνει, αλλά δεν μπορεί να μας επιβάλει πως θα τον ονομάζουμε ούτε αν θα βάλουμε πινακίδες στους δρόμους . οι Μακεδόνες ούτε Σλάβοι ήταν ούτε Βούλγαροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. Εγώ ξέρω μονό πατριώτες όχι εθνικιστές η ιδεολογία της Χρυσής Αυγήσ δεν έχει σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό ούτε με τον πατριωτισμό των Έλληνων

      Διαγραφή
  43. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή (2002), ο συνολικός πληθυσμός της πΓΔΜ ήταν 2.022.547 άτομα των οποίων η εθνικότητα κατανέμεται ως εξής:
    Σλαβομακεδόνες - 1.297.981
    Αλβανοί - 509.083
    Τούρκοι - 77.959
    Ρομά - 53.879 - Σύμφωνα με το Κέντρο Αθιγγανικών Ερευνών στο Πανεπιστήμιο René Descartes, η κοινότητα των Ρομά ανέρχεται σε 220.000 - 260.000 άτομα.
    Σέρβοι - 35.939
    Βόσνιοι - 17.018
    Βλάχοι- 9.695
    Έλληνες - ανέρχονται σε 600
    Λοιποί - 20.993
    Με την παραπάνω στατιστική ανάλυση το κρατίδιο της FUROM έχει 1.297.981 κατοίκους από τους οποίους οι μισοί, δηλ. οι 6.500 θρησκευτικά ανήκουν στην Μακεδονική Ορθόδοξη Εκλησία, η οποία ΕΙΝΑΙ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ απο ΚΑΜΙΑ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ, το οποίο κρατεί φυλακισμένο τον κανονικό Αρχιεπισκόπο Οχρίδας και Μητροπολίτη Σκοπίων Ιωάννη, επειδή οι αρχές του κράτους αρνούνται την αναγνώριση της Αρχιεπισκοπής Οχρίδας, ως Αυτόνομης Ορθόδοξης Εκκλησίας, η οποία είναι σε πλήρη κοινωνία με όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες στον κόσμο.
    ΔΙΔΑΓΜΑ?? Λογικότερο θα ήταν να προσχωρήσει το κρατίδιο αυτό στην Ελλάδα γιατί οι Ελληνες των σκοπίων αποδεικνύεται ότι δν είναι μειονότητα αλλα ΠΛΕΙΟΝΟΤΗΤΑ!
    Αναφέρω επίσης τα παραπάνω για να θυμίσω οτι η Βουλγαρική εξαρχία κατά τον Β Βαλκανικό πόλεμο με ΣΑΤΑΝΙΚΟ τρόπο προσπάθησε και κατάφερε να εξοντώσει πολλούς ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΠΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΑΛΕΚΤΟ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΗΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΉ ΕΞΑΡΧΙΑ, και πέθαναν για την πίστη τους όπως ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΩΤΤΑΣ.
    Με όλα τα παραπάνω θέλω να πω ότι σημασία δεν έχει ποια γλώσσα μιλάς όταν νιώθεις και είσαι Ελληνας στην Ψυχή, στην Μελίτη λοιπόν κάποιοι κύκλοι εκμεταλλεύονται την τοπική διάλεκτο για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα και ελπίζω να μην τους περάσει. Οι Πόντιοι μιλούν Ποντιακά αλλά και ισχυρίζονται και είναι Ελληνες, το ίδιο και οι Βλάχοι. Εμεις όμως ντρεπόμαστε για την τοπική μας διάλεκτο επειδή συνάνθρωποι μας με σκοπιμότητες ισχυρίζονται πως αφού μιλάς ντόπια τότε είσαι Μακεδόνας σκοπιανής version και κατεπέκταση Βούλγαρος και όχι μονο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. toso ksereis toso mila file...lupamai gia olous esas tous ellines mexri to kokalo....kai rotao tora esena file...pos ginetai tora to ellhniko ethnos na einai anepafo dhladh oloi na einai ellines meta apo tosous polemous kai kyriarxies sthn ellada kai eidika t 400 xronia ton tourkon???

      Διαγραφή
    2. ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΟΙ "ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ 5:16 ΠΑΡΑΜΕΙΝΑΤΕ ΚΑΘΑΡΟΤΑΤΟΙ!
      ΑΣΧΕΤΕ Ε ΑΣΧΕΤΕ!!

      Διαγραφή
  44. Αν ο Μέγας Αλέξανδρος διάβαζε σήμερα την επιστολή σου θα σου απαντούσε στο δικό σου ιδίωμα και όχι στη δική του γλώσσα που - ούτως ή άλλως δεν κατανοείς - ως εξής: Όντι ντα σι έμπις τι η τφόιτο μάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Οι Δίγλωσσοι Έλληνες της Μακεδονίας δεν έχουν καμία εθνική σχέση με τους απογόνους των κομητατζήδων (σλαβομακεδόνες) . Οι σλαβόφωνοι πατριαρχικοί είχαν ήδη Ελληνική εθνική συνείδηση πολύ πριν την IMRO και το βουλγαρικό φιάσκο του ILINDEN 1903 και τελικά ήταν αυτοί που πλήρωσαν την νύφη μετά την εξέγερση από τον τουρκικό στρατό , Ο κύριος λόγος που ο Τίτο ανακάλυψε τους "μακεδόνες" στην Βαρδαρία μπανοβίνα το 1945 ήταν γιατί υπολόγιζε ότι ο σλαβόφωνος πληθυσμός της ελληνικής μακεδονίας εντόπιοι Έλληνες και βούλγαροι σλαβομακεδόνες θα ενώνωνταν μαζί του στα πλαίσια νίκης των κομμουνιστών στην Ελλάδα. Οι εντόπιοι ή δίγλωσσοι, πολέμησαν ηρωικά στον μακεδονικό αγώνα .η τοπική τους διάλεκτος και ο πολιτισμός τους είναι μέρος της νεώτερης Ελληνικής παράδοσης μαζί με τους βλάχους Αρβανήτες κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. ΛΟΙΠΟΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΕΣ .....ΕΚΑΝΑ ΔΥΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΙΔΑ!.....ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΒΟΥΛΓΑΡΟ!...ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΟΣ ΑΛΛΑ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΠΟΤΕ!
    ΑΚΟ RAZBRA ...RAZBRA AKO NE ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΣΤΗ ΜΕΛΙΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 150 ΑΤΟΜΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ. ΕΞΩ ΓΥΦΤΟΣΚΟΠΙΑΝΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΝ 2.02
      ΕΙΣΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙΣ
      ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ
      ΠΟΛΛΑ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΙΔΟΥΣ ΣΟΥ

      Διαγραφή
  48. Μ αρέσει που κάποιοι το φιλοσοφούν κιόλας ....και γράφουν γράφουν ...ο Ρίστες Βοσκόπουλος κυκλοφορεί σήμερα στη Φλώρινα ...κι ας χρωστάει στο Ελληνικό Δημόσιο ...και κανένας δεν τολμάει να τον συλλάβει...περιμένωαπάντηση Δημάρχου και ξαδέρφου πρώην αντιδημάρχου ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Επειδή υπάρχουν κάτι ανθρωπάκια σαν και αυτόν ψήφισα και θα ξαναψηφίσω ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. ΒΡΕ ΠΟΥ ΕΝΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΑΝΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ANONIMOS 9.01 AS MAS APANTISI O ....BOSKOPOULO GIANIS KAI I OLGA MUSIO POY EKANE TON ASLAKOB .."PROEDRO"

      Διαγραφή
  51. Για όλους τους "γενναίους" που σχολιάζουν "ανώνυμα" ενα απόσπασμα που μου θύμισε πρόσφατα ένας φίλος:

    "Για να είναι αναγνωρίσιμος και επίφοβος ο εχθρός, πρέπει να βρίσκεται στο σπίτι μας ή στο κατώφλι του σπιτιού μας. Να, λοιπόν γιατί οι Εβραίοι. Μας τους έδωσε η Θεία Πρόνοια, ας τους χρησιμοποιήσουμε, που να πάρει, κι ας προσευχόμαστε να υπάρχει πάντα ένας Εβραίος για να τον μισούμε ή να τον φοβόμαστε. Κάποιος είπε ότι ο πατριωτισμός είναι το έσχατο καταφύγιο των απατεώνων: όποιος δεν έχει ηθικές αρχές τυλίγεται συνήθως με μια σημαία και όλοι οι μπάσταρδοι επικαλούνται την καθαρότητα της φυλής τους. Η εθνική ταυτότητα είναι το τελευταίο καταφύγιο των άκληρων. Η αίσθηση της ταυτότητας βασίζεται στο μίσος, στο μίσος γι’αυτόν που δεν είναι ίδιος. Θα πρέπει να καλλιεργήσουμε το μίσος σαν πολιτικό πάθος. Ο εχθρός είναι ο φίλος των λαών. Χρειάζεται πάντα να μισούμε κάποιον για να νιώθουμε δικαιωμένοι μές στην δυστυχία μας. Το μίσος είναι το πραγματικό αρχέγονο πάθος. Και η αγάπη είναι μια ανώμαλη κατάσταση. Γι’αυτό και σκοτώθηκε ο Χριστός: μιλούσε ενάντια στη φύση. Δεν αγαπούμε κάποιον για όλη μας τη ζωή, αυτή η ανέφικτη ελπίδα γεννάει τη μοιχεία, τη μητροκτονία, την προδοσία του φίλου…Αντίθετα μπορούμε να μισούμε κάποιον για όλη μας τη ζωή. Αρκεί να βρίσκεται πάντα εκεί για ν’αναζωπυρώνει το μίσος μας. Το μίσος ζεσταίνει την καρδιά."

    Ουμπέρτο Έκο, Το κοιμητήριο της Πράγας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. DIMIS PAPADIMIS KAI META XIPNISES GIMNOS KAI KERATOMENOS STIN...MPANIERA.!

      Διαγραφή
    2. DIMIS PAPADIMIS SE PIA SINISTOSA TOY SYRIZA KANEIS TSAF TSUF SAN...TRENAKI?

      Διαγραφή
    3. πππππππππππππςςςςςςςςςς τι ειπες τώρα????
      ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΥΠΟΜΕΝΟΥΜΕ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΠΕΡΙΤΡΙΓΥΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ, ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΚΡΥΦΟΙ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΟΙ ΕΧΘΡΟΙ, ΜΕ ΤΟΣΑ ΦΙΔΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΖΩΣΕΙ, ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ??
      ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΟΓΟΚΛΟΠΗ ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ? ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΕΣ Ο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΣΤΕ ΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΩΝ ΤΟΥ Ο.Τ.? ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ.

      Διαγραφή
    4. Από πότε η παράθεση ενός αποσπάσματος Βιβλίου είναι λογοκλοπή?

      Σύμφωνα λοιπόν με το πνεύμα του συγγραφέα, ο Αναστασιάδης είναι το προιόν που χρειάζεσαι να αισθάνεσαι εσύ καλύτερα και εσύ(γιατί ανώνυμα?) είσαι το προίον που κάνει τον Αναστασιάδη να νιώθει καλύτερα.

      Εν τω μεταξύ οι ίδιοι οι "δικοί σας" πολιτικοί/πολιτικάντηδες, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες σας πίνουν κυριολεκτικά το αίμα σαν βρυκόλακες, διαχωρίζοντάς σας σε άσπρα και μαύρα πρόβατα.

      Η ουσία είναι οτι όσους καυγάδες και να κάνετε για το διαφορετικό σας "χρώμα", πρόβατα είστε και θα συνεχίσουν να σας πίνουν το αίμα με ακόμη μεγαλύτερη ευκολία.

      Διαγραφή
    5. Αρλουμπολογίας το ανάγνωσμα πρόσχωμεν της αριστερόστροφης παραφιλολογίας και του μηδενισμού έχεις γνώσεις ιστορίας τι είναι αυτοί οι άνθρωποι πού γίνεσαι απολογητής του?

      Διαγραφή
  52. ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Π.Γ.Δ.Μ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ Κ.Τ.Λ. ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ. ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΜΥΓΑ ΚΑΙ ΜΥΓΙΑΖΕΣΤΕ. ΦΟΒΑΣΤΕ ΜΗΠΩΣ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΣΛΑΒΟΥΣ. Ο κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΕΤΣΙ!!ΕΝ ΤΕΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΤΙΩΝ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ "ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΥΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ Κ.Τ.Λ. Φίλτατε μήπως η πηγή που αντλείς την γνώσης σου στην αρχαία ιστορία είναι τα σχολικά βιβλία των Σκοπιανών??Διότι δεν γνωρίζω από την διεθνή βιβλιογραφία να γίνεται πουθενά λόγος για εθνοτική διαφορά μεταξύ Αθηναίων, Μακεδόνων η Σπαρτιατών όλοι αυτοί ήταν φυλές του αρχαίου Ελληνικού κόσμου με κοινή γλώσσα θρησκεία ,πολιτισμό Οι δε βασιλιάδες της Μακεδονίας αυτοαποκαλούνται απόγονοι του Ηρακλή από το γένος των Τημενιδών του Άργους!και είχαν σαν καύχημα την Ελληνική τους καταγωγή " Ἕλλην καλῶ εἰμί τό γένος τό ἀρχαῖον καί οὐκ ἄν ἐθέλοιμι δούλην ὁρᾶν τήν Ἑλλάδα ἀντί ἐλευ­θέρης (Έλληνας είμαι κι εγώ στην καταγωγή από παλιά και δεν....ΚΤΛ ΚΤΛ) ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Α' 479πχ ΗΡΟΔΟΤΟΣ!!! Άλλο μάλλον θέλεις να πεις άλλα δεν το έχεις εμπεδώσει ακόμα ! ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Η ΠAΡΘΕΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΑΛΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΦΊΝΕΙ Η ΧΑΡΑ !!

      Διαγραφή
  53. Ντροπη σε αυτον τον Ανασταπιαδη που το ειπε εδω ζουν μονο ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΑΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΙΤΑΝ ΜΕ ΜΙΣΟ ΜΑΤΙ ΟΤΑΝ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΚΑΙ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝ ΟΙ ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΜΑΣ...ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ ΚΤΛ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΣ...ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΜΕΝΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΑΛΛΟΙ...ΤΗΝ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΑΝΕ ΤΟ ΣΚΕΦΤΗΚΑΤΕ,Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΜΕΙΣ...ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΒΛΑΚΕΙΕΣ...ΧΡΗΣΤΟΣ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε παιδιά τι τα γίνει?
      τόσοι!! πατριώτες?

      απλά αναρωτιέμαι !! χα χα!!!!!!!!!!!

      καλά είναι να αναζητήσουν το γενεολογικο τούς δεντρό, όλοι αυτοί που έχουν ερθη σε αυτόν τον τόπο,

      να βρούνε τις ρίζες τους ε? και μετά βλέπουμε !


      Διαγραφή
    2. ΕΡ 6.42 ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝ? ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΚΟΥΝΤΑΚΙΝΤΕ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ ?

      Διαγραφή
  55. Τα σχολεια και η ελληνικη εκπαιδευση ειναι ιερο και σπουδαιο θεμα και πρεπει να τα αφησετε ησυχα κυριε.
    Αυτο μας ελειπε τωρα...Ναι μεν ο καθενας εχει το δικαιωμα της γνωμης του αλλα η ελευθερια του καθενος τελειωνει εκει που αρχιζει η ελευθερια του αλλου. Πρεπει καποια στιγμη το οργανωμενο κρατος (και οχι με πρακτικες πεζοδρομιου) να βαλει τα πραγματα στη θεση τους.

    Παντως δε μπορω να μην το προσεξω. Επαγγελματικου επιπεδου η επικλιση στην (καλη αυτη τη φορα) ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. γιαΤΙ ΠΟΙα ελευθεΡΙΑ ή δικαιΩΜΑ σοΥ ΣΤΕΡΕΙ Ο ΑΛΛΟς ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚεται τη ΜΗΤΡΙΚη του γλωσσα??ΕΔω καΙ ΤΟΣα χροΝΙΑ τΟ 'ΟΡΓΑΝωμενο (ΠΑΡΑ)κρατΟΣ' ΜΙΑ ΧΑρα κανεΙ ΤΙς 'ΕΠΕΜΒασεις' του στΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ....ΤΗΝ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ ΜΕΙΟΝΟτητα με το συστηματικο διωγμο και τα βασανηστηρια....δεν ξερω για εσενα παντως οι παππουδες και οι γιαγιαδες μου τα εζησαν αυτα..

      Διαγραφή
  56. RE PAIDIA TOSI FASARIA GIA TO TIPOTA?

    SE OPOION DEN ARESEI, KALA EINAI NA ALAXI TOPO KATOIKIAS,
    A? KAI AN DEN EXEI PEROUSIAKA STOIXEIA , SXETIKA ME TIN OPOIA PERIOUSIA MPORI NA EXEI, KAI EPIDI OLA TA STOIXEIA ( TAPIA UPOTIKOFILAKIO) NA PAEI NA PARI TA STOIXEIA, APO MIA POLI POU EINAI DIPLA APO TIN FLORINA KAI LEGETE MPITOLA, GIA NA MIN XEXNIOMASTE, KAI PIGAINOUME MONO GIA PSONIA KAI VOLTA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. to elliniKO ΚΡΑΤΟς ΑΠΟΦΕΥΓΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ την μακεδονικη μειονοτητα και μαζι της την γλωσσα που μιλιοταν και μιλιεται ακομα,γιατι μαζι με αυτο θα πρεπει να αναγωρισει και την πολιτικη που εφαρμοζε τοσα χρονια και εφαρμοζει στους ΕΘΝΙκα ΜακεΔΟΝΕς....και αυτο δεν το συμφερει καθολου....γι'αυτο συνεχιζει την ωραια του παραπληροφοριση και τη διατηρηση/εξαπλωση του εθνικιζμου ( με χρυσα αλλά και κανονικα αυγα) και ολα βαινουν στην αναπτυξη με (αμεσο)δημοκρατικες μεθοδους....διοτι οπως εχετε ΜΑΘΕΙ ΑΠ'ΤΟ ΣκΟΛΕΙΟ 'εμεις γεννησαμε τη δημοκρατια και εμεις δωσαμε τα φωτα του πολιτισμου στον κοσμο ολο'....η εκμαθιση της μακεδονικης γλωσσας ΕΙΝΑΙ δικαιωμα μας και γι'αυτο την διεκδικουμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανείς δεν σου απαγορεύει να μιλάς η να μάθεις την μητρική σου γλώσσα δηλαδή το σλαβικό σου ιδίωμα η ακόμα να αλλάξεις το ονοματάκι σου σε ότι θέλεις βουλγαρικό (ov)η σερβικό (vic) η σκοπιανό (ski) ή ακόμα αν θέλεις να κρεμάσεις και μια ταμπέλα στο σπίτι σου και ναι να λες είμαι Βούλγαρος η Σκοπιανός και όχι Έλληνας κτλ Αυτό όμως ΠΟΥ ΔΕΜ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΠΕΝΑΝΤΙ ΣΟΥ είναι να βαπτίζεσαι ως Μακεδόνας και να ονομάζεις το σλαβικό (ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΌ) ιδίωμα σου ως "μακεδονική γλώσσα" αυτό είναι ύβρεις στην ιστορία των Ελλήνων και στον πολιτισμό μας είναι μια κλοπή του ονόματος των αρχαίων μακεδόνων στη οποία ποτέ δεν θα συναινέσουμε , Επίσης δεν μπορείς να έχεις απαίτηση να αναγνωρίσουμε τους απογόνους των Βουλγαρό-κομιτατζήδων που δεν ακολούθησαν πισω στην Βουλγαρία τον υποχωρούντα βουλγαρικό στρατό το 1913 ως μειονότητα σήμερα .Ξέρεις φίλε μου διάσπαρτος πληθυσμός συνόρων μεταξύ γειτονικών κρατών είναι παντού στη Ευρώπη κανείς όμως δεν αναγνωρίζει μειονότητα .Μήπως στο Μοναστήρι(Βίτολα) δεν υπάρχουν Βλάχοι ΕΛΛΗΝΕΣ? γιατί οι Σκοπιανοί αδελφοί σας, δεν τους αναγνωρίζουν? Ας τους αναγνωρίσουν σαν Έλληνες μοναστηρίωτες να σας αναγνωρίσουμε και εμείς ως Σκοπιανούς Σλάβους (ίσως μελλοντικά να κάνουμε εθελοντική ανταλλαγή πληθυσμών όπως το 1925 χαχαχα) Να Ησυχάσουν τα Βαλκάνια από τους εθνικισμούς!!εκτός και έχετε κατά νου άλλες επιλογές......Απόσχιση, αυτονομία ή πόλεμο !! Συνεπώς όσο γρηγορότερα το καταλάβετε ότι όσα γράφεις είναι ΑΔΙΕΞΟΔΑ τόσο πιο καλά θα συμβιώσετε μαζί μας σαν ισότιμοι πολίτες εσείς οι 4-5000 Σλαβομακεδόνες ή σκέτο ΒΟΎΛΓΑΡΟΙ οπως σας λέγαμε πάντοτε . Εμείς πάντως σαν Έλληνες θέλουμε να ζήσουμε μαζί σας ειρηνικά !!Εσείς?

      Διαγραφή
  58. poios ΜΙΛΗσε για αυτονομια και πολεμους ρε 'πατριωτη'??ΚΑΙ ΒΕΒΑΙα θελουμε ειρηΝΗ..ΑΛΛΑ και ελευθεριες και δικαωματα....μην πΕΦΤΕΙς ΣΤΗΝ ΗΛΙΘια ΠΑΓΙδα-απαντηΣΗ:ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑς ΠΑΡΕΑΤΕ ΤΗΝ ΜΑκεδΟΝΙΑ..
    γΙΑ την εθελοντικΗ ΑΝΤΑλλαγη των πληθυσμων που ανεφερες οφειλω να σε ενημερωσω οτι δεν ηταν καθολου εθελοντικη..ποιΟΣ θελει στα καλα καθουμενα να ξεσπιτωθει μου λες??εφεραν τους ποντιους και εθνικοφρονες αποστρατους χωροφυλακες 'με υγιη εθνικη συνειδηση' και εδιωχναν τους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ (και οχι βουλγαρους οπως σας αρεσει να μας αποκαλλειτε-εγραψα και εχθες τους λογους)
    ο ιδιος ο Μητσοτακης ειπε χαρακτηριστικα το 1982 :είδαμε και πάθαμε να απαλλαγούμε απ'αυτούς,δε θα τους ξαναφέρουμε πίσω..για τον νομο περι επιστροφης ελληνων το γενος
    και γιατι ελληνων το γενος??μηπως υπηρχαν και αλλοι,'πατριωτη'??με ΑΝΑδρομΗ ΣΤΟ ΠΑΡεΛΘον και στην ιστορια την ελληνικη μπορεις να συνειδητοποιήσεις οτι η ιστορια που θελεις να διασωσεις μαζι με αλλους 'πατριωτες' ειναι βουτηγμενη στα ψεματα την λασπη και τη νοθεια....ωστόσο δεν ειναι ποτε αργα να βγαλετε τις παρωπίδες και να δείτε τις αλήθειες που συνεβησαν και οχι ΌΤΙ σας σερβΙΡΟΥΝ ΟΙ (ΠΑΡΑ)κρατικοι φορεις....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα Έχεις μπερδέψει "σύντροφε" πέραν του αστεϊσμού περί ανταλλαγής πληθυσμών σλάβομακεδόνων της Ελλαδος με Βλάχους Έλληνες από τα Σκόπια που έγραψα για να γελάσουμε λίγο,παραλληλιζοντας ατειευόμενος μια υποθετική ανταλλαγή μεταξύ σλαβων και Ελλήνων σήμερα, η πραγματική ανταλλαγή της συνθήκης του ΝΕΙΓΥ μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας το 1919 έγινε με την υπογραφή του Ε.Βενιζέλου σε εθελοντική βάση και σε αυτήν αναφερόμουν ,γιαυτό και εσύ σήμερα βρίσκεσαι στη Ελλάδα και οχι στην Βουλγαρία χάριν στον εθνάρχη Ε.Βενιζέλο το ότι το αγνοείς είναι δικό σου θέμα .Εσύ μάλλον αναφέρεσαι στην υποχρεωτική ανταλλαγή μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδος το 1922 τα έχεις μπερδέψεις λίγο εκτός και θέλεις να πας στην ΤΟΥΡΚΊΑ??χαχαχα !!!!Ο Μητσοτάκης ορθά το είπε λοιπόν,για την επιστροφή και την αμνηστία μόνον σε όσους είναι Έλληνες το γένος και Όχι στους σλαβομακεδόνες του ΣΝΟΦ που αφού πρώτα συντάχτηκαν με την βουλγαρική οργάνωση των ΝΑΖΙ "ΟΧΡΑΝΑ" και τον περίφημο Αντον ΚΆΛΤΣΕΦ γεννημένο κοντά στην ΕΔΕΣΣΑ εάν θυμάμε καλά , με σκοπο την αυτονομία ή την ένωση με την Βουλγαρία ,στην συνέχεια άλλαξαν στρατόπεδο και Έγιναν μαχητές του ΚΚΕ προσδοκώντας αυτονομία η απόσχιση της Μακεδονίας μετά την νίκη όπως παπαγάλιζαν τότε αυτοί και ο Ζαχαριάδης , Αυτά "σύντροφε" προκύπτουν από το συνέδριο το ΚΚΕ στον Γράμμο το 1949. Αυτή είναι η ιστορία σ'αρέσει δεν σ'αρέσει ,και κάτι τελευταίο Βούλγαρους δεν σας λέμε τώρα ξαφνικά αλλά πάντοτε, δες τις εφημερίδες του 1900 μέχρι και τα σημερινά κείμενα, που αναφέρονται σε εσάς

      Διαγραφή
    2. Υποκλινομαι Α.ΒΑΡΔΑ

      Διαγραφή
    3. Τα βιβλια που ισως διαβασατε μεχρι στιγμης
      ειναι παρομοια με αυτα που διαβασα και εγω και εκατομμυρια αλλοι.δυστυχεις φορεις,της νεοελληνικης παιδειας και δεν αποτελουν παρα
      εξοφθαλμη διαστρεβλωση των γεγονοτων
      και παραφυση βιασμο της κοινη λογικης.

      Διαγραφή
  59. πω ρε 'παΤΡΙΩΤη' ΜΕ ΔΙΚΑΙωνεις τωΡΑ..ΑΝΑμενοΜΕΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛια σου..περΙΜΕΝα ΤΕΤΟΙα απαΝΤΗΣΗ....ΠΕΡιμεΝΑ νΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥθεις να με αποκαλΕΙς ΒΟΥΛΓαρο(πως ειναι να μιλας με χρυσαυγιτη και να μην βγαζεις ακρη για ενα τετοιο θεμα??ή πιο απλο παραδειγμα:πως ειναι να σπρΩΧΝΕΙς ενα ντουβαρι??)το οτι δεν προκειται να σου αλλαξω γνωμη ειναι δεδομενο γιατι εχει ριζωσει μεσα σου ενα συνοΛΟ ΙΔεων εθνιΚΙΣΤΙΚων ΚαΙ οι γνωσεις που εχεις μαλλον προερχονται απο μεγαλους 'ΠΑΤΡΙΩτες' που πουλανε βιβλια και αφυπνιζουν τον ελληνικο λαο οπως βελλοπουλοΣ γεωργιάδηΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΕΓα νεφελΙΜ ΛΙΑΚΟΠΟυλο....
    ΕΓω τωρα πρεπει να ειμαι ευγνομων στον ε. τον βενιζελο??ειμαι εδω επειδη οπως και οι προγονοι μου στα ιδια τα μερη, ηταν και ειναι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και οχι κατι αλλο και αντεξαν στοΝ καθε βενιζελο που ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΩΞΕΙ....να στο πω και στη γλωσσα σου:να ξεβρωμισει ο τοπος ή να απαλλαγουμε απο τα αποβρασματα που μας μολυνουν το καθαρο το αιμα....
    οτι επιθετικο προσδιορισμο και να εχει η 'ανταλλαγη πληθυσμων',για τον ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ τον λαο ενα πραγμα σημαινε:οτι θα υποστουν διωξεις και βασανηστηρια αλλα θα βαφτιζεται αυτο σαν αναγκαιο καλο για ολους....
    απ'την αλλη δινεις δικιο στον χάρο τον μητσοτακη επιβεβαιώνοντας τον εθνικιστικο χαρακτηρα σου....οπως προείπα συνεχισε να μορφωνεσαι αλλα μην απορριπτεις την αληθεια επειδη δεν σε συμφερει....αυτα τα ολιγα 'πατριωτη'....αλλά εσυ θα ξεκινησεις παλι με ενα 'βουλγαροΙ εισΤΕ οΛΟΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ τΟ ΞΕΡΕτε' κτλ.τκλ.λκτ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. ΜΠΡΑΒΟ ΒΑΡΔΑ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΑΝΟ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ. ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις ΔΙΚιο....ποντιο-ΦΕΡΝΕΙ..η μυΤΗ τοΥ ΕΙΝΑΙ ΛΙγο γαμψη

      Διαγραφή
  62. Στις αρχές του 1944 οι Γερμανοί σχημάτισαν μία νέα πολιτοφυλακή στην Μακεδονία αποτελούμενη από σλαβόφωνους, με την επωνυμία Οχράνα. Αυτή ήταν η διάδοχη κατάσταση του Κομιτάτου που είχαν ιδρύσει πρωτύτερα οι Ιταλοί, και εν πολλοίς στηριζόταν στο ανθρώπινο δυναμικό του Κομιτάτου. Για τον λόγο αυτό τα μέλη της Οχράνα παρέμεναν γνωστοί σαν κομιτατζήδες. Επίσης, η βουλγαρική επιρροή στην Οχράνα ήταν αρκετά ισχυρότερη απ΄ότι ήταν στο Κομιτάτο, επειδή οι Γερμανοί άφηναν στους Βούλγαρους μεγαλύτερα περιθώρια δράσης απ’ότι οι Ιταλοί που κατείχαν την περιοχή ως τον Σεπτέμβριο του 1943. Αυτό οφειλόταν στο ότι οι Γερμανοί δεν είχαν βλέψεις στην δυτική Μακεδονία, εν αντιθέσει με τους Ιταλούς.
    Αυτό όμως που περιέπλεκε τα πράγματα ήταν ότι και οι κομιτατζήδες μιλούσαν για αυτονομία της Μακεδονίας. Άλλωστε από την δεκαετία του ‘20 οι Βούλγαροι στόχευαν στην απόσπαση της Μακεδονίας είτε δια της απευθείας προσάρτησής της στην Βουλγαρία είτε δια της δημιουργίας μίας αυτόνομης Μακεδονίας που θα ήταν προσανατολισμένη προς την Βουλγαρία και θα ενωνόταν αργότερα μαζί της. Τώρα, και λόγω της διαφαινόμενης ήττας του Άξονα, η δεύτερη επιλογή φάνταζε ρεαλιστικότερη για τους Βούλγαρους.
    Έτσι παρετηρείτο το φαινόμενο του να υπάρχουν δύο -τυπικά αντίθετες- οργανώσεις σλαβόφωνων (ΣΝΟΦ και Οχράνα) που να στοχεύουν στην προσέλκυση του ίδιου πληθυσμού χρησιμοποιώντας παρόμοια αυτονομιστική φρασεολογία. Έτσι η διάκριση μεταξύ τους έγινε αρκετά δύσκολη και μοιραία αναπτύχθηκαν και δίαυλοι επικοινωνίας.
    Γενικότερα πάντως, το ΣΝΟΦ απέτυχε να δημιουργήσει δικούς του οπαδούς και αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία ακόμα και απ’τους βουλγαρίζοντες σλαβόφωνους.Αυτό που κατάφερε ήταν το ότι λειτούργησε σαν καθαρτήριο για πολλούς πρώην φιλο-αξονικούς βουλγαρόφιλους σλαβόφωνους που εν μία νυκτί μετετράπησαν σε δήθεν "αντιστασιακούς" αυτονομιστές. Παρέμεναν όμως σταθεροί στον ανθελληνισμό. Αυτό συνέβαινε κυρίως μες στο 1944 οπότε και η τροπή του πολέμου έγερνε ολοένα σε βάρος του Άξονα και τα καιροσκοπικά βουλγαρίζοντα στοιχεία έσπευδαν να αλλάξουν αφεντικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση των αυτονομιστών του ΣΝΟΦ υπήρξε η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη ΣΝΟΦ Καστοριάς που συγκλήθηκε στο Δενδροχώρι της Καστοριάς στις 12-13 Απριλίου 1944 απ'τον κομματικό μηχανισμό του ΚΚΕ. Εκεί πλέον με ψηφίσματα είτε προς την ΠΕΕΑ, είτε ακόμα και προς τους Συμμάχους, είτε με ανοιχτές αναφορές στο Ήλιντεν, φάνηκαν ξεκάθαρα οι ανθελληνικοί σκοποί του ΣΝΟΦ.
    Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την ρήξη τον Μάιο του 1944 με την κομματική ηγεσία του ΚΚΕ που απέφευγε να υιοθετεί επισήμως τέτοιες ακραίες θέσεις για το μακεδονικό που προκαλουσαν αντιδράσεις. Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ αποφάσισε την διάλυση του ΣΝΟΦ και η απόφαση διαβιβάστηκε στην περιφερειακή επιτροπή του κόμματος στην Καστοριά. Πολλοί σνοφίτες αποπέμφθηκαν, ενώ συνελλήφθησαν οι Πασχάλης Μητρόπουλος και Ναούμ Πέιος.
    Μία εβδομάδα όμως μετά, ο Πέιος αφέθη ελεύθερος, κατόπιν παρέμβασης του Κεραμιτζή, και προσέφυγε μαζί με άλλους 30 σλαβόφωνους (πιθανότατα κομιτατζήδες) στους γιουγκοσλάβους παρτιζάνους. Εκεί τέθηκε υπό την προστασία του Ντέιαν, τοπικού ηγέτη των παρτιζάνων, για λογαριασμό του οποίου στρατολογούσε κομιτατζήδες. Αργότερα επέστρεψε και ανέλαβε πόστο στον ΕΛΑΣ, πριν τα γεγονότα του Οκτωβρίου του 1944 με το τάγμα του Γκότσε.. Κάτι παρόμοιο συνέβη και με τον Μητρόπουλο που αφέθη ελεύθερος κατόπιν παρέμβασης της διοίκησης της 9ης Μεραρχίας του ΕΛΑΣ.

    Κάπως έτσι τελείωσε η ιστορία του ΣΝΟΦ που είχε ήδη εκθέσει τους κομμουνιστές.
    Δεν τελείωσε όμως η αμαρτωλή σχέση του ΚΚΕ και του ΕΑΜ/ΕΛΑΣ με τους κομιτατζήδες και με τους αυτονομιστές.
    http://istoriakatoxis.blogspot.de/2012/07/to.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 1948. Η μαζική έξοδος των Σλαβομακεδόνων φαίνεται πως δεν οφειλόταν μόνο στη διάχυτη βία και το φόβο των πολεμικών επιχειρήσεων. Σε έγγραφο του τότε Υπουργού Β. Ελλάδος Αρ. Μπασιάκου προς το ΥΠΕΞ (Θεσ/νίκη 28/1/1948, αρ.πρωτ.82), προτείνεται η συστηματική εθνοκάθαρση ως αντίδοτο στην ίδρυση της Προσωρινής Κυβέρνησης των ανταρτών: "Δεδομένου ότι οι Εαμοσλαύοι κομμουνισταί έχουν υπό τον έλεγχόν των και άλλας περιοχάς σλαυοφώνους, τας οποίας πιθανώτατα οργανώνουν καθ' όν τρόπον και την περιφέρειαν Κορεστίων-Καστορίας, διατρέχομεν τον κίνδυνον να ευρεθώμεν προ μιας αρκετά μεγάλης λωρίδος Μακεδονικής γης αυτονόμου με ιδίαν διοίκησιν και ιδίας αρχάς (...). Διό επιβάλλεται καθ' ημάς, όπως αποτραπεί η δημιουργηθείσα κατάστασις και εμποδισθή η επέκτασις ταύτης δια στρατιωτικών επιχειρήσεων, άι οποίαι να μη φεισθούν των βουλγαρικών χωρίων της περιφερείας ταύτης, τα οποία φιλοξενούν, υποθάλπουν και ενισχύουν τους συμμορίτας, ώστε και εν περιπτώσει συμπτύξεως των στρατιωτικών μας δυνάμεων οι συμμορίται επανερχόμενοι να μη εύρουν τα σπίτια των και τα χωρία των"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. 1962. Η δήμευση των σπιτιών και χωραφιών των "φυγάδων" (ακόμη κι όταν αυτά κατοικούνταν και καλλιεργούνταν από τις οικογένειές τους) με το ΝΔ 2536 του 1953 και η κατάστρωση ενός προγράμματος εποικισμού των επίμαχων περιοχών με "πολίτες ηλεγμένης ελληνικότητος", γέννησαν ένα ιδιότυπο "λόμπι εθνικοφρόνων" που είχε στο εξής κάθε συμφέρον να μπλοκάρει -ή έστω να περιορίσει- την παλιννόστηση των προσφύγων. Τυπικός εκπρόσωπος αυτών των κύκλων, ο βουλευτής Καστοριάς της ΕΡΕ Π. Γυιόκας θα βομβαρδίσει τις κυβερνήσεις της δεκαετίας του '60 με αλλεπάλληλες κινδυνολογικές αναφορές. "Παρατηρείται τώρα τελευταίως ενίοτε επαναπατρισμός γερόντων και γυναικών, των οποίων τα τέκνα ευρίσκονται εις τα όμορα κομμουνιστικά κράτη, και ανάληψις των περιουσιών των άι οποίαι είχον διανεμηθεί εις καλούς έλληνας καλλιεργητάς", διαβάζουμε σε μια απ' αυτές, που απευθύνεται στον πρωθυπουργό Καραμανλή (10/12/1962). "Ούτως όμως δημιουργείται κατάστασις επικίνδυνος διά την εθνικήν ασφάλειαν και διά την ακεραιότητα του πατρίου εδάφους. Διότι μεταξύ των επαναπατριζομένων σλαβοφώνων, ίσως οι πλείστοι είναι πράκτορες του πανσλαβισμού και επανέρχονται δια να συγκρατήσουν τα ελάχιστα υπολείμματα των αντεθνικών στοιχείων εις την μισελληνικήν των στάσιν".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. 1965. Η ίδια κινδυνολογία των εθνικοφρόνων μηχανισμών οργίασε κατά το δημοκρατικό διάλειμμα της Ενωσης Κέντρου. "Εχει διαπιστωθεί ότι σημαντικός αριθμός εκ των επαναπατρισθέντων και ιδίως των νεαράς ηλικίας τοιούτων, είναι επηρεασμένοι εκ της παραμονής των εις τας κομμουνιστικάς χώρας και της καλλιεργηθείσης μεταξύ αυτών προπαγάνδας επί του ψευδομακεδονικού", εκτιμά λχ μια άκρως απόρρητη έκθεση της ΚΥΠ για την κατάσταση στο νομό Φλώρινας (Ιούνιος 1965). "Ούτοι γίνονται φορείς σλαβικών συνθημάτων και χρησιμοποιούν κυρίως το γλωσσικόν ιδίωμα, βελτιωμένον, ώς το εδιδάχθησαν εκτός Ελλάδος".

    1982. Λίγους μήνες μετά την κυβερνητική Αλλαγή του 1981, η ετήσια έκθεση της ΥΠΕΑ για το Μακεδονικό (16/2/82, αρ.πρωτ.6502/7-50428) έθετε για (πολλοστή) φορά ως στόχο των κρατικών προσπαθειών την "εξάλειψη της χρήσης του γλωσσικού ιδιώματος" και προσέθετε: "Το στοιχείο αυτό και μόνο θα ήταν αρκετό να αποκλείσει οποιαδήποτε σκέψη επαναπατρισμού των Πολιτικών Προσφύγων που είναι εγκατεστημένοι στη Γιουγκοσλαβία, οι οποίοι έχουν γαλουχηθεί με την 'Μακεδονική ιδέα', την 'μακεδονική γλώσσα και κουλτούρα', ανεξάρτητα με τη συμμετοχή τους ή όχι στις αυτονομιστικές οργανώσεις ΣΝΟΦ, ΝΟΦ και ενέργειες απόσπασης ελληνικών εδαφών κατά την περίοδο 1946-1949". Ακολούθησε, το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς, η υπουργική απόφαση για τον αποκλεισμό των "μη Ελλήνων το γένος" από τον ομαδικό επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  67. Η Έξοδος των Μακεδονόπουλων του 1948
    Του Νίκου Σακελάριου

    Στις 15 Μαρτίου του 1948, η εφημερίδα "ΕΞΟΡΜΗΣΗ" που την έβγαζε ο
    Δημοκρατικός Στρατός στην περιοχή του Γράμμου, δημοσίευσε μια εκτενή
    ανακοίνωση του Υπουργείο Εσωτερικών της Προσωρινής Κυβέρνησης, με
    ημερομηνία 7 Μαρτίου 1948 που καλούσε να προστατευθούν τα παιδιά
    ηλικίας 3 έως 14 ετών και να σταλούν στη Βουλγαρία, Γιουγκοσλαβία,
    Αλβανία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχοσλοβακία και λοιπά, έτσι
    ώστε να γλιτώσουν από το παιδομάζωμα της Φρειδερίκης που είχε αρχίσει
    με την ίδρυση του Βασιλικού Ιδρύματος Προνοίας τον Ιούλιο του 1947.
    Τα παιδιά που φύγανε ήταν από την Κεντρική αλλά κυρίως από τη Δυτική
    Μακεδονία.

    Η μεγάλη έξοδος παιδιών ήταν το 1948, ενώ το 1949 ήρθε η αναγκαστική
    έξοδος των ανταρτών με την ήττα του Δ.Σ.Ε. και του Κ.Κ.Ε.. Λόγω της
    φύσης και του τόπου του πολέμου ο μακεδονικός λαός μαζικά πήγε στις
    ανατολικές χώρες. Από τα μέσα Φλεβάρη ως τις 5 του Μάρτη, οι γονείς
    από 59 χωριά έδωσαν 4.784 παιδιά. Δύο εβδομάδες αργότερα, την 1η
    Απριλίου του 1948, η "ΕΞΟΡΜΗΣΗ" περιέγραφε πως "ζώα και κάρα γεμάτα
    παιδάκια, ολόκληρες φάλαγγες από μικρά παιδιά βαδίζουν προς διάφορες
    κατευθύνσεις". Η άφιξη μιας τέτοιας φάλαγγας σ' ένα χωριό, αργά τη
    νύχτα περιγραφόταν με γλαφυρές λεπτομέρειες: "Μερικά περπατούν. Άλλα
    είναι πάνω στα ζώα κι από κοντά οι μανάδες τους.

    http://antiethnikistiki.blogspot.de/2011/10/1948.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάπως έτσι έγιναν τα γεγονότα τότε με τα τέκνα των ανταρτών 1947-49 ,όμως φίλε μου το θέμα που σχολιάζουμε τώρα, είναιοι συνέπειες του εμφυλίου?? ή μήπως η σχέση των σλαβομακεδόνων κομιτατζήδων την περίοδο του 1944 πριν τον εμφύλιο? Έχουμε το παράδοξο την μία μέρα οι οργανωμένοι σλαβομακεδόνες να είναι την μία μέρα, με το Ναζιστικό κομιτάτο ΟΧΡΑΝΑ και την άλλη Αντιφασίστες με τον ΣΝΟΦ (Τίτο) και το ΚΚΕ?

      Διαγραφή
  68. Το ελληνικό κράτος σε απάντησή του στην UNSCOB, στις 23 Απριλίου
    1948, ανέφερε πως 5.500 παιδιά 3-14 χρονών είχαν απομακρυνθεί από τη
    γενική διοικητική περιφέρεια της Μακεδονίας και από αυτά περίπου
    2.150 είχαν τοποθετηθεί σε διάφορα κέντρα στη Θεσσαλονίκη. Η
    εφημερίδα "Καθημερινή" έγραφε πως "1000 παιδιά από τα
    συμμοριοπλήκτους περιοχάς" είχαν επιβιβαστεί σ' ένα πλοίο στη
    Θεσσαλονίκη και θα μεταφέρονταν στο Καστρί, στην Κηφισιά". Ούτε η
    UNSCOB ήξερε πόσα από τα 25.000-28.000 παιδιά που έφυγαν για τις
    ανατολικές χώρες ήταν σλαβόφωνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  69. απο αλλο blog:

    τα παραπάνω σχόλια διακρίνονται σε δύο κατηγορίες :
    1- των απολογητών του εθνικιστικού ΨΕΥΔΟΥΣ υβριδίου, του ελληνικού κράτους-έθνους , τα οποία νομοτελειακά μας οδήγησαν στην σημερινή χρεωκοπία...
    συνεπώς πρόκειται για σχόλια βαθιά ανθελληνικά και αντιπατριωτικά , στα όρια της εκ του αποτελέσματος προδοσίας...
    έστω και αν η πρόθεσή τους είναι αρκετές φορές καλοπροαίρετη και δεν έχει χαρακτήρα εθνικιστικής πατριδοκαπηλίας...
    2- των θιασωτών της ελληνικής ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ , της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και του Δικαίου.
    αυτά τα σχόλια είναι βαθιά πατριωτικά , έντιμα και αληθινά και επιδιώκουν τον ΕΞΕΥΡΩΠΑΪΣΜΟ της ελληνικής ΜΑΣ πατρίδος...
    παρότι δύσκολα χωνεύονται από συμπολίτες μας που είναι εμποτισμένοι με το θανατηφόρο δηλητήριο του επιθετικού ΨΕΥΔΟΥΣ ιδεολογικού ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ εθνικισμού του 19 αιώνα????

    μπλα μπλα μπλα... τουρκομογγολικής καταγωγής βούλγαρους γείτονες μπλα μπλα μπλα
    ελληνόφωνους χριστανούς ασιάτες μπλα μπλα μπλα συντριπτικής πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών με ΜΗ ελληνική καταγωγή
    μπλα μπλα μπλα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  70. Ποιο είναι το "εθνικό ψεύδος" των Ελλήνων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  71. Όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες...

    4 Συνημμένο(α)
    Η γραφική φράση «όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, αυτοί μάζευαν βελανίδια» έχει ακουστεί πολλές φορές σε συζητήσεις σχετικές με το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

    Αυτός που την ξεστόμισε πρώτος, ήταν ο ημιμαθής δικτάτορας Γ. Παπαδόπουλος, και έκτοτε τον έχουν μιμηθεί αρκετοί.

    Ο ελιτισμός του Παπαδόπουλου αποτελεί απαραίτητο στοιχείο κάθε φασιστικής ιδεολογίας και φυσικά δε θα μπορούσε να απουσιάζει από το οπλοστάσιο των σύγχρονων ομοϊδεατών του, με πρώτο και καλύτερο τον Γιώργου Καρατζαφέρη. Έτσι, στο λόγο που εκφώνησε στην «Εθνική Συνδιάσκεψη» που διοργάνωσε το κόμμα του με θέμα «Ψήφος και Ιθαγένεια στους μετανάστες» στις 24 Ιανουαρίου 2010, ο θεματοφύλακας των οσίων και ιερών του τόπου μας αναφέρθηκε στους μετανάστες λέγοντας «όταν αυτός ο τόπος έχτιζε Παρθενώνες, αυτοί ήταν ακόμα πάνω σε δέντρα».

    http://www.inout.gr/printthread.php?t=79833

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  72. Τώρα και σε ότι αφορά το άρθρο, πράγματι για τους Δυτικούς το έλεγε ο Παπαδόπουλος αλλά ξέχωρα από όλα αυτά ποιος πράγματι σοβαρός άνθρωπος πιστεύει ότι είναι απόγονος 100% των αρχαίων Ελλήνων και δεν είναι (αιματολογικά) ένα υπέροχο χαρμάνι που απλά έτυχε να γεννηθεί σε αυτή τη χώρα.
    Η ένστασις μου είναι μόνο σε αυτό: Κάθε λαός για να αποκτήσει συνοχή και Εθνική συνείδηση χρειάζεται το εθνικό ψεύδος (παραμύθιασμα) και αυτό δεν είναι μόνο δικό μας χαρακτηριστικό αλλά πολλών άλλων με πρώτο και καλύτερο τον περίφημο περιούσιο λαό.
    Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια κλείνω μόνο με την παρατήρηση ότι κανείς δεν γνωρίζει ποιος λαός είναι αρχαιότερος του άλλου και ούτε καν αν αυτός ο πολιτισμός που ζούμε τώρα είναι ο πρώτος που γνώρισε ο πλανήτης μας.
    Καλό μας ξημέρωμα

    http://www.inout.gr/printthread.php?t=79833

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να θεωρείς φορείς "ελιτισμού" και άξιον λόγου τις λεκτικές σαχλαμάρες ενός αγράμματου φασίστα και ενός πολιτικού για γέλια , σημαίνει ότι όλοι εσείς οι άνθρωποι της υποκουλτούρας και του μηδενισμού έχετε βρει τον ιδεολογικό σας αντίπαλο με κοινή βάση αναφοράς την βλακεία σας.

      Διαγραφή
  73. Οπου ακουτε βαθιά πατριωτικά λόγια , εχετε να κανετε , ειτε με ΛΑΜΟΓΙΟ – ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ , ειτε με ΒΟΛΕΜΕΝΟ Δ/Υ Ι/Υ , ειτε με ανοητο οπως κατι γεροντια που νομιζουν οτι θα ερθουν οι κουμουνιστες του εμφυλιου και θα τους σφαξουν στο γονατο
    Η κριση ηταν μια καλη ευκαιρια για να ξεβρακωθουν ολοι αυτοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλοι στον "κοινό αγώνα" Εθνομηδενιστές και Βουλγαροκομιτατζήδες χέρι-χέρι.... "Σλάβος γαρ Ούννω και Σκύθης τω Βουλγάρω αύθις τε Μήδος συμφρονήσας τω Σκύθη μίαν καθ’ ημών ανεκίνησαν μάχην"

      Διαγραφή
  74. marecei pou ton lete k kirio o tipoc exei cvicei k kani ta panta gia na parei lefta,oloi oi dikoi tou einai bolemenoi ce douleia mikroi megaloi odigan aytokinita me kcenec pinakidec k xoric diplama k to paizei k anetoc pou einai na kanei kati gia to xorio toco kairo kati den ekane para mono bgenei k leei oti na nai eleoc acxolicte me ayton alla o kocmoc ftaiei pou ton pcifice.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ton pistevoyme,mono aftos mpori
      skoylikia iste mprosta toy
      k to apodikniete katimerina
      ala goystaro....poli goystaro re lamogia
      korifi ton kanate

      Διαγραφή
  75. https://www.youtube.com/watch?v=Myc-5q6edp4
    Στην Ολυμπιάδα της Αθήνας το 2004 δεν είδα να παίζουν Βουλγάρικα ζάικο κοκοράικο ή ντομάκινε ή να μιλούν αυτό το ιδίωμα ούτε καν αναφέρθηκαν σε αυτό.Ούτε καν το γνωρίζουν.Γιατί άραγε;Σιγά σιγά θα διδάσκετε και στα σχολεία όλης της Ελλάδος.Αυτό θέλετε βασικά.Μήπως καλύτερα να γίνει και η επίσημη γλώσσα της Ελλάδος;Για σοβαρευτήτε λίγο.Δείτε παρακαλώ το βίνεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  76. Μακεδονική γλώσσα είναι καθαρα Ελληνική ....τωρα εσείς αν θεωρείτε τη συγκεκριμένη γλωσσα μητρική αυτο σημαίνει οτι δεν είστε Έλληνες....οποτε μην εχετέ και απαιτήσεις να αντικατασταθούν οι πινακίδες κτηριων και ταμπέλες με αυτή τη μπάσταρδη διαλεκτο που εσείς μιλατε....Μην ξεχνάτε ότι ζείτε στην Ελλάδα. .. Τότε στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή να τα γραφουμε και στα τουρκικά ......ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΜΕΊΣ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΜΙΛΑΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΝΕΨΤΕ ΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  77. Ασχετα ποιά είναι η ιστορική αλήθεια, για την οποία οι νεώτεροι εχουν άγνοια και ιδιαιτερα απο Κεντρική Ελλάδα και κάτω όπου δε ζουν διγλωσσοι Σλαβόφωνοι, αυτό που με προβληματίζει είναι οτι καλώς κακώς υπάρχουν Ελληνες πολίτες που αισθάνονται ότι δεν είναι Ελληνες και απέναντι στο Ελληνικο Κρατος ειναι εχθρικοι...Δεν θεωρουν αυτο το κρατος μητερα-πατριδα και ειναι προσανατολισμενοι προς Σκοπια με αποχρωσεις αλυτρωτισμου!!! Και το ξαναλεω, ειτε δικαιως απο οτι τραβηξαν στον εμφυλιο ( εξαλλου και οι Ελληνες τραβηξαν, σφαγιαστηκαν, εξοριστηκαν...), ειτε αδικως υπαρχουν οσο κι αν φωναζουμε εμεις οτι ειναι Βουλγαρικης καταγωγης, αυτοι υπαρχουν και δε θεωρουν εαυτον ουτε Βουλγαρους, ουτε Σερβους και το χειροτερο ουτε Ελληνες!!! Υπαρχουν και η εθνικη τους συνειδηση συμπιπτει με αυτη των Σκοπιανων, δηλ αισθανονται Μακεδονες....και λεγοντας Μακεδονες καπηλευονται το ονομα και αφαιρουν το δικαιωμα στους Ελληνες της Μακεδονιας της χρησης αυτου του ονοματος....Υπαρχουν και η Ελλας δεκαετιες δεν εκανε τιποτε ωστε να τους φερει στην αγκαλια της...το μονο που εκανε η χωρα μας ηταν διωξεις και τρομοκρατια...Δεν ξερω τι επρεπε να κανουν οι τοτε κυβερνησεις...Δεν ειμαι πολιτικος....απλα ειμαι μια Νοτιοελλαδιτισσα που με εκπληξη ανακαλυψε οτι στη χωρα της υπαρχουν ανθρωποι που νιωθουν ετσι....κι αυτο με λυπει...οσο κι αν φωναζουμε υπαρχουν....κι ας μιλαγε ο Μεγαλεξανδρος Ελληνικα κι ας εχουν βρεθει παντου επιγραφες Ελληνικες....υπαρχουν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.