Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

«Όχι» στο ξεπούλημα της ΔΕΗ (video)

«Όχι» στο ξεπούλημα της ΔΕΗ είπαν χθες φορείς και κάτοικοι της Φλώρινας, στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Θόδωρος Καρυπίδης στο Εργατικό Κέντρο.
Οι εξελίξεις της μικρής ΔΕΗ, οι συνέπειες για την περιοχή μας και τα προβλήματα από την παύση εργασιών του λιγνιτωρυχείου Αχλάδας, συζητήθηκαν εκτενώς.
Δείτε στο video τις δηλώσεις του Θ. Καρυπίδη, του βουλευτή Στ. Κωνσταντινίδη, του νέου αντιπεριφερειάρχη Στ. Μπίρου, των δημάρχων Φλώρινας Γ. Βοσκόπουλου και Αμυνταίου Μ. Ιωσηφίδη και του νεοεκλεγέντα δημάρχου Αμυνταίου Κ. Θεοδωρίδη.


16 σχόλια:

  1. Άλλο τι λένε και άλλο τι θα γίνει. Αυτή η δοτή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να διαλύσει τα πάντα. Με μπροστάριδες τους έχοντας δια υπογραφών δεσμευτεί κκ ξεπουλητές Σαμαρά και Βενιζέλο, παρασέρνουν σε καταστροφικές επιλογές όσους έχουν λίγο (δεν χρειάζεται παραπάνω) μυαλό να αντιληφθούν ότι νερό και ενέργεια είναι κοινωνικά αγαθά και όχι μέσα για κερδοσκοπία. Εδώ θα φανεί δια της παρουσίας και όχι δια της απουσίας (τ΄ ακούς Στάθη) πόσο αγαπούν τον τόπο τους και αν έχουν λίγη τσίπα επάνω τους αυτοί που θα κλειθούν και πρέπει να αποτρέψουν την καταστροφή των τοπικών κοινωνιών. Άλλωστε με την πρόσφατη ψήφο τους ο κόσμος μίλησε. Οι άλλοι άκουσαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν είναι μόνο θέμα κοινωνικών αγαθών, που δεν επιδέχονται κερδοσκοπία. Πρέπει επιπλέον όλοι μας να καταλάβουμε ότι οι τομείς στρατηγικής σημασίας για τη λειτουργία ενός κράτους, και κατ’ επέκταση της κοινωνίας του, (ενέργεια, νερό, συγκοινωνιακά δίκτυα, τηλεπικοινωνίες, νομισματική πολιτική κλπ) πρέπει να τελούν υπό τον έλεγχό του. Όταν αυτοί οι τομείς παραχωρούνται σε ιδιώτες, το κράτος και οι πολίτες του μοιραία καταντούν έρμαια ιδιοτελών ορέξεων και εκβιασμών. Εν προκειμένω, και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις παρούσες οικονομικές συγκυρίες, ίσως είναι συμφέρουσα η συμμετοχή των ιδιωτών υπό προϋποθέσεις. Μιλάμε για εκχώρηση διαχείρισης –όχι πώληση– με όρους ευνοϊκούς για το κράτος, που θα του αποφέρουν περισσότερα έσοδα από αυτά τού υπάρχοντος καθεστώτος.
      Διογένης

      Διαγραφή
  2. H παρουσία του Κωνσταντινίδη τραγική
    Στις εκλογές πήρε το πρώτο μάθημα
    στις βουλευτικές το επόμενο μάθημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ,ΚΑΙ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ,ΠΡΑΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΩΣ ΤΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!!!

      Διαγραφή
  3. Μακάρι να πουληθεί άμεσα η ΔΕΗ μπας και δει άσπρη μέρα και κανένας άλλος!
    Σήμερα η ΔΕΗ εξυπηρετεί μόνο τους προνομιούχους αδρά αμειβόμενους και ως επί το πλείστον αγράμματους εργαζόμενούς της, άντε και κανένα Μελιτιώτη στα οκτάμηνα!
    Όλοι οι άλλοι ......πάπαλα!
    Τουλάχιστον αν πουληθεί το κράτος θα εισπράττει φόρους ενώ τώρα δεν πληρώνει τίποτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά μην σκίσετε τις καλτσοδέτες.
    Αλήθεια γιατί δεν προτείνετε δημοψήφισμα για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ?
    Μήπως το φοβάστε κύριοι λαοικιστές?
    Δέν είναι το ποιο δημοκρατικό?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τρία άτομα στο σπίτι δουλευουμε σε δουλειές ιδιωτικές και δεν παίρνουμε ολοι μαζί το μισθο του ΔΕΗΤΖΗ. Εσείς οι βουλευτές οι δημαρχοι οι περιφερειάρχες εκπροσοπείτε μονο τους δεητζήδες; εμάς δεν μας εκπροσοπείτε; να πουληθεί η δεη να στανματήσουμε να ταιζουμε τοους προνομιουχους τριχιλιαρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τα φωτοβολταϊκά πληρώνουν στο κράτος 26% φόρο!
    Η ΔΕΗ πόσο φόρο πληρώνει;
    Αλλά ξέχασα, αυτή πληρώνει μόνο τους (ντεμεκ) εργαζόμενους της με βασιλικούς μισθούς!
    Ιδιωτική και πάλι ιδιωτική!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 11.06 10.38 01.29 διχνετε το ποσο κομπλεξικη ειστε μακαρι να ερθει ο ιδιωτης θα πειτε το ρευμα ρευματακι.....ετοιμαστε τις λαμπες πετρελαιου...ειδαμε τους ιδιωτες energa hellas power και τωρα στην περιοχη μας των ΣΩΤΗΡΑ ΑΚΤΩΡ που κλεινει και ανοιγη το ορυχειο οποτε θελει και αν σας ΑΡΕΣΕΙ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι είναι τους έχει τυφλώσει ο φθόνος για τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ
      Νομίζουν ότι θα πληρώνουν λιγότερο ποσό για ρεύμα
      Νομίζουν ότι η τηλεθέρμανση θα είναι φθηνή
      και νομίζουν ότι με υπαλλήλους των 600 ευρώ η πόλη θα έχει ανάπτυξη
      Τόσα ξέρουν τόσα λένε και φυσικά δεν μπορούν αντιληφθούν το ντόμινο των αρνητικών εξελίξεων που θα προκαλέσει η πώληση της ΔΕΗ στην τοπική οικονομία.
      Η ΔΕΗ τελικά μας αφορά όλους, εξάλλου δείτε τους Κοζανίτες διασφάλισαν ότι οι μονάδες τους θα μείνουν στη ΔΕΗ γιατί ξέρουν ως Κοζανίτες το συμφέρον τους.
      Εμείς εδώ τον ύπνο του δικαίου αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με λαϊκιστικά επιχειρήματα.

      Διαγραφή
    2. To ρεύμα... ρευματάκι, το έχουν πει οι περισσότεροι μη Δεητζήδες. Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ το πληρώνουν μισό, οπότε για αυτούς είναι ακόμα Ρευματάρα!!!

      Διαγραφή
    3. Eπειδή πληρώνουν μισό πρέπει να πουλήσουν τη ΔΕΗ. Φοβερή λογική.
      Ας υπάρχει ισοτιμία στα τιμολόγια και να επεκταθεί το κοινωνικό τιμολόγιο.
      Ιδιωτική εταιρεία και κοινωνικό τιμολόγιο είναι δύο πράγματα ξένα

      Διαγραφή
    4. Aυτό κατάλαβες εσύ; Μετά σας κακοφαίνεται που σας λένε αμόρφωτους, βολεψάκηδες και βυσματίες...

      Διαγραφή
  8. ΚΥΡΙΕ 3.29 ΠΟΣΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΕΕΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΗΤΖΗΔΕΣ. 580 ΤΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ. ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ ΠΩΛΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΤΩΡΑ.
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μεγάλε φιλόσοφε, οικονομολόγε και βασικά ανίδεε Φλωρινιώτη 10.82. Αγράμματοι και γραμματιζούμενοι είναι άνθρωποι, ψυχές και όχι αντικείμενο σχολιασμού επιπέδου καθηγητή πανεπιστημίου όπως το δικό σου. Αν έχεις, που αμφιβάλλω ένα γραμμάριο νου, αναρωτήσου γιατί Κοζάνη και Πελοπόννησος επανάσταση είχαν ετοιμάσει έτσι και τους πέρνανε εργοστάσιο της ΔΕΗ της περιοχής τους. Στον αρχικό σχεδιασμό ήταν μονάδα της Μεγαλόπολης και η 5η του Αγ. Δημητρίου Κοζάνης. Φυσικά δόθηκαν οι Μονάδες (όλες) της Φλώρινας καθώς ξέρουν ότι εδώ υπάρχουν ανύπαρκτα μυαλά σαν το δικό σου, που χαίρεσαι κιολας. Και αν σου διαφεύγει και εκείνοι υπάλληλοι της ΔΕΗ είναι, αλλά εσύ κακεντρεχή ζηλιάρη μόνο τους φλωρινιώτες εργαζόμενους φθονείς.Δεν έχεις αντικληφθεί ακόμα ότι συντρήψαν τη ζωή σου, των παιδιών σου και των παιδιών των παιδιών σου, και το μόνο πρόβλημά σου είναι μισθοί εργαζόμενων. ΜΠΡΑΒΟ και αν σου λείπει αίμα αιμοδοσία κάθε μέρα έχει το Νοσοκομείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο 7.59 καλά τα λες σε όσους δεν αντιλήφθηκαν πόσο κακό στην υγεία μας έκανε η αύξηση της τιμής στο πετρέλαιο θέρμανσης. Σε όσους δεν πήραν χαμπάρι πόσες σχολές φύγαν από τη πόλη μας. Σε όσους δεν έδωσαν σημασία ότι άνθρωποι χάσαν τις δουλειές τους επειδή ο κάθε ιδιώτης όχι μόνο δεν πλήρωνε δεδουλευμένα αλλά τους απέλυε κιόλας.Σε όσους δεν κατάλαβαν τι έχουν να τραβήξουν όταν και όποτε γίνει η περιβόητη τηλεθέρμανση (από σωτηρία της τσέπης μας οδεύει σε καταστροφή) και θα εξαρτόμαστε από τη τιμή που θα επιβάλλει ο ιδιώτης για μεγαλύτερα κέρδη. Σε όλους αυτούς που το μόνο πρόβλημά τους δεν είναι η καλυτέρευση της ζωής τους αλλά η καταστροφή του γείτονα. Ναι λοιπόν ας πουληθεί και η τελευταία ελπίδα καλυτέρευσης της ζωής μας στη πόλη μας και ας εξαρτηθούν πλέον οι ρύποι ενός εργοστασίου από τα κέφια του κάθε κερδοσκόπου. Το μέλλον του τόπου είναι ρόδινο, αλλά κκ πολίτες αυτής της πόλης και τα παιδιά σας εδώ ζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.