Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Απάντηση σε δημοσιεύματα του προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του δήμου Φλώρινας Αντώνη Σίπκα

Ύστερα από δημοσιεύματα που αφορούν σε παραχώρηση αιθουσών και βοηθητικού χώρου στον Α.Μ.Σ. Δόξα Κολχικής, σας εκθέτω τα παρακάτω για ενημέρωση της κοινής γνώμης:
1. Με εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ύστερα από αίτηση του Συλλόγου «Δόξα» Κολχικής, το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας στη συνεδρίαση της 10ης Δεκεμβρίου 2014, επί είκοσι εννέα παρόντων Δημοτικών Συμβούλων, αποφάσισε ομόφωνα-και με τη σύμφωνη γνώμη του Εκπροσώπου της Τοπικής Κοινότητας Κολχικής-να παραχωρήσει στο Σύλλογο δύο αίθουσες και έναν βοηθητικό χώρο από το Δημοτικό Σχολείο. Επισημαίνεται ότι στο ίδιο σχολείο ο Σύλλογος «Αργοναύτες» διαχειριζόταν και συνεχίζει να διαχειρίζεται την αίθουσα που χρησιμοποιείται ως λαογραφικό μουσείο.
2. Ο Σύλλογος «Αργοναύτες», μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζήτησε εγγράφως οχταήμερη προθεσμία, για να αδειάσει τον βοηθητικό χώρο. Χορηγήθηκε περίπου ένας μήνας προθεσμία, αλλά ο βοηθητικός χώρος δεν εκκενώθηκε.
3. Ο Σύλλογος «Αργοναύτες» κατέχει το διπλανό κτίριο από το Δημοτικό Σχολείο Κολχικής, δηλαδή στεγάζεται σε δημόσιο κτίριο (πρώην αγροτολέσχη) περίπου διακοσίων τετραγωνικών μέτρων.
Τα συλλογικά όργανα του Δήμου Φλώρινας λειτούργησαν με μοναδικό γνώμονα την ανάδειξη του πολιτισμού και της κουλτούρας της Τοπικής Κοινότητας Κολχικής, διαμέσου των δραστηριοποιούμενων σε αυτήν συλλόγων της.

Αντώνης Σίπκας
Δημοτικός Σύμβουλος
Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Φλώρινας

11 σχόλια:

  1. Μα πως δημοσιεύτε απαντήσεις του Σίπκα οταν πρώτα δεν εχετε δημοσιεύσει τι εχει συμβεί και ποιό ακριβώς ειναι το θέμα?

    Πάντως οταν σας ζήτησαν να παρευρεθείτε στην Κολχική και να καταγράψετε την αρπαγή των τραπεζοκαθισμάτων και οχι μόνο απο υπαλλήλους του Δήμου με φορτηγό, και με υπεύθυνο τον κυριο Σιπκα δε δείξετε το ιδιο ενδιαφέρον,ουτε καν το αναφέρατε ως θέμα.

    Εαν αυτό ειναι αμερόληπτη ενημέρωση προς το λαό της Φλώρινας χωρίς ιδιοτέλεια τότε εγω θα πρέπει να αποδείξω πως δεν ειμαι ελέφαντας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αποδείξτε το λοιπόν... Ειδικά για το θέμα της Κολχικής σας εξηγήσαμε ότι ήταν αδύνατον να είμαστε εκεί τη συγκεκριμένη ώρα που επικοινωνήσατε μαζί μας και σας ζητήσαμε να μας στείλετε φωτογραφίες για να δημοσιοποιήσουμε το θέμα, κάτι με το οποίο συμφωνήσατε!!! Αργότερα, στείλατε φωτογραφίες και κείμενο σε άλλο μέσο και όχι σε μας (γιατί άραγε;)... Μη δημιουργείτε λοιπόν εντυπώσεις για τα μάτια του κόσμου και των συγχωριανών σας! Και για εξηγείστε μας ποια ακριβώς είναι η ιδιοτέλεια; Μην κρίνετε εξ ιδίων αγαπητέ... Και μάθετε να είστε πιο ευγενικός!

      Διαγραφή
  2. Οταν ρώτησα να μάθω γιατι λείπουν τα τοπικά μέσα απο ενα τέτοιο γεγονός εμαθα οτι σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί σας είπατε ναι οτι δεν μπορείτε να παρευρεθείτε αλλα οτι προκειμένου να δημοσιεύσετε το θέμα θέλατε και την αποψη του Δήμου και συγκεκρινένα του κ Σίπκα.

    Ειπατε λοιπόν οτι θα του τηλεφωνήσετε και θα επικοινωνήσετε εκ νέου μαζι μας κάτι που δεν εγινε ποτε.

    Οσο για το άλλο μεσο που αναφέρετε και τον υπαινιγμό που αφήνετε κανένας αλλος λόγος δεν υπάρχει πέρα απο το γεγονός οτι εδειξαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

    Αν για εσας το γεγονός οτι ο δήμος με τη φυσική παρουσία ενός αντιδημάρχου πηγαίνει σε κάποιο χωριό χωρίς καμία ειδοποίηση και φορτώνει στο φορτηγό την περιουσία ενός συλλόγου που με τη συνδρομή των κατοίκων αποκτήθηκε ειναι ασήμαντο, τότε δε φταινε τα αλλα μέσα αγαπητέ που το θεωρούν μίζον θέμα και το αναδεικνύουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λέτε συνειδητά ψέματα... Δεν είπαμε ποτέ κάτι τέτοιο... Και αυτό που επιχειρείτε να κάνετε είναι λυπηρό... Μεταθέτετε τις ευθύνες άλλων ή και τις δικές σας στα τοπικά μέσα... Ακόμα και σήμερα περιμένουμε την άποψη σας, αλλά αντ' αυτού καταφεύγετε σε χαρακτηρισμούς περί ιδιοτέλειας... Και αφήστε αυτά περί ενδιαφέροντος... Αν το θέμα ενδιέφερε πρώτιστα εσάς, θα είχατε φροντίσει εσείς να το κοινοποιήσετε στα μέσα... Σταματήστε λοιπόν να στοχοποιείτε και να προσβάλλετε τα μέσα ενημέρωσης... Θα σας πρότεινα μάλιστα να διαβάσετε την επιστολή ενός συγχωριανού σας που δημοσιεύουμε σήμερα… Θα σας κάνει καλό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, δηλαδή αν κάποιος δεν μπορεί να χορέψει όπως θέλετε εσείς και δεν μπορεί να τρέχει όποτε θέλετε εσείς δεν είναι αμερόληπτος; πολύ ωραία αντίληψη έχετε σε εκείνο το χωριό. χώρια που μας ζαλίσατε με τις καρέκλες σας. εδώ άλλοι σύλλογοι δεν έχουν ούτε ένα τετραγωνικό και νοικιάζουν χώρους και εσείς με στρέμματα ολόκληρα μας πήρατε το κεφάλι για το που θα μπουν οι καρέκλες σας! άλλα προβλήματα δεν έχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχαχαχαχαχα. Το πιο ωραίο σχόλιο εδώ και καιρό!

      Διαγραφή
  5. ελευθερος σκοπευτής20 Φεβρουαρίου 2015 στις 7:57 μ.μ.

    Όταν πετάξαν στον δρόμο έξω από το Δ.Α.Κ. Φλώρινας τον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας ( με ιστορία δεκαετιών και επιτυχίες αμέτρητες- δεν μιλάμε για... χορους η πανηγύρια ) και μάλιστα παραμονές προπονητικής περιόδου :!!!!!! πρίν την συμμετοχή του ομίλου ξιφασκίας σε Διεθνή Αγώνα όπου συμμετείχε με το συμπάθιο που σας έχω ΟΛΟΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ πλην ελαχίστων που φιλοτιμήθηκαν να προβάλουν το θέμα .Με το συμπάθιο που σας έχω ΄το Νέα Φλώρινα η το κάθε Νέα Φλώρινα δεν σας φταίει είτε είστε ο πρόεδος του Δ.Σ. είτε οι δημοσιογράφοι που σιτίζεστε από κονδύλια περί εργααααα είτε οι παρατεχάμενοι αυτών που θέλουν να δημιουργήσουν ζητήματα εκ του μηδενός . Περαστικά λοιπόν σε όλους...Τώρα Χορέψτε και Μαλώστε ελεύθερα..Άλλωστε προνόμιο σας ήταν επι χρόνια η διευθέτηση και άνιση μεταχείριση των συλλόγων των ομάδων των ομίλων ακόμη και μεμονωμένων πολιτών κατά το δοκούν, την κομματική προέλευση, ακόμη και9 την ....φυλετική διάκριση των πολιτών. ΟΙ ΚΑΙΡΟΙ όμως σας ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ και η δημιουργία παρόμοιων ζητημάτων ανακινούν τον τεχνητό διχασμό των πολιτών σε εκλεκτούς και περιφρονημένους ( Γνωστή σας τακτική επιθέσεων σε ..αποδιοπομπαίους τράγους) . Αλλωστε αυτός ήταν ο σκοπός σας ανέκαθεν ...Και πάλι ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σας στην Φλώρινα...Κύριε Σίπκα κάποτε σας είχα καθηγητή στο Λύκειο...Εάν καταλάβατε καλά κάποιοι σας στέλνουν το μήνυμα ότι η θητεία σας σαν πρόεδρος έληξε...Θέλουν κάποιον άλλον στην θέση σας ίσως συγκεκριμένης καταγωγής ....¨Όλα τα άλλα είναι κινήσεις αποπροσανατολισμού και στοχοποίησης μη εκλεκτών φίλων και συγγενών τους ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ που φοβούνται να πούνε τόσο οι θιγόμενοι όσο και οι διαφωνούντες.
    ΥΓ
    Νεα Φλώρινα όπως κατάλαβες πάνε σε μπλέξουν και εσένα στην σούπα που ετοιμάζουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ ελεύθερε σκοπευτή, δεν είμασταν και δεν πρόκειται ποτέ να γίνουμε μέρος των όποιων προβλημάτων... Παραμένουμε ανοιχτοί σε όλες τις απόψεις και δημοσιεύουμε τις τοποθετήσεις από όποιες πλευρές κι αν προέρχονται... Αν κάποιοι θέλουν συνειδητά να μας μπλέξουν, θα μείνουν με την όρεξη...

      Διαγραφή
    2. ελευθερος σκοπευτής21 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:26 π.μ.

      Αυτό που είπες ΣΕ ΤΙΜΑ Νέα Φλώρινα. Άλλοι πρέπει να Ντρέποντε με τις νοοτροπίες του διχασμού των ανθρώπων σε πατρίκειους και πληβείους. Δυστυχώς εκείνοι έχουν το θράσος να δημιουργούν διχαστικές καταστάσεις εκ του μηδενός προς αποπροσανατολισμό της της κοινής γνώμης για προσωπικά κόμπλεξ και αντιπάθειες. Νέα Φλώρινα σε τιμά και΄κάτι άλλο ..που δίνεις την δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης στους αναγνώστες σου σε αντίθεση με τους επικριτές δεκαρολόγους σου...

      Διαγραφή
  6. Αυτοί οι σύλλογοι της Φλώρινας πότε θα αλλάξουν ΔΣ; Όπου και να γυρίσω τα ίδια Πρόσωπα!!! Δεν υπάρχει κάνεις να ελέγξει τις εικονικές εκλογές!;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.