Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Άλλο ένα εξαιρετικό βιβλίο από το 5ο ολοήμερο δημοτικό σχολείο Φλώρινας



Εντυπωσιακή από κάθε άποψη είναι η δουλειά των μικρών μαθητών της ΣΤ’ τάξης του 5ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Φλώρινας. Το βιβλίο τους «Ένα χάδι από τη Φλώρινα. Στρατιά της Ανατολής: 1916-1918» (Une caresse de Florina. Campagne d' Orient: 1916-1918), παρουσιάστηκε πριν από λίγη ώρα στο Πολιτιστικό Κέντρο και απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.
Μέσα από καρτ ποστάλ, φωτογραφίες και προσωπικά ημερολόγια στρατιωτών της Στρατιάς της Ανατολής παρουσιάζεται μια διάσταση του ιστορικού τοπίου της Φλώρινας. Το υλικό της έκδοσης ταξινομήθηκε σε τέσσερις ενότητες: α) η άφιξη, β) ο δρόμος προς το μέτωπο, γ) η πόλη της Φλώρινας, δ) η καθημερινή ζωή στο πόλεμο.
Στην εκδήλωση παρουσίασης παρευρέθηκε και ο Γάλλος Γενικός Πρόξενος στη Θεσσαλονίκη Christian Thimonier, ο οποίος έμεινε εντυπωσιασμένος και αναφέρθηκε στις στενές σχέσεις Ελλάδας – Γαλλίας διαχρονικά. 
 



Οι μαθητές και οι μαθήτριες που δούλεψαν για το βιβλίο είναι οι: Μαρία Άλτα, Θεόδωρος Άλτας, Σπυρίδων Βελλιάνης, Ελπινίκη Γιάντη, Νικόλαος Γκώγκος, Ιωάννα Γρούϊου, Μόνικα Δημητριάδου, Σεραφείμ Ζουρνατζίδης, Γεωργία Ιορδανίδου, Ραφαήλ Ιωαννίδης, Ευάγγελος Κοζάρης, Κωνσταντίνος Μάγγος, Αικατερίνη Μαργαρίτη, Δήμητρα Μοκίκα, Χρήστος Παπαγιάννης, Ευάγγελος Πία, Ευδοξία Σεχίδου, Μιχαήλ Σιάλτσης, Μαρίνα Σταύρε, Θεοδώρα Τσανίδου, Θωμάς Τσίμος.
Την επιμέλεια της έκδοσης είχαν οι εκπαιδευτικοί Παρασκευή Γκόλια και Στέλλα Κασίδου.

6 σχόλια:

  1. Συγχαρητήρια! Κοντεύετε να μας καλοσυνηθίσετε στα ωραία... (Γ.Χ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπράβο στους μικρούς μαθητές και μαθητριες και στις Δασκάλες τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συγχαρητήρια (Σπ.Πα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 5ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ κ. ΓΚΟΛΙΑ ΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΣΙΔΟΥ. ΑΞΙΟΖΗΛΕΥΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά. Πολύ αξιέπαινη προσπάθεια και φαντάζομαι πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο.

    Βλάσης Βλασίδης
    Επίκουρος καθηγητής ΤΒΣ/ΠΔΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θερμά συγχαρητήρια για μια προσπάθεια αξιοζήλευτη και αξιέπαινη. Προτείνω τη διοργάνωση σεμιναρίου με θέμα: "Σοβαρή εργασία και θετική προσφορά", με διοργανωτές το εκπαιδευτικό προσωπικό του συγκεκριμένου δημοτικού σχολείου της πόλης μας, ομιλητές τους μαθητές και τις μαθήτριες και καλεσμένους εκπαιδευόμενους (μήπως και μάθουν κάτι χρήσιμο) τους αιρετούς άρχοντες της πατρίδας μας, όλων των βαθμίδων. Όχι μόνον του κοινοβουλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.