Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ποια καύσιμα επιτρέπονται για τις ανάγκες θέρμανσης

Σας γνωρίζουμε ότι από τις 9-11-2011 με την Υπουργική Απόφαση με Αρ.Πρωτ. οικ.189533/2011(ΦΕΚ 2654/Β/ 9-11-11) τα επιτρεπόμενα καύσιμα στις εγκαταστάσεις κεντρικής θέρμανσης και τοπικής θέρμανσης (σόμπες-τζάκια) κτιρίων που χρησιμοποιούνται για κατοικίες, γραφεία, καταστήματα, ξενοδοχεία, νοσοκομεία και πάσης φύσεως υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας, εκπαίδευσης, συνάθροισης κοινού ή άλλους παρεμφερείς με τα προηγούμενα σκοπούς καθώς και σε εγκαταστάσεις θέρμανσης χώρων εργασίας βιομηχανικών ή βιοτεχνικών ή εμπορικών μονάδων, εφόσον πρόκειται για ιδιαίτερες εστίες καύσης, αποκλειστικά για τη θέρμανση των χώρων αυτών, είναι τα εξής:

1. πετρέλαιο θέρμανσης
2. αέρια καύσιμα των εκάστοτε νόμιμων τύπων προδιαγραφών και
3. τα καύσιμα στερεής βιομάζας (pellets, πυρηνόξυλο, woodchips, καυσόξυλα, όπως ορίζονται στο Πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 14961-1)


Η χρήση βαρέως πετρελαίου (μαζούτ) στις παραπάνω εγκαταστάσεις θέρμανσης καταργείται σε ολόκληρη την χώρα.
Επίσης σε ολόκληρη την χώρα, στα τζάκια, σόμπες και οποιαδήποτε εγκατάσταση θέρμανσης απαγορεύεται η χρήση πλαστικών υλικών, ελαστικών, χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και απορριμμάτων ως καυσίμων.
Tέλος σας ενημερώνουμε ότι κάθε άλλης μορφής καύσιμο-υλικό που δεν περιλαμβάνεται στα επιτρεπόμενα καύσιμα της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης απαγορεύεται να χρησιμοποιείται στις εγκαταστάσεις θέρμανσης που περιγράφονται παραπάνω.

Η Προϊσταμένη του Τμήματος
Περιβάλλοντος &a Υδροοικονομίας
Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας
Βοσκοπούλου Μαρκέλα
Πολιτικός Μηχανικός με Γ’ Βαθμό

6 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙΝΕ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ.ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΕ ΚΑΡΒΟΥΝΟ,ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΘΗΝΟΤΕΡΟ ΚΑΥΣΙΜΟ,ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΙΝΕ.ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ.ΣΑΝ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ.ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ.

      Διαγραφή
  2. ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά, σε ποιον πλανήτη ζείτε εκεί στον Δήμο;
    Εδώ κινδυνεύουν ζωές από ελλειπή θέρμανση, και εσείς ασχολείστε με το ποια καύσιμα "επιτρέπονται" και ποια όχι; Άντε κοιτάξτε να εξασφαλίσετε αξιοπρεπή διαβίωση για τους πολίτες, και αφήστε τις πολυτέλειες, γιατί σε αυτόν που κρυώνει και πεινάει δεν είστε σε θέση να απαγορεύσετε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα καρβουνα του δημου επιτρεπονται;ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!που εισαι ρε κουρουλε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.