Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Συνέδριο με θέμα το βιοτουρισμό στις Πρέσπες

Διεθνές συνέδριο με θέμα «Καινοτόμες Πρακτικές Βιοτουρισμού στις Πρέσπες - Νέες Διαστάσεις Ανάπτυξης» θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο της Πύλης στις 5-6 Οκτωβρίου 2013.





Το έργο ΒΙΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ – Καινοτόμες Πρακτικές στον Βιοτουρισμό καλύπτει την ανάγκη για μια συντονισμένη οικονομική συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία.
Στόχος είναι η προώθηση της βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης με την περαιτέρω διεύρυνση της συνεργασίας των δύο χωρών σε κοινές επιχειρηματικές πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των απομακρυσμένων τοπικών κοινωνιών της Πρέσπας και της Κορυτσάς. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Αλβανία» 2007-2013 και από εθνικούς πόρους των δύο κρατών.
Στόχος του έργου είναι η διαμόρφωση κοινού τουριστικού προϊόντος προστιθέμενης αξίας, η δημιουργία δομών συνεργασίας επιχειρηματιών και η προώθηση των αρχών του βιοτουρισμού. Δυναμικό εργαλείο προς την κατεύθυνση αυτή θα αποτελέσει η ανάπτυξη διμερούς τουριστικής πλατφόρμας που θα παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες όπως το elearning και με την συμμετοχή Ελληνικών και Αλβανικών επιχειρήσεων θα προωθηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της διασυνοριακής περιοχής Κορυτσάς–Πρέσπας.
Μέσα από καινοτόμες πρακτικές στον Βιοτουρισμό, οι δύο χώρες στέλνουν κοινό μήνυμα για την διαφύλαξη των διαχρονικών αξιών του αγαθού του βίου και τις νέες προοπτικές ανάπτυξης.
Συντονισμός κοινοπραξίας: Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής (BIO)
Εταίροι κοινοπραξίας:
Οργανισμός Βιολόγων Αλβανίας (ALB)
Ερύμανθος (GR),
Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών-CTP (GR)
Περιφερειακό Συμβούλιο της Κορυτσάς (ALB)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.