Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Λουκέτο στα λύκεια της Φλώρινας

Είναι θεμελιωμένο το δικαίωμα του καθενός μας στην διαμαρτυρία και στην αμφισβήτηση αυτών με τα οποία διαφωνούμε. Πόσο δε μάλλον για τους νέους μας – τα παιδιά μας - τα οποία τα έχουμε φέρει σε μια κοινωνία ανάλγητη και άδικη, συνέπεια των προηγούμενων χρόνων κατάχρησης και ασυδοσίας. Λέω ότι φταίμε και εμείς οι γονείς γιατί δεν είχαμε ανοιχτά τα μάτια μας, για όλα αυτά που γίνονται στην Ελλάδα.
Το φαινόμενο όμως των καταλήψεων των σχολείων που έχει γίνει συνήθειο και κατεστημένο τα τελευταία χρόνια, έχει παραγίνει, και μάλιστα το πονηρό είναι ότι συμμετέχουν εξωσχολικοί που δεν έχουν πλέον καμία σχέση με τα σχολεία.
Αναρωτιέμαι αν οι καταλήψεις ωφελούν τελικά τα παιδιά ή συμβαίνει κάτι άλλο. ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ότι μόνο ζημιά κάνουν και τίποτα άλλο. Την στιγμή που τα φροντιστήρια δουλεύουν στο φουλ και τα προνομιούχα παιδιά κάνουν καθημερινά κάποιες ώρες, ένα ποσοστό μαθητών των οποίων οι γονείς ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ να τους προσφέρουν αυτήν την βοήθεια λόγω των οικονομικών δυσχερειών στις οποίες τους έφεραν οι συνθήκες, χάνουν συνεχώς πολύτιμες ώρες διδασκαλίας και το δικαίωμα να προετοιμαστούν σωστά και δίκαια για το σχολικό έτος ή τις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ - για όσους είναι στην Τρίτη λυκείου - με αποτέλεσμα την κατάφορη παραβίαση του δικαιώματος στην ΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ.
Με λύπη πληροφορήθηκα ότι δεν έχει επέμβει ακόμη κάποιος αρμόδιος και εύλογα πιστεύω μου δημιουργούνται τα ακόλουθα ερωτήματα.
Ποιον συμφέρει να είναι κλειστά τα σχολεία;
Τους μαθητές;
Τους καθηγητές;
Τους γονείς;
Τους φροντιστές;
Την πόλη μας;
Την κοινωνία;
Επειδή θέλω να πιστεύω ότι τα ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν από όλους μας, στέλνω αυτήν την επιστολή.
ΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΑΔΙΚΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ

Φλωρινιώτης Γονέας

19 σχόλια:

  1. Συγχαρητηρια. Εχετε δικαιο πρεπει να επεμβει ο εισαγγελεας.Οι τοπικοι αρχοντες τι κανουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αστυνομία είναι μόνο η Τροχαία.
    Τελεία και παύλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H παιδεία είναι για λίγους !!
    Ας προσέχατε στις εκλογές!
    Τώρα μη μιλάτε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. οταν ομως οι Λυκειαρχες καλουσαν τους γονεις να βοηθησουν ολοι και να παρουν τα παιδια του ς απο μεσα απο τα σχολεια δεν εμφανιστηκε ΚΑΝΕΙΣ!!!Σε συγκεκριμενο Λυκειο ΜΟΝΟ 2 γονεις!!τι ειναι αυτα τα πραγματα???? Υπαρχει ασυλο στα σχολεια και δεν κανει κανεις τιποτα???και δεν τα βαζω μονο με τους γονεις αλλα και με τις αρχες βεβαια!!που επρεπε να παει ο εισαγγελεας μεσα να παρει τα ονοματα των παιδιων και να αρχιζει να καλει τους γονεις!!και να υπαρχουν ποινες αναλογες!!γιατι υπαρχει και εισαγγελεας ανηλικων!!αλλα αφου δεν κουνιεται κανεις για τις μικρες κοινωνιες των ανηλικων στα λυκεια....τι περιμενουμε απο ολοκληρο κρατος??!!!αισχος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ ΜΑΛΛΟΝ ΣΤΟ 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΙ.ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

      Διαγραφή
    2. Το 'χωρίς προβλήματα" εξαρτάται από το τι θεωρείτε προβλήματα...

      Διαγραφή
  5. Να ληφθεί υποψη οτι για το συνολικο χαλι (θα το ακουσετε αν δεν το εχετε ακουσει ακόμα) την μερίδα του λέοντος της ευθύνης την φέρουν καποιοι καθηγητές του σχολειου, οι οποίοι μοίρασαν στους επικεφαλής των καταλήψεων, έντυπο υλικό με οδηγίες, οι οποίες έδιναν, βήμα- βήμα, λύση σε περίπτωση που επενέβαιναν η αστυνομια και ο εισαγγελέας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σάν γονέας θα επαινέσω τον λυκειάρχη που έβαλε τους μαθητές να βάψουν και να καθαρίσουν το σχολείο απο τα όσα άφησαν πίσω τους οι καταληψίες τεμπέληδες συμμαθητές. Συνταυτίζομαι απόλυτα με πολλούς γονείς που θέλουν να σταματήσουν επιτέλους αυτές οι καταλήψεις και να αρχίσουν τα μαθήματα .Δυστυχώς η πολλή ..δημοκρατία θα καταστρέψει την δημόσια παιδεία και θα αποτελέσει προνόμοιο των εύπορων οικογενειών. Το θέμα εκτός της αρμοδιότητας του εισαγγελέα εμπίπτει και στην συνείδηση των δεκάδων δασκάλων που έχουν αράξει σε αιρετές θέσεις και ουδενός ιδρώνει το αυτάκι εξ αυτών. Μήπως πρέπει να μαζευτούμε και να καταθέσουμε αγωγές μπάς και ξυπνήσουν οι πάντες; τι περιμένετε; να ξανακλείσουν τα σχολεία για τις εορτές ή λόγω πετρελαίου θέρμανσης; Κάτι πρέπει να γίνει ...Η ατιμωρισία μίας μερίδας τεμπέληδων "μαθητών" που κάνουν καταλήψεις γιατί δέν έχει καπνιστήριο ή δέν έχει χαρτί υγείας στις τουαλέτες ή γιατί δ΄πεν γουστάρουν τον τάδε καθηγητή τους πρέπει να λάβουν τέλος..διαφορετικά όπου δέν πίπτει λόγος θα ΠΕΣΕΙ ΡΑΒΔΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Koita na mazepseis to paidi sou pou kapnizei katw apo ti miti sou pou thes na legesai kai pateras.

      Διαγραφή
    2. Εσύ τώρα ανώνυμε 10:05, νομίζεις ότι είπες κάτι έξυπνο; Ποιός είσαι εσύ που θα κρίνεις ποιος πρέπει να λέγεται πατέρας και χωρίς να ξέρεις μάλιστα σε ποιον απευθύνεσαι; Εσύ με ποια ιδιότητα μιλάς; Έλεος δλδ!!

      Διαγραφή
    3. 1) ΚΛΑΣΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΓΙΑ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΞΕΘΥΜΑΝΟΥΝ.
      2) ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΛΟΓΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΩΣ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ, ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΙΤΕ ΛΟΓΩ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΕΜΠΕΙΡΙΩΝ, Η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΑΞΗ Η' ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ)

      Διαγραφή
    4. και δε μας λες, ω σοφέ
      (που ό,τι λες εσύ είναι η γνώμη της "νέας γενιάς")
      αυτήν τη νέα γενιά που "έχει απομακρυνθεί από τους γονείς και φυσικά (sic) δεν περιμένει την οποιαδήποτε συμπαράσταση" ποιος την ταΐζει αν όχι οι ίδιοι οι γονείς;
      Ποιος πληρώνει τις ατελείωτες σπουδές, ποιος τα φορντιστήρια, ποιος τα μεταπτυχιακά; Εσύ, ή μήπως κάποιοι εξυπνάκηδες που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την όποια οργή των παιδιών για να τα στρατολογήσουν στις "νεολαίες" τους;

      Διαγραφή
  7. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ. ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ, ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΔΙΔΑΓΜΑ. ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ.
    ΕΝΑΣ ΜΗ ΔΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΓΟΝΕΑΣ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. APO KATI GONEIS SAN ESENA POU DEN TITHASEUSE TA PAIDIA TOU GEMISE O TOPOS PREZONIA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Apo kati xepoulimenous san kai esena 10.47 ftasame edw

      Διαγραφή
    2. o 10.47 δέν έμαθε στην ζωή του
      1 το μάθημα της ¨βίτσας"
      2 να είναι υπέυθυνος στην κοινωνία
      3να αναλαμβάνει τις συνέπειες των όσων πράτει
      4 το πάθημα μετά το μάθημα της "βίτσας στο σχολείο"

      Δέν έμαθε στην ζωή του ποιά είναι τα όρια μεταξύ ελευθερίας απο την την αρχή της ασυδοσίας .Δυστυχώς στην εποχή που ζούμε η μα...ιες και το σύμπαν κυβερνουν τουτη την χώρα.

      ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΠΤΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΙΠΤΕΙ Η Ρ Α Β Δ Ο Σ .

      Διαγραφή
  9. Γιατί κάνουν καταλήψεις τα @@@; Δεν έχει τρίγωνη τυρόπιτα το κυλικείο ή δεν τους αφήνουν να πίνουν ντουμάνια στο καπνιστίριο;

    -ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΡΕΜΠΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αν αυτές είναι συζητήσεις γονιών, απορώ πως περιμένετε κάτι καλύτερο απ' τα παιδιά σας!
    Το θέμα δεν είναι να σταματήσουν καταλήψεις οι οποίες αποσκοπούν το αραλίκι και το χάσιμο μαθήματος από τους τεμπέληδες αλήτες μαθήτες, είναι να καταλάβετε πως πλέον δεν γίνεται μάθημα μέσα στα σχολεία,(αν εξερέσεις 1-2μήνες τη χρονιά)στη Γ' λυκείου οι μαθητές κοιτάν πως θα διαβάσουν για το φροντιστήριο την ώρα του μαθήματος ,ουδεμία σχέση με εκπαίδευση και βοήθεια προς τους μαθητές που δεν πάνε φροντιστήρια (αμυδροί) στο χώρο του σχολείου .... δε πρέπει να απευθινθείτε σε κανένα εισαγγελέα και σε κανένα αρμόδιο, κοιτάξτε να μιλήσετε στα αγαθά αγγελούδια σας που τα ελέγχουν 10 "τεμπέλιδες".Γιατί όταν ο ιθύνων νους ρωτήσει τα παιδιά σας αν θέλει να συνεχιστει η κατάληψη (γιατί 'νταξι δεν ρωταν κανέναν για να τα κλείσουν) δεν ακούγετε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΟΧΙ...αν λοιπόν περιμένετε από άλλους να συμμαζέψουν τα παιδιά σας καήκατε...

    Από λόγια άλλο τίποτα! ένας μαθήτης λυκείου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. εσεις οι εξυπνοι γονεις σας ευχομαι οτι χειροτερο απο την 1η λυκειου και μετα θα γινει χαμος και κοιμαστε ορθιοι με τα αγγελουδια σας.Προτιμω να ειμαι ενας αλητης οπως λετε παρα να ειμαι αποχαυνωμενος σε μια οθονη και φερεφωνο οποιουδηποτε...Μαθετε λοιπον πρωτα τι συμβαινει ποια ειναι τα αιτηματα ποιοι οργανωνουν τις καταληψεις...Ειστε απλα ΑΠΑΙΣΙΟΙ και η βια δεν ειναι λυση παληκαραδες του υπολογιστη

    ενεργος και πολιτικοποιημενος μαθητης της Γ λυκειου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.