Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Μαθητές του 1ου ΓΕΛ καθάρισαν το λόφο του Αγ. Παντελεήμονα

Στον λόφο του Αγ. Παντελεήμονα ανέβηκαν την Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 είκοσι (20) μαθητές του 1ου ΓΕΛ Φλώρινας μαζί με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής Τίτα Χρήστο, με αποστολή να καθαρίσουν το μονοπάτι που ξεκινάει από το ποτάμι κοντά στον «Αριστοτέλη» και φθάνει στο ΦΟΟΦ, περισυλλέγοντας όλα τα σκουπίδια.
Η δράση αυτή, ενταγμένη στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας (Project) «ΟΡΕΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ», που υλοποιείται στο Λύκειο με υπεύθυνο καθηγητή τον ΤΙΤΑ ΧΡΗΣΤΟ, είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών στο ζήτημα της προστασίας του δάσους και γενικότερα τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης. Οι μαθητές, που φιλότιμα συγκέντρωσαν ένα μεγάλο όγκο σκουπιδιών, φανερά ικανοποιημένοι από το έργο τους, εξέφρασαν την επιθυμία να επαναλάβουν παρόμοια δράση, με την πεποίθηση ότι ο σεβασμός του δάσους είναι υπόθεση όλων μας.

Η Διευθύντρια
Αραστάρη Νικολέτα

3 σχόλια:

  1. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά και τον καθηγητή τους. Εξαιρετικό να υπάρχουν σχέδια όπως το «ΟΡΕΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ». Η Φλώρινα έχει παραδεισένια φύση και είναι κρίμα να υπάρχουν μέρη όπως ο λόφος του Αγίου Παντελεήμονα που ο επισκέπτης δεν μπορεί να χαρεί την ομορφιά του τοπίου λόγω της απίστευτης ποσότητας σκουπιδιών που υπάρχουν τριγύρω. Εύχομαι όλοι να σεβαστούνε αυτή τη κίνηση και τον κόπο των παιδιών και να συνεισφέρουν στο να διατηρηθεί καθαρό τόσο το συγκεκριμένο μέρος αλλά και όλο το υπέροχο φυσικό περιβάλλον με το οποίο είναι προικισμένη η Φλώρινα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' αυτά τα παιδιά αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια. Όμως για μερικά άλλα παιδιά που όπου βρούν σπίτι και τοίχο καθαρό, βγάζουν το καλλιτεχνικό τους ταπεραμέντο, τί να πούμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πολλά μπράβο στα παιδιά και τον καθηγητή τους, για αυτήν τους τη δράση, αλλά και γενικότερα για το πρόγραμμα «ΟΡΕΙΝΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ». Μία απορία: Παρατηρώ ότι από τη συγκεκριμένη δράση απουσιάζουν οι περισσότερες από τις μελλοντικές μας "ντίβες". Γιατί; Μήπως στο πρόγραμμα συμμετέχουν μόνον είκοσι παιδιά; Κι αν είναι έτσι, η εκτός προγράμματος εθελοντική συνεισφορά απαγορεύεται; Δε νομίζω.
    Διογένης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.