Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Ψήφισμα καταδίκης των δηλώσεων Φίλη από το περιφερειακό συμβούλιο

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση του, της 9ης Νοεμβρίου 2015, αποφάσισε κατά πλειοψηφία το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ
1. Καταδικάζει ως ανιστόρητες και απαράδεκτες τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη, σχετικά με την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, δηλώσεις που αποτελούν βάναυση προσβολή στη μνήμη εκατοντάδων χιλιάδων αθώων θυμάτων της τουρκικής θηριωδίας.
2. Καλεί τον Υπουργό Παιδείας να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ως ελάχιστο δείγμα έμπρακτης αναγνώρισης του λάθους του.
3. Ζητά από την κυβέρνηση να καταβάλει κάθε προσπάθεια διεθνοποίησης του θέματος της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, από τον Ο.Η.Ε. και τους διεθνείς οργανισμούς.

2 σχόλια:

  1. Απόλυτα σωστή η καταδίκη τέτοιων δηλώσεων, αλλά υπάρχουν και άλλα χειρότερα. Περίεργα γεγονότα συμβαίνουν τελευταία στην περιοχή της Φλώρινας.
    Πριν από λίγα χρόνια γίνονταν έντονες συζητήσεις για απομάκρυνση του στρατού από το νομό μας, πράξη που θα συνοδεύονταν από κλείσιμο των στρατοπέδων. Η αρχή έγινε με τη μετεγκατάσταση της 106 Μοίρας Πεδινού Πυροβολικού στο Αμύνταιο και το κλείσιμο του στρατοπέδου: «ΤΑΓΑΡΗ», το οποίο παραχωρήθηκε στο Δήμο Φλώρινας. Για την ακρίβεια είχε παραχωρηθεί από το Δήμο Φλώρινας στο στρατό για χρήση και όταν «εξέλειπαν οι λόγοι ύπαρξής του» επεστράφη στο Δήμο, του οποίου αποτελεί περιουσιακό στοιχείο.
    Στη συνέχεια, μετεγκαστάθηκε στο Αμύνταιο και το 504 Τάγμα Πεζικού, το οποίο έδρευε στο στρατόπεδο: «ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ», στη Φλώρινα. Τότε, κάποιοι έκαναν υπολογισμούς, πως θα αξιοποιήσουν το εν λόγω στρατόπεδο σαν Δήμος, αφού θεωρούσαν δεδομένη την παραχώρησή του. Μάλιστα, όταν κάποιος σχολίασε ότι θα ήταν πολύ όμορφο ένα πάρκο στο σημείο εκείνο, έλαβε από τοπικό πολιτικό παράγοντα την απάντηση: «Δεν μπορούν να υπάρχουν δύο πάρκα συνεχόμενα», παραπέμποντας σε άλλες σκέψεις.
    Σήμερα έχει ληφθεί απόφαση από τις αρμόδιες αρχές για: α) Κλείσιμο του μοναδικού στρατοπέδου που υπάρχει στη Φλώρινα, που σημαίνει: κατάργηση του 1ου Συντάγματος Πεζικού, του τάγματος εθνοφυλακής, στρατιωτικού πρατηρίου, στρατιωτικής λέσχης, β) Στο Αμύνταιο κλείνουν τα πάντα. Παραμένει μόνον το 504 τάγμα πεζικού ως επιστρατεύουσα μονάδα (αποθήκη), γ) Στη Καστοριά ιδρύεται η 15η Ταξιαρχία Πεζικού και δ) Στην Κοζάνη ιδρύεται η 15η Μεραρχία Πεζικού. Τοπικοί άρχοντες του νομού Φλώρινας καληνύχτα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 50 ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ (ΩΣ ΕΠΙ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ) ΩΣ ΝΥΧΤΟΦΡΟΥΡΟΙ ΣΤΟ ΣΤΡΔΟ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΟΣΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΗΔΗ ΜΑΚΡΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ; ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΜΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΖΑΝΗ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΤΕΛΟΣ ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΑ ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΣΗ ΣΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.