Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Στην «καρδιά» των πληττομένων η Αχλάδα με 2,36% στις προσλήψεις της Δ.Ε.Η.!

Ποσοστό για «γέλια» έχει μοιράσει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού στους πληττόμενους κατοίκους της Τ.Κ. Αχλάδας (το οποίο έχει διαμορφωθεί μετά από παρεμβάσεις… ή μη...) ύστερα από επίσημη έκδοση προκήρυξης μονίμου προσωπικού, το οποίο ανέρχεται μόλις στο 2,36%!!
Η Αχλάδα, ένα χωριό το οποίο πλήττεται τα τελευταία χρόνια περισσότερο από κάθε άλλη περιοχή, έφτασε το σήμερα να της λένε πως τιμής ένεκεν για τις καταστροφές που της έχουν προκαλέσει, είναι το 2,36%, ‘’ψίχουλα’’ δηλαδή. Και άντε η Δ.Ε.Η. ένας κολοσσός ίσως δεν διαθέτει χρόνο για τέτοια θέματα. Όλοι αυτοί που αγωνίζονται ‘’και καλά’’ για το συμφέρον και το καλό του τόπου τι κάνανε; Δεκαετίες πριν όλοι οι πολιτικοί φορείς λέγανε πως η Αχλάδα θα φύγει εξαιτίας του λιγνίτη που έχει(ασύλληπτη ως ιδέα για τους κατοίκους) , δεν βρέθηκε όμως κανείς να παλέψει (έχοντας αποτέλεσμα) για τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων που σήμερα βρίσκονται στην δυσκολότερη φάση της ζωής τους.
Η Δ.Ε.Η. σε συνεργασία με τις όποιες ιδιωτικές εταιρίες έχουν καταστρέψει την γη μας, την υγεία μας, έχουν χαλάσει τις καλλιέργειες μας, τα χωράφια μας, αυθαίρετα αποφασίζουν την παύση ταφής των ανθρώπων που παλέψανε για να υπάρχει σήμερα το χωριό ,ξεσπιτώνουν μικρούς και μεγάλους, έχουν καταστρέψει την αειφόρο ανάπτυξη οδηγώντας την περιοχή σε περιβαλλοντική υποβάθμιση.
Κατ΄ επανάληψη ζητήσαμε από τους φορείς ‘’βοήθεια‘’, μέσο έστω μιας μελέτης περιβάλλοντος όπου θα γινόταν έλεγχος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Για μελέτη ραδιενέργειας ούτε λόγος , εκατοντάδες χιλιάδες τόνοι η εξόρυξη του ορυκτού πλούτου χωρίς κανέναν έλεγχο της ραδιενέργειας. Και το ‘’τελικό χτύπημα’’ ήταν το μηδαμινό ποσοστό προσλήψεων στην Δ.Ε.Η. το οποίο ήρθε και επιβεβαίωσε τον μεγάλο βαθμό αδιαφορίας αυτών που ‘’κινούν νήματα’’.
Και τι ζητάμε; ίση αντιμετώπιση με όλους τους κατοίκους της Δυτικής Μακεδονίας οι οποίοι πλήττονται, ίσα προνόμια και οφέλη που μπορούν να υπάρχουν. Ας σταματήσει πια αυτή η επιλεκτική αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής και επιτέλους δείτε το πραγματικό πρόβλημα που υπάρχει στην κοινότητα μας ,δίνοντας λύσεις που θα μας ωφελήσουν.

Νεολαία Τ.Κ. Αχλάδας

4 σχόλια:

  1. Ο βουλευτής Αντωνιάδης μας έλεγε προεκλογικά ότι για την ανεργία θα συμβάλλουμε με 1000 θέσεις στη ΔΕΗ κάθε χρόνο σε δίμηνα και οχτάμηνα.
    Οι θέσεις όμως κύριε Αντωνιάδη αντι να αυξηθούν μειώθηκαν κιόλας.
    15 ο νομός μας 140 ο νομός κοζάνης.
    Θα περάσεις και εσύ από το ταμείο να λάβεις το λογαριασμό.
    Ο ψεύτης και οκλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται λέει η παροιμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αφού στην αχλάδα τα χωράφια τα νοικιάσουν πως να έχουν περισσότερα μόρια,ούτε ένα χωράφι δεν έχει πάει αναγκαστική άρα δεν ειναι πληττόμενη αφού αυτό θέλουν στο χωρίο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Νεολαία αχλάδας τα πρώτα χωράφια στο κάμπο εσείς τα δώσατε η με νοικιο κιόλας και θέλετε κ ποσοστό τώρα κ δεν υπαρχή καμιά Νεολαία αχλάδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με αστείρευτη σιγουριά μιλάς εσύ 3.01, μήπως είσαι εσύ αυτός που τα νοικιάζεις ? βλέπεις υπάρχουν και αυτοί που κλείνουν συμφωνίες πέρα από τις προσδοκίες σου.... και δεν είναι σαν τα ''θύματα'' που τους τα νοικιάζετε με 50 εως 300 ευρώ ενώ παινεύεστε σε ομιλίες σας πως δίνετε 2000 ευρώ το στρέμμα, αλλά τα λέτε στους 'άσχετους που κάθονται στις καρέκλες , όταν όμως πάτε να κλείσετε την συμφωνία σαν ''βρεγμένη γάτα'' κάθεστε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.