Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Εγκαινιάστηκε στο Πανεπιστήμιο το παραδοσιακό τυπογραφείο (video)

Εγκαινιάστηκε χθες, στο Πανεπιστήμιο της Φλώρινας, το παραδοσιακό τυπογραφείο της Παιδαγωγικής Σχολής, που αποτελούσε όραμα του αείμνηστου Μίμη Σουλιώτη.
Τα εγκαίνια έγιναν συνοδεία κλασικού μουσικού συνόλου του Ωδείου Φλώρινας, ενώ αμέσως μετά ακολούθησε λογοτεχνική βραδιά. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του Α’ λογοτεχνικού διαγωνισμού ποίησης και διηγήματος «Μίμης Σουλιώτης».
Στην εκδήλωση ακόμη μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αναπήρων Βόρειας Ελλάδας και μουσικοί από την Κέρκυρα.
Στο video μιλούν οι Έφη Παπαγεωργίου, υπεύθυνη του «Βιβλιολογείου», Γρηγόρης Αλεξίου, τυπογράφος και Τριαντάφυλλος Κωτόπουλος, επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών «Δημιουργική Γραφή».


6 σχόλια:

  1. Πράγματι, ήταν μια υπέροχη συγκινητική εκδήλωση που οργάνωσαν με αγάπη και πολύ μεράκι όλοι οι άξιοι συνεχιστές του αείμνηστου Δάσκαλου μας Μίμη Σουλιώτη. Η κοινωνία της Φλώρινας πρέπει να αγκαλιάζει τέτοιες εκδηλώσεις που τιμούν τον τόπο μας και προάγουν τον πολιτισμό. Η απουσία των αρχών αλλά και των Φλωρινιωτών ήταν το μόνο μεμπτόν της εκδήλωσης. Πολλά συγχαρητήρια στους κ.κ. Τριαντάφυλλο Κωτόπουλο, Έφη Παπαγεωργίου και Άννα Βακάλη.
    Πάντα τέτοια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο σου για το σχόλιο σου 9:01.
    Απλά στα συγχαρητήριά σου να προσθέσω και τον Τυπογράφο του Παραδοσιακού Τυπογραφείου του Πανεπιστημίου τον κ. Γρηγόρη Αλεξίου
    Φιλικά Α. Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κι ένα Μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στους Ερμηνευτές και τους Μουσικούς του Ωδείου Φλώρινας, που "έντυσαν" ιδιαίτερα Μουσικά, αυτήν την Ιστορική στιγμή για τη Φλώρινα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ ωραία όλα αυτά αλλά ο κύριος τυπογράφος που βλέπουμε στο βίντεο είναι εθελοντής ή θα πληρώνεται; Επειδή έχω σοβαρές υποψίες για το δεύτερο, θέλω να ρωτήσω αν η επιλογή του έγινε με κάποια κριτήρια και όχι τις γνωριμίες του με πανεπιστημιακούς κι αυτό γιατί στην πόλη υπάρχουν κι άλλοι άξιοι παραδοσιακοί τυπογράφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα Μέλη του Μουσικού Συνόλου Ωδείου Φλώρινας

    Δήμητρα Σελεμίδου
    Παύλος Ιωάννου
    Κωνστάντιος Ιωαννίδης
    Στεφανία Δόντσιου
    Εύα Μπαρά
    Μαρία - Ελένη Θαλασσινού
    Νατάσσα Τριανταφυλλίδου


    Βιολί

    Γιώργος & Παναγιώτα Αθανασίου


    Κιθάρα

    Νίκος Γεωργίου


    Πιάνο
    Ιωάννης Παυλίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολιτιστικός Σύλλογος Αναπήρων Βόρειας Ελλάδας

    Απαγγέλουν:

    Γεώργιος Αυγουστίδης
    Πέτρος Βαρσαμής
    Κονδυλένια Καρίπογλου
    Άννα Κουκουδέα
    Ευαγγελία Τσιαμπάζη
    Αθανάσιος Τσικρικώνης
    Δημήτριος Μουρατίδης
    Στυλιανή Πέρπερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.