Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Κραυγή αγωνίας από το Σύλλογο Νεφροπαθών Φλώρινας

Για μία ακόμα φορά, βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να εκφράσουμε την αγωνία μας για τη βιωσιμότητα της Νεφρολογικής Κλινικής Φλώρινας.
Η Νεφρολογική Κλινική Φλώρινας, οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια σε κλείσιμο λόγω έλλειψης ιατρικού προσωπικού!
Λειτουργεί με μία γιατρό για 45 ασθενείς, η οποία έχει υπερβεί τα ψυχικά και σωματικά της όρια και κινδυνεύει από υπερκόπωση και μέχρι στιγμής η έλευση άλλου γιατρού, παραμένει ως υπόσχεση για πολύ καιρό από τους αρμοδίους.
Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Φλώρινας, έχει εξαντλήσει τον κύκλο επαφών με το Υπουργείο, με τη διοίκηση του Νοσοκομείου, με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Στεφ. Μπίρο, και το θέμα μένει πάντα σε υποσχέσεις.
Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Β. Ελλάδος, στηρίζει το αίτημά μας και μας συμπαρίσταται, αλλά οι αρμόδιοι φορείς μας δίνουν την εντύπωση πως ή κωφεύουν ή είναι αδιάφοροι. Η στελέχωση της κλινικής με νέα μηχανήματα αιμοκάθαρσης, θεωρούμε πως είναι στάχτη στα μάτια μας, επειδή όλα δείχνουν πως ελλείψει ιατρικού προσωπικού η μονάδα δεν θα μπορεί να λειτουργήσει.
Οι 45 ασθενείς, άλλοι σε μεγάλη ηλικία και όλοι με οικονομικά προβλήματα, βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με τον φόβο της μετακίνησης σε γειτονικούς νομούς για αιμοκάθαρση μέσα στον χειμώνα και με όλους τους κινδύνους για την υγεία μας από τις μετακινήσεις.
Εκτεθειμένοι κινδυνεύουν να μείνουν εν δυνάμει νεφροπαθείς οι οποίοι καθημερινά αυξάνονται και καταφέρνουν να μένουν ακόμα μακριά από την αιμοκάθαρση, από τη φροντίδα της Νεφρολογικής Κλινικής.
Οι παθήσεις του νεφρού, είναι η μάστιγα του 21ου αιώνα, και το κλείσιμο της Νεφρολογικής Κλινικής Φλώρινας, θα αποτελέσει ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα για τη κοινωνία της Φλώρινας.
Κρούομε τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους τους αρμοδίους φορείς σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο και τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους άμεσα.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Μερόπη Φωστηροπούλου
 
ΤΟ Δ.Σ.

10 σχόλια:

  1. ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΕΡΟΠΗ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΝΕΦΡΟ ΑΠΟ ΤΟ 1997 ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΦΡΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ ΚΑΙ ΠΗΓΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟΙΝΙΤΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΝΟΜΑΡΧΗ ΠΑΥΛΟΥ ΑΛΤΙΝΗ ΚΤΙΣΤΗΚΕ Η ΜΟΝΑΔΑ ΝΕΦΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑΞΑΝ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΛΗΜΕΝΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΛΙΓΟ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΑΡΝΕΙΘΗΤΕ ΕΝΑ ΠΡΩΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΤΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΝΑΛΑΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΡΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΑΤΡΟ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΘΗΝΩΝ ΕΚΡΙΝΕΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ...ΔΑΠΕΔΩΝ ΣΤΟ ΝΟΣΚΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΗΣΚΕΙ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΝΕΦΡΟΛΟΓΟΥ !!!

    .....ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ..

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΣΠΟΤΕΣ;

    ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΠΩ ΓΙΑΤΥ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΛΟΥΣ

    .... ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΘΕΡΜΩΝ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΕΛΤΙΩΝ ΤΥΠΟΥ ΕΙΝΑΙ.....

    ΦΤΑΙΝΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΣ ΚΟΝΤΡΟΛΣ ΒΛΕΠΕΙΣ

    ΜΕΡΟΠΗ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΣΑΣ ..
    ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ....

    -ΣΑΣ ΜΑΣ Α Κ Ο Υ Ε Ι ΚΑΝΕΙΣ ;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Νεφρολόγος, όπως και ο κάθε γιατρός που επέλεξε να εργάζεται σε επαρχιακό νοσοκομείο , είναι αξιέπαινη.Με λιγοστά μέσα και προσωπικό εργάζονται και προσφέρουν.Οι ανώνυμες βρωμιές εναντίον τους,λοιπόν,στόχο έχουν τελικά να πλήξουν το εθνικό σύστημα υγείας.Όταν οι γιατροί είναι τόσο λίγοι και οι ελάχιστοι που διεκδικούν καλύτερες συνθήκες ,πλήττονται τόσο βάναυσα,για να αποποιηθούν των ευθυνών Διοικητής Νοσοκομείου,τοπικοί άρχοντες και βουλευτές.Διαβάζουμε ευχαριστήρια επώνυμα από τους ασθενείς για τη γιατρό και για άλλους γιατρούς του Νοσοκομείου,και μετά διαβάζουμε βρωμιές για τη γιατρό.Το ίδιο αυμβαίνει ακόμη και σε όσους ασθενείς μή νεφροπαθείς αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους.Είναι όλοι τρελοί,γραφικοί ή υπερβολικοί ή διεφθαρμένοι.Το παρακράτος και οι ρουφιάνοι αυτό το όπλο έχουν,τη λάσπη,αυτή χρησιμοποιούν.ΜΠΡΑΒΟ στην γιατρό τους που αντέχει και ΜΠΡΑΒΟ στους ασθενείς που διεκδικούν.Και ΝΤΡΟΠΗ σε όσους προσπαθούν να ρίξουν τα πάντα στους γιατρούς,χρησιμοποιώντας ακόμα και ΜΜΕ και φτάσαν στο σημείο να δέρνουν και να βρίζουν τους γιατρούς εν ώρα υπηρεσίας.Όταν θα χρυσοπληρώνουμε υπηρεσίες στα ιδιωτικά κέντρα ίσως τότε καταλάβουμε γιατί γίνονται όλα αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η γιατρός είναι πολύ καλή και κάνει ότι μπορεί με τόσους που έχει.Καλή δύναμη.Το έργο σας είναι τόσο προφανές,ώστε όσοι δεν το αναγνωρίζουν ή και σας κακολογούν ακόμα,φαίνεται καθαρά ότι έχουν προσωπικά συμφέροντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει πρόβλημα με τους γιατρούς γενικό, γιατί άλλαξαν τον τρόπο πρόσληψης των επικουρικών ιατρών και γιατί πολλοί γιατροί επιλέγουν να μεταναστεύουν ή να απορροφώνται στον ιδιωτικό τομέα. Εκτός κι αν δοθούν οικονομικά και άλλα κίνητρα από τα Υπουργεία δεν φαίνεται να υπάρχει βελτίωση σε αυτή την τάση.Τώρα αν συνωμοσιολόγοι ψάχνουν θύματα να διοχετεύσουν την οργή του κόσμου είναι ένα άλλο ζήτημα που μάλλον χρειάζονται ψυχίατροι να το αναλύσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΥΠΗΡΧΕ ΚΙ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΕ ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΑΝ ΠΑΛΙ ΤΗ ΓΙΑΤΡΟ.ΜΑ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΥΣ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑΝΕ;ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥΣ,ΑΝΗΨΙΑ,ΞΑΔΕΛΦΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ;ΜΕ ΧΙΛΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΘΕΛΕΙ ΜΙΣΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΕΦΗΜΕΡΙΕΣ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ;ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΜΕ ΤΟΣΟ ΧΑΜΗΛΗ ΑΜΟΙΒΗ ΣΑΝ ΤΟ ΧΑΜΑΛΗ ΕΝΩ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΟΥ Η ΝΑ ΠΑΕΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΔΩ ; ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΤΑΝ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ,ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙ ΟΛΟΙ ΞΕΣΠΑΝ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ; ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΠΟΥ ΦΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΛΟΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΚΙ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΦΥΓΑΝΕ .ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΜΕΝΟΥΝ ΕΔΩ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΓΙΑΤΡΟΥ.ΧΑΖΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ;ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα,

    Υπάρχει κάποιος λόγος που δε δημοσιεύεται το προχθεσινό μου, μη υβριστικό κι ενυπόγραφο σχόλιο?

    Ευχαριστώ,

    Λευτέρης Δημακόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα.
      Το σχόλιο σας ναι μεν ήταν ενυπόγραφο, όμως δεν υπάρχει τρόπος να πιστοποιήσουμε την υπογραφή σας. Και αυτό το επισημαίνουμε διότι, μπορεί να μην ήταν υβριστικό, εμπεριείχε όμως σαφή υπονοούμενα κατά της ιατρού, τα οποία άγγιζαν τα όρια της συκοφαντικής δυσφήμισης και μπορεί να επισύρουν νομική παρέμβαση.
      Με όλο το σεβασμό, η μη δημοσιοποίηση είχε ως στόχο την προστασία, κυρίως τη δική σας.

      Διαγραφή
  8. ΦΕΡΤΕ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗ ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΧΑΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΝΕΦΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ
    ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.