Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Αυτή είναι η μάνα μας

Αυτή είναι η μάνα μας!
Και η γιαγιά μας!
Αυτή μας τάισε, μας νανούρισε, μας «άλλαξε»!
Αυτή μας έδωσε χαρτζιλίκι για να πάμε εκδρομή.
Αυτή ανάβει τα καντήλια στις εκκλησιές.
Αυτή κράτησε την Ελλάδα στους πολέμους.
Με το ψωμί που ζύμωσε,
με το βόλι που ‘ριξε στους κατακτητές.
Όχι ρε δολοφόνοι!
Δεν θα της κόψουμε τη σύνταξη!
Γιατί αυτή είναι η ψυχή μας!
Γιατί αυτή, κουβαλάει στην καμπούρα της
την Ελλάδα όλη!
Άι σιχτίρ!

Άννα Σπύρτου
Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας

22 σχόλια:

  1. Δεν ντρέπεστε συριζαίοι να συνεχίζετε τα ψέματα σας. Είστε στην κυβέρνηση τώρα, δεν είστε σε διαδήλωση στο δρόμο.
    Φτάνει παιζετε με το συναίσθημα. Φτάνει ο λαϊκισμός.
    Κανείς δεν σας είπε να κόψετε συντάξεις. Κόψτε τους εξοπλισμούς σας είπαν. Πριν ένα μήνα ο Καμένος υπέγραψε την αναβάθμιση εξοπλιστικών κόστους 500.000.000 ευρώ με τους αμερικάνους.
    Το παραμύθι αλλού.
    Η γριούλα θα χάσει τη σύνταξη της μόνο αν χρεοκοπήσει η χώρα και όποιοι οδηγήσουν την Ελλάδα στη χρεοκοπία το κόστος θα είναι βαρύ. Θα πάνε φυλακή. Αναλάβετε λοιπόν τις ευθύνες σας πριν πτωχεύσετε τη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ σαμαρα Η ΓΡΙΟΥΛΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΕΚΡΗ!ΛΙΓΟ ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΠΟΥ ΑΝ ΜΕΝΑΤΕ ΑΚΟΜΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΕΛΛΑΔΑ.

      Διαγραφή
  2. ΓΡΑΨΤΕ ΟΤΙ ΑΝΟΗΣΙΑ ΘΕΛΕΤΕ. ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ.
    ΑΛΙΜΟΝΟ ΣΑΣ ΣΥΡΙΖΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ ΑΝ ΑΦΑΝΙΣΕΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΝ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΓΡΙΟΥΛΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΡΕ ΓΑΤΕΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΤΕ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΥΨΙΣΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;
    ΦΟΒΑΣΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν σου επιτρέπουμε να χρησιμοποιείς τη μάνα μας κυρία σπύρτου για να δικαιολογήσεις την ανικανότητα και τη βλακεία της κυβέρνησης του τσίπρα.
    Έλεος πια. Η μάνα μου επαιρνε σύνταξη και παίρνει και ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΕΙ αν με τη δική σας κυβέρνηση χρεοκοπήσει η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με τον ΑΛΕΞΗ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ σωθηκαμε τι εκανε τοσο καιρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέτοια λέγανε οι δικοί σου στον κόσμο Αννούλα και το 1949 και ευτυχώς δεν νικήσατε και δεν έγινε η Ελλάδα Αλβανία του Χότζα ή Ρουμανία του Τσαουσέσκου.
    Έτσι και τώρα δεν θα σας περάσει και δε θα γίνουμε Αλβανία.
    Αν χρεοκοπήσουμε στα χεράκια σας τότε βραχιολάκια στα χεράκια Αννούλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην μετακομμουνιστικη Ρουμανία του Τσαουσέσκου. το 50% των γυναικων δουλευει στα πεζοδρομια της ευρωπης.60% τοις καλιεργησιμης γης ειναι σπαρμενη με γενετικα τροποποιημενο καλαμποκι.10% τοις εκατο των κατοικων του βουκουρεστίου κοιμαται κατω απο γεφυρες. τα πάντα έχουν ξεπουληθεί .

      Διαγραφή
    2. Ο ΜΕΤΑκομμουνισμος φταιει βρε ασχετε????ή ο κομμουνισμος ο ιδιος τους οδηγησε εκει?διαβαστε και λιγο πριν γραψετε την @@ σας!νομιζετε οτι ειπατε και κατι τωρα..

      Διαγραφή
  6. Το μόνο που κάνουν οι συγκεκριμένοι τσαρλατάνοι είναι να ασχολούνται με την επικοινωνιακή διαχείριση της κωλοτούμπας που αναγκαστικά θα κάνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Άννα κράτα ψηλά τη σημαία των συνταξιούχων κάτω των 50 χρονών !
    Η Αριστερά γι αυτό αγωνίστηκε μια ζωή. Για να έχουμε άνεργους τους 25άρηδες και πληρωμένα τα εφάπαξ των ΔΕΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα τρίβουν τα μάτια τους διαβάζοντας ότι ο έλληνας πρωθυπουργός το μοιραίο καλοκαίρι του 2015 επέλεξε να θυσιάσει τη θέση της χώρας του στον κόσμο για να σώσει τις πρόωρες συντάξεις των συντεχνιών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ποια καντήλια ρε άθεοι που σας επιασε ο πόνος για τη θρησκεια. σας ήρθε ο παπας στην ορκομοσια των βουλευτων του συριζα να προσκηνυσετε και τρεχατε να φύγετε.
    Τετοια γραφετε και γελαν ακόμα και οι συνιστωσες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μα οι δανειστές θέλουν να μειώσουν την συνταξη της γιαγιάς απο τα 350 στα 200 ευρώ.γιατι απο τα λιγα που παιρνει, ταΐζει και κανενα εγγονακι.
    Με 200 Ευρω θα πεθανει και η γιαγια και το εγγονάκι.

    Συγχαρητηρια κυρια Σπιρτου,
    το άρθρο ενόχλησε απλά χορτάτους γερμανοτσολιαδες,
    θα πουλουσαν την ίδια τους την μανα για χαριν των δανειστών.
    Ειναι γεματη η φλωρινα απο δουλοπρεπεις, υποτακτικους, ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ "ΠαύλοΜελάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν αφήνεις και κάποιον άλλο να γράψει; Ο Εθνοσωτήρας είσαι; Δεν το κατάλαβες ακόμα ότι είσαι παρελθόν, βολεψάκια, υπάλληλε του συστήματος "γλύψε γλύψε"; Στα 4 κι εσύ, όπως και η μαριονέτα που σε πρεσβεύει στη Βουλή! Άλλοι διαχειρίζονται τώρα!! Εξαφανίστηκαν τα λαμόγια που γλύφεις τόσα χρόνια!
    Ανώνυμος θα σου υπογράψω κι εγώ, για να στρώσεις πρώτα εσύ και να υπογράφεις τα κείμενά σου!! Ή να σε λέω "βολεψάκια";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είναι ολοφάνερο ότι στην παρούσα φάση και λόγω της απρόβλεπτης ανόδου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α από το 4% στο 36% τα περισσότερα από τα κυβερνητικά στελέχη είναι "καθαρά" οπότε δεν μπορούν να τα εκβιάσουν και να τα κατευθύνουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εκείνο είναι και το πρόβλημα των Ευρωπαίων τώρα! Ότι δεν τους έχουν "μαγκωμένους" από τα @@ και δεν μπορούν να τους εκβιάσουν! Έτσι είχαν μάθει από τους προηγούμενους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Siemens μίζες μίζες μίζες....Η αριστερά ειναι τελικά ειναι ξεφτιλες....Απο θεωρίες καλά τα πάνε....Βάλτε κανένα φυλακή ρεεεεε...Απο ότι κατάλαβα αν εισασταν καθαροί θα κάνατε καμία κίνηση να ξεφτιλίσετε όσους κλεψαν και ρήμαξαν τον λαό μας...Το 70% των πολιτικών που κυβέρνησαν έπρεπε ήδη να κατηγορηθούν για εσχάτη προδοσία και να μπούνε φυλακή αλλά όχι...Επαγγελματίες πολιτικοί και καρναβάλια μας εξουσιάζουν....Τα έχετε βρει μεταξύ σας δεξιοί αριστεροί κεντρώοι και κοροϊδεύετε 9000000 χαζούς Έλληνες που σας πιστεύουν....Θα τρώνε λεφτά τα τρισέγγονα σας εξασφαλίσατε περιουσίες για 20 ζωές και μιλάτε απο πάνω....Προτιμώ στην δραχμή να μην έχω ψωμί να φάω παρα να ειμαι στα τέσσερα στους Γερμανούς...αλλά μαζί μου στα δύσκολα και τα παιδάκια του σαμαρά του Μητσοτάκη του Παπανδρέου του Τσίπρα και όλων σας...

      Διαγραφή
    2. Toν Πσπακωσταντίνου τον έστειλαν στο δικαστήριο ! Τι ποινή έλαβε;

      Σ.Γ

      Διαγραφή
  14. Το '21 ο Μέτερνιχ ούτε ν' ακούσει δεν ήθελε για επανάσταση και ελευθερία των Ελλήνων και τους αποκαλούσε τρομοκράτες γιατί ήθελαν να αποτινάξουν τον τουρκικό ζυγό επιδιώκοντας τη λευτεριά τους. Ο Μέτερνιχ πέθανε αλλά άφησε διάδοχό του τον Σόιμπλε με τη Μέρκελ που θέλουν να επιβάλλουν σιδηρά λιτότητα με τους εδώ κοτζαμπάσηδές τους τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών....
    Κι' αντί οι πολιτικοί όλων των κομμάτων να συγχαρούν και να ενισχύσουν την προσπάθεια που κάνουν ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, οι νεοδημοκράτες κυρίως λύσσαξαν σπέρνοντας τον τρόμο στο λαό, πως θα κλείσουν οι τράπεζες και θα πεινάσει, εξυπηρετώντας το επιχειρηματικό διεφθαρμένο κατεστημένο που καλόμαθε τόσα χρόνια να μην πληρώνει φόρους. ...

    Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.logiosermis.net/2015/02/1821-2015.html#.VX81fEacuMo

    Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.logiosermis.net/2015/02/1821-2015.html#.VX81fEacuMo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρεμβάσεις οι οποίες οδηγούν σε μειώσεις συντάξεων περιλαμβάνει το κείμενο των τριών θεσμών με τον τίτλο «μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και παραπέρα». Αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις δηλώσεις τόσο του εκπροσώπου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά όσο και της εκπροσώπου του Πιερ Μοσκοβισί που διέψευσαν ότι η Ε.Ε. ζήτησε από την Ελλάδα μείωση συντάξεων, λέγοντας ότι ζητήθηκαν μόνο περικοπές της τάξης του 1% του ΑΕΠ στο κόστος τους ασφαλιστικού συστήματος. ...

    Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.logiosermis.net/2015/06/blog-post_844.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Αρε παπαδοπουλος που σας χρειαζεται τεμπελιδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΚΟΒΑΝ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΤΩΝ ΓΕΝΟΣΗΜΩΝ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ;
    ΑΠΕΛΥΑΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΝΤΟΠΙΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑΜΕΙΟ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ;
    ΑΠΕΛΥΑΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΑΝ ΣΤΟΥΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑΔΕΣ 1,2 ΔΙΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑ!
    ΡΗΜΑΖΑΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΑΝ ΣΤΟΝ ΒΩΒΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.