Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

«Ενέργεια, τοπική κοινωνία και βιώσιμη ανάπτυξη» (video)

Τριήμερο σεμινάριο εκπαιδευτικών με τον τίτλο «Ενέργεια, τοπική κοινωνία και βιώσιμη ανάπτυξη» συνδιοργάνωσαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Στυλίδας – Υπάτης σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας και το δήμο Φλώρινας.
Το σεμινάριο ξεκίνησε την Παρασκευή και μέχρι χθες υπήρξαν σημαντικές εισηγήσεις που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, τις επιπτώσεις της σημερινής κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον και δράσεις του Εθνικού θεματικού δικτύου «Κλιματικές αλλαγές - ακραία καιρικά φαινόμενα», τη συνύπαρξη ενέργειας και περιβάλλοντος, την ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Μακεδονία, την ενέργεια στην Ελλάδα και τις Α.Π.Ε., τη διεύρυνση λιγνιτωρυχείων στην περιοχή της Φλώρινας, τις ενεργειακές επιλογές στο Νομό Φλώρινας.
Παράλληλα, έγινε ξενάγηση στο Αιολικό πάρκο του Βαρνούντα, ενώ συζητήθηκε η διδασκαλία της ενέργειας στο δημοτικό σχολείο και παρουσιάστηκαν σχολικά προγράμματα, αλλά και προγράμματα Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.