Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν τα exit polls

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας δείχνουν τα διακαναλικά exit polls που μεταδόθηκαν στις 19:00, αμέσως με το κλείσιμο της κάλπης των εθνικών εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.
Μάχη για την τρίτη θέση δίνουν τρία κόμματα, ενώ μάχη για να μπουν στην Βουλή δίνουν ΑΝΕΛ, Ενωση Κεντρώων και Λαϊκή Ενότητα. Νικητής των εκλογών του Σεπτεμβρίου αναμένεται να αναδειχθεί η αποχή αφού μέχρι και την τελευταία στιγμή η προσέλευση ήταν μικρή. Ο ΣΥΡΙΖΑ αν τελικά τερματίσει πρώτος και με αυτά τα ποσοστά θα πρέπει να αναζητήσει και την συνεργασία τουλάχιστον 2 κομμάτων. Αυτό προϋποθέτει την είσοδο στην Βουλή των ΑΝΕΛ αλλά και σε ποιά κόμματα θα είναι ανοικτός για να συνεργαστεί και μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με βάση τα exit polls, λαμβάνει ποσοστό που κυμαίνεται, από 30% έως 34%.
Η Νέα Δημοκρατία έρχεται δεύτερη, λαμβάνοντας ποσοστό, από 28,5% έως 32,5%.
Με ποσοστό 6,5% έως 8% ακολουθεί η Χρυσή Αυγή.
Το ΚΚΕ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) λαμβάνουν απο 5,5% έως 7%.
Το Ποτάμι λαμβάνει 4% έως 5,5%
Η Ένωση Κεντρώων λαμβάνει από 3,2% έως 4,2%
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες λαμβάνουν ποσοστό από 3% έως 4%.
Η Λαϊκή Ενότητα από 2,5% έως 3,5%

Τα παραπάνω αποτελέσματα δίνουν μια πρώτη εικόνα για το εκλογικό αποτέλεσμα. Το οριστικό αποτέλεσμα του exit poll θα ακολουθήσει περίπου στις 8:00 το βράδυ.
Στην τελευταία αυτή μέτρηση θα έχει ενσωματωθεί η επεξεργασία των τελευταίων απαντήσεων από τα ερωτηματολόγια, καθώς και κάποια πρώτα στοιχεία από πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα.
Το διακαναλικό exit poll διενεργήθηκε για πέντε τηλεοπτικούς σταθμούς από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων Alco, GPO, Marc, Metron Analysis και MRB.
Συνολικά έχουν στηθεί 100 κάλπες σε εκλογικά κέντρα σε όλη τη χώρα, 35 στην Αττική και 65 στην περιφέρεια. Συνολικά, αναμένεται να συμπληρωθούν περίπου 8.000 ερωτηματολόγια.
Η ασφαλής εκτίμηση αποτελέσματος θα δοθεί από τη Singular Logic και το υπουργείο Εσωτερικών μεταξύ 21:00 με 21:30.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.